הפגנות הרווחה: בעבודת קודש לא גומרים החודש
עובדי הרווחה מפגינים בכל רחבי הארץ. בהפגנה בצומת מחניים השתתפו בין היתר סטודנטים לעבודה סוציאלית: "משרתים את העם ולא את האליטות, מה שגורם לנתניהו להתעלם מאיתנו"
דורשים שכר הוגן - גם בצפון: למעלה מ-450 עובדים סוציאליים וסטודנטים לעבודה סוציאלית מהמכללה האקדמית תל-חי הפגינו הבוקר (יום א'), סמוך לצומת מחניים, שבגליל העליון. הם חסמו את התנועה לזמנים קצרים, אך לא נרשמו עומסי תנועה במקום. הנהגים דווקא הזדהו עם המפגינים, שחילקו עלוני הסברה.
המפגינים, שחלקם הגיעו לבושים בחולצות אדומות, נשאו שלטים
עליהם נכתב: "שטייניץ התעורר - הרווחה שווה יותר", "עם עבודת קודש לא גומרים את החודש".
דנה, עובדת סוציאלית בעלת ותק של 20 שנה במספר ארגונים בצפון, אמרה: "עצוב לדעת שאחרי שנים כה רבות של עבודה למען רבים בחברה - מדינת ישראל, שמתיימרת לדאוג לרווחת אזרחיה, מתעלמת מנותני השירות. הפגנות של מאות משתתפים בצפון ובדרום הן רק תחילת המאבק. אנו מצפים לתמיכה ועזרה מכל אזרחי המדינה, בדרך לקבלת מה שמגיע לנו. אנחנו לא דורשים יותר ממה שהיינו אמורים לקבל".
המפגינים חסמו את הכביש לזמן קצר (צילום: אביהו שפירא)
דרור גביש, סטודנט שנה ג' לעבודה סוציאלית בתל-חי, ופעיל בארגון "עתידנו", אמר ל-ynet: "ההפגנות האלה ישיגו את מה שהיינו צריכים לקבל גם ללא קיומן. לא ניתן לפרנס בכבוד משפחה, כשאתה משמש בתפקיד כה רגיש כמו עובד סוציאלי. מדובר על מאות משפחות של עובדים, בגליל ובגולן, שמקדישים לילות כימים למען עשרות אלפים הנזקקים לסיוע יום יומי". הוא הוסיף כי ראשי רשויות מהאזור הביעו תמיכה במפגינים, למרות שאם העובדים הסוציאליים יקבלו תוספת שכר, הרשויות יצטרכו לממן את העלות.
פרופסור אלי לוונטל, ראש בית הספר לעבודה סוציאלית במכללת תל-חי, סיפר על מצב הסטודנטים במכללה: "כיום לומדים כ-400 סטודנטים לתואר ראשון ו-60 לתואר שני. הם מתמידים בלימודיהם, מתוך הבנה לתרומה הרבה למען האזרחים. כואב שגם אחרי שנים רבות, עובדים רבים משתכרים שכר נמוך ומשפיל. העובדים הסוציאליים משרתים את העם ולא את האליטות, מה שגורם לראש הממשלה להתעלם
מדרישותיהם".
הפגנה נוספת התקיימה בירושלים. כ-50 סטודנטים לעבודה סוציאלית ועובדים סוציאליים הפגינו מול משרד ראש הממשלה בירושלים. המפגינים אחזו בשלטים עליהם נכתב: "מדינת הרווחה לא תטבע כמו הטיטאניק" ו"רוצים צדק, לא צדקה". הם קראו לראש הממשלה ולשר האוצר לקבל את דרישתם לשיפור תנאי שכרם. המפגינים צעקו: "השכר שלך נשחק - בו תצא למאבק".
בצהריים התקיים בחוג לעבודה סוציאלית במכללה האקדמית צפת כנס חירום של הסטודנטים והמרצים, כהזדהות עם העובדים הסוציאליים. בכנס השתתפו כ-150 סטודנטים ובמהלכו הציגו ראש החוג ד"ר יעל גירון והמרצות חני נוימן וענת פריימן, את התנאים הקשים בהם מועסקים העובדים הסוציאליים בישראל, והסבירו את הגורמים לשביתה.
לאחר מכן, גובשו צעדי מחאה שינקטו הסטודנטים והמרצים, כחלק מההיערכות למאבק הכולל. בין היתר הוחלט להצטרף להפגנות העובדים, לפעולות מחאה, למשמרות בחדרי המצב שהקים איגוד העובדים הסוציאליים ולפנות לאישי ציבור במכתבי מחאה.