בכל העולם: המזון שוב מתייקר
סל המוצרים שהאו"ם עוקב אחרי מחיריהם בעולם המריא לשיא חדש, בעקבות התייקרות הנפט שנגרמה כתוצאה מהמהומות בלוב. מדד המזון עולמי עלה ב-2.2% ובאו"ם מזהירים: ""זינוק נוסף במחיר הנפט יחריף את המצב המסוכן גם ככה"
ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) מדווח היום (ה') כי מחירי המזון בעולם עלו בפברואר. זוהי העלייה החודשית השמינית ברציפות של מחירי המזון והסוכנות מזהירה כי הזינוק במחיר הנפט, בעקבות המצב הפוליטי בלוב, עשויה לגרום להתייקרויות נוספות של מזון, בשל העלייה בעלויות השינוע של המוצרים.
סל מצרכי מזון שהארגון עוקב אחרי השינויים החודשיים במחיריהם בעולם באופן קבוע - כולל דגנים, שמנים המופקים מזרעים, מוצרי חלב, בשר וסוכר. מדד המצרכים הללו רשם בחודש שחלף שיעור שיא של 236 נקודות - עלייה של 2.2% מהממוצע בחודש ינואר, אז עמד על ממוצע של 231 נקודות, עלייה של 3.4% לעומת דצמבר 2010.
האמרת מחירי המזון הייתה בין הגורמים להתפרצות המהומות בטוניסיה ובמצרים, שהעניקו השראה למהומות הנוכחיות בלוב. בעקבות ההפיכה בלוב, הופסקה אספקת הנפט ממדינה זו, המחזיקה בעתודות הנפט הגולמי הגדולות ביותר באפריקה.
ארגון המזון והחקלאות דיווח כי כל מוצרי המזון, למעט הסוכר, התייקרו בפברואר. "זינוק נוסף במחיר הנפט יחריף את המצב המסוכן גם ככה בשוקי המזון", אמר מנהל חטיבת המסחר והשוקים בארגון, דייוויד הלאם.
לוב שאבה בינואר 1.6 מיליון חביות נפט, כמות המקבילה ל-8% מהצריכה האמריקנית. היא נחשבת ליצרנית השמינית בגודלה של נפט בקרב חברות קרטל יצרניות הנפט, אופ"ק.