שתף קטע נבחר

 

לעג לרש: איראן בגוף פיקוח על זכויות הנשים

האו"ם סילק אך לפני כמה ימים את לוב ממועצת זכויות האדם, אך פרסום של ארגון המפקח על האומות המאוחדות חושף תמונה עגומה, לפיה גופיו מושמים ללעג בידי מדינות לא דמוקרטיות

כמה ימים לאחר סילוקה של לוב ממועצת זכויות האדם של האו"ם, נכנסה אמש (יום ו') חברה מפוקפקת לא פחות לגוף הפיקוח של הארגון על מצב זכויות הנשים בעולם – הרפובליקה האיסלאמית של איראן. הנציגות האיראנית תהיה אחת מ-45 החברות בנציבות (בהן גם ישראל), והיא בין 11 המדינות החדשות המתחילות את כהונתן בת ארבע השנים.

 

"למעשה העצרת הכללית אישרה את המינוי כבר לפני זמן מה, רק אף אחד לא שם לב לעיתוי", סיפרה אן

באייפסקי, פרופסורית קנדית למדעי המדינה. באייפסקי עומדת בראש ארגון המפקח על הנעשה בארגון האומות המאוחדות, שנקרא Eye on UN.

 

"הנוכחות האיראנית היא עלבון לנשים. הדבר מראה עד כמה האו"ם חזר לשגרה, למרות כל הפסטיבל סביב הפעולה שננקטה נגד לוב", אמרה. חציה מכוונים להצהרה של הנשיא השוויצרי של העצרת הכללית, יוזף דייס, שאמר לפני ארבעה ימים כי "הוא גאה" לנהל את הישיבה שסולקה בה לוב ממועצת זכויות האדם.

 

 
בארגונה של באייפסקי מצביעים גם על דוגמאות אחרות, כמו קובה ובלרוס המכהנות בנציבות האו"ם למען פיתוח בר-קיימא, כמו סומליה וסודן החברות בוועד הפועל של סוכנות הפליטים או כמו איראן, קזחסטן, סין ולוב הממשיכות להיות חברות בוועדת חופש המידע

 

לדבריה, אנשי האו"ם מעניקים את האפשרות להתמודד על המקומות המתפנים בוועדות ובסוכנויות לפי עקרון של חלוקה אזורית שווה. אלא שמה שקורה בפועל, הוא שהמדינות באזור מסכימות בינן לבין עצמן לשגר מועמדת אחת לכל גוף – וכך גם קרה במקרה האחרון עם איראן. "העובדות מראות שאין לאו"ם כל כוונה לנקות את האורוות באמת", היא מסכמת.
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העצרת הכללית אישרה את המינוי
צילום: שחר עזרן
"הנואפת" מאיראן. ישמרו עליה?
צילום: AP
מומלצים