שתף קטע נבחר

 

נשיא צ'ילה לנתניהו: אל תפספס הזדמנות לשלום

"אנחנו רוצים שהסכם השלום יהיה חצוב בסלע ולא בחול", אמר נשיא צ'ילה לרה"מ בירושלים. נתניהו פירט את המחוות של ישראל ואמר: "למרות כל מה שעשינו, לא קיבלנו תגובה מהפלסטינים, שעשו כל שביכולתם על מנת להימנע מלדבר"

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אירח הבוקר (יום א') את נשיא צ'ילה, סבסטיאן פיניירה, בלשכתו בירושלים. פיניירה, שנועד אתמול עם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן, אמר לנתניהו: "לפלסטינים זכות למדינה חופשית ודמוקרטית. אסור לך לפספס את ההזדמנות לשלום".

 

בהצהרות המשותפות שנשאו השניים אמר פיניירה, כי "צ'ילה הכירה בפלסטין, משום שכמו שתמיד חשבנו שלישראל יש את הזכות לחיות בגבולות קבועים ומוכרים על-ידי הקהילה הבינלאומית, על מנת שתוכל לפתח את עצמה, גם לפלסטינים יש זכות למדינה חופשית ודמוקרטית.

 

"הבהרנו שהדרך הטובה ביותר לשלום היא בשיחות ישירות. אנחנו רוצים שהסכם השלום יהיה חצוב בסלע ולא בחול. אני יודע שיש נושאים קשים, כמו סוגיית הגבולות, הפליטים והביטחון. סוגיית הביטחון היא בלתי נפרדת מהתפתחות של הסכם שלום ארוך טווח, ואני מייעץ לך - אל תפספס את ההזדמנות".

 

"הפלסטינים מצאו מגוון תירוצים"

נתניהו סיפר על הפגישה בין השניים: "שוחחנו בפגישה על הסוגיות באזור, בין הפלסטינים והישראלים, והניסיונות להגיע לשלום. הסברתי שאנחנו מוכנים לשבת למשא ומתן, אך הפלסטינים מצאו מגוון תירוצים לא לעשות זאת. אסור ששלום יהיה בכפייה מבחוץ, אלא בשיחות ישירות פנים מול פנים. אנו מוכנים ומקווים שיגיבו בזמן".

 

ראש הממשלה הרחיב על המחוות של ישראל לפלסטינים: "ביום הראשון קראנו לשיחות ישירות. ביום השני עשיתי את נאום בר אילן. ביום השלישי הורדנו 400 נקודות בידוק ומחסומים ואפשרנו לכלכלה לצמוח. ביום הרביעי הסכמנו להקפאת בנייה של עשרה חודשים וביום החמישי הסכמנו להארכה נוספת של שלושה חודשים. למרות כל מה שעשינו, לא קיבלנו תגובה מהפלסטינים, שעשו כל שביכולתם על מנת להימנע מלשבת לדבר. למה? בגלל ששלום זה קשה? זה קשה גם בשבילי, אך צריך לעשות גם וויתורים, להסתכל בעיניים ולהגיד שלא כל מה שקיווינו אפשרי. צריך פשרות אבל אני לא רואה שהצד הפלסטיני מעוניין להתקדם". 

 

"העולם סביבנו משתנה"

נתניהו התייחס לשינויים בעולם הערבי: "העולם מסביבנו משתנה. יש רעידת אדמה וסופת חול מאפגניסטן עד גיברלטר ורק מדינה יציבה אחת באמצע, ישראל. אנחנו רוצים לראות את העולם הערבי וחלק ממדינות האיסלאם הופכות לדמוקרטיות יציבות. זה טוב לשלום. אנחנו מודאגים מכך שאיראן תהיה חסינה מלחצים בינלאומיים, ותמשיך לפגוע בזכויות אדם. צריך להפעיל לחץ על איראן בכוח, ככל שניתן, ובנחרצות כמו שמפעילים עכשיו על לוב. אם

 לוב ומנהיגה תחת מעקב בגין פשעים בינלאומיים, אין סיבה שגם איראן לא תהיה, הם עושים בדיוק את אותו הדבר. עצירת תוכנית הגרעין האיראנית הכרחית ליציבות בעולם כולו".

 

בפתח ישיבת הממשלה, הוסיף נתניהו: "כולם מבינים שקדאפי טובח בעמו, אבל אנשים לא חושבים מה היה קורה אם הוא לא היה מתנתק לאחרונה מנשק הגרעין. יש משטר נוסף שטובח בעמו, מייצר טרור בכל העולם וזה משטר האייתוללות באיראן שגם כן מפתח נשק גרעיני. כמו שיש בהירות מוסרית לגבי הצורך לפעול בנחישות נגד מנהיג לוב, באותה מידה צריך לפעול נגד משטר רודני, עריץ ואכזר באיראן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו והכורים מצ'ילה בשבוע שעבר
צילום: משה מילנר, לע"מ
אבו מאזן ונשיא צ'ילה, אתמול
צילום: AP
מומלצים