גם אוהיו תגביל את איגודי העובדים
כמו ויסקונסין, גם אוהיו, שנמצאת בשליטת הרפובליקאים, צפויה לאסור על עובדי המדינה לשבות, ולאשר את קיצוץ הזכויות למו"מ קיבוצי על זכויות העובדים במגזר הציבורי. 360 אלף מורים, שוטרים וכבאים מתכוננים לעימות
מדינת אוהיו הצטרפה בסוף השבוע הנוכחי לוויסקונסין, בקידום תכנית להגבלת איגודי העובדים במגזר הציבורי, דבר שמהווה איום נוסף על העובדים באחת המדינות החשובות ביותר בארה"ב מבחינה פוליטית וכלכלית.
המדינה הנשלטת על ידי רוב רפובליקני בסנאט, אישרה הצעה לקיצוץ הזכויות למשא ומתן קיבוצי על זכויות העובדים במגזר הציבורי ושאוסרת על עובדי הממשלה לשבות.
ההצבעה ביום רביעי האחרון, הגיעה לאחר שאסיפת הנבחרים של ויסקונסין אישרה הצעה דומה, שהציתה מחאות ענק ודיון ציבורי נרחב בארה"ב בנוגע לזכויות עובדים.
בשתי המדינות, הצעות החוק צריכות עדיין לעבור בבית הנבחרים השני כדי לקבל אישור חוקי ולהיחתם על ידי המושלים של המדינות. הרפובליקנים שדחפו את הצעות החוק המתנגדות לאיגודי העובדים, מחזיקים במשרות המושל וברוב בבתי המחוקקים גם בוויסקונסין וגם באוהיו.
במידה והחוק יעבור, אוהיו תהפוך למדינה הגדולה ביותר בארה"ב עד כה, שכופה הגבלות גורפות על איגודי העובדים במגזר הציבורי.
התקפה על שוק העבודה המאורגן
מה שהחל לפני כשלושה שבועות כעימות בין המושל הרפובליקני החדש יחסית של ויסקונסין, סקוט ווקר, לבין ארגוני העובדים במדינה, התנפח למה שנראה כעת כאתגר הגדול ביותר של תנועות העובדים האמריקאיות מאז 1981, אז פיטר הנשיא רונלד רייגן את פקחי התעופה, ששבתו ברחבי המדינה משום שביקשו לנסות ולשפר את תנאי העסקתם.
הרפובליקנים אומרים שהמהלכים הללו נדרשים כדי להציל את תקציבי המדינות הסובלות מגרעון, אבל הדמוקרטים והאיגודים המקצועיים אומרים שהצעות החוק הן התקפה על שוק העבודה המאורגן, דבר שיכול להימשך עד לבחירות ב-2012.
בזמן שוויסקונסין זכתה ליותר תשומת לב, אוהיו דווקא חשובה הרבה יותר לארגוני העובדים. היא המדינה השישית בגודלה בארה"ב, מבחינת מספרי העובדים במגזר הציבורי החברים באיגודי העובדים, יותר מפי שתיים ממספרם בויסקונסין. במדינה ישנם כ-360 אלף עובדי המגזר הציבורי החברים באיגודים, לעומת כ-170 אלף בויסקונסין.
הצעת החוק באוהיו אושרה על חודו של קול, כש-17 רפובליקנים הצביעו בעד ו-16 הצביעו נגד החוק, כש-6 רפובליקנים נוספים הצטרפו לנציגים הדמוקרטים והצביעו נגד החוק.
לאחר ההצבעה, עובדים רבים שהתקבצו להקשיב להצבעה מחוץ לאולם הסנאט באוהיו החלו לצעוק "תתביישו לכם", ו"אנחנו נזכור את זה".
מושל אוהיו הרפובליקני, ג'ון קייסיץ', שיבח את ההצבעה בסנאט ואמר כי היא תסייע לממשל המקומי להחזיר את הכלכלה למסלולה. "זהו צעד גדול קדימה, לתיקון חוסר האיזון שבין כספי משלם המיסים ואיגודי העובדים שעובדים עבורם", הוא אמר.
יותר מ-8,000 מפגינים התכנסו בבירת אוהיו השבוע כדי להפגין נגד הצעת החוק. ההצעה תשפיע על עובדים רבים במגזר הציבורי כולל המורים בבתי הספר הציבוריים, השוטרים והכבאים.
בויסקונסין, הצעת החוק שעברה בשבוע שעבר באסיפת הנבחרים קבעה שהשוטרים והכבאים לא יהיו כלולים תחת הגבלות המשא ומתן שנכפו על שאר האיגודים.
במסיבת עיתונאים בעיר קולומבוס, שארגנו איגודי השוטרים והכבאים יחד עם נציגי הדמוקרטים בסנאט, התלוננו נציגי האיגודים כי הצעת החוק של אוהיו תיקח מהם את היכולת לשאת ולתת על בטיחות הציוד איתו הם עובדים, כמו למשל איכות אפודי המגן שלהם.
"החוק הזה מאפשר לביטחון שלנו להינתן למשתתף עם ההצעה הנמוכה ביותר בכל מכרז", אמר ג'יי מקדונלד, ראש האחווה של משטרת אוהיו. הצעת החוק תידון בשבוע הבא בבית המחוקקים השני במדינה.
בינתיים בויסקונסין, בעקבות עזיבת נציגי הדמוקרטים בסנאט את המדינה, כדי למנוע את האפשרות שהחוק יעבור, אושרה החלטה לקנוס כל אחד מהנציגים הדמוקרטים ב-100 דולר עבור כל יום שהם מחרימים את ההצבעה, בתקווה שהלחץ עליהם יגרום להם לחזור למדינה.
מכיוון שבאוהיו החוק מאפשר לרפובליקנים להעביר את ההצעה בהצבעה על פי רוב, ללא קשר לכמה נציגים נמצאים בבית הנבחרים, נציגי הדמוקרטים לא יכולים להשתמש באותה השיטה ולעזוב את המדינה.
כעת, מדינות נוספות שוקלות לנקוט בצעדים דומים שיפגעו קשות בזכויות העובדים, כולל אינדיאנה, טנסי, איידהו וקנזס.