בבייג'ינג, עדיפים טלפונים ציבוריים
הממשלה הסינית עומדת לעקוב אחרי טלפונים סלולרים בבירה, לכאורה כדי להתמודד עם הצפיפות. פעילי זכויות אדם לא מסכימים. ובישראל? גם פה אפשר לעקוב אחריכם
ממשלת סין מתכוונת לנטר את תנועת התושבים שלה דרך הטלפונים הסלולריים שלהם, כך מדווח ה-Washington Post. הממשלה טוענת באופן רשמי, על פי הדיווח, שמדובר במעקב אחרי 17 מיליון טלפונים סלולריים בבירה בייג'ינג (שבה בערך 24 מיליון תושבים), על מנת להתמודד עם הצפיפות בעיר, למנוע פקקים ולייעל את התנועה בכבישים.
במרכז האמריקני לדמוקרטיה וטכנולוגיה אומרים לוושינגטון פוסט כי הממשלה תוכל לתעד את התנועה של התושבים ולנצל זאת לרעה נגדם ונגד פעילי זכויות האדם במדינה, ומוסיפים כי למעשה כל מדינה יכולה לעקוב אחרי תושביה דרך הטלפונים שלהם. גם בישראל פועל חוק נתוני תקשורת, שמאפשר במקרי חירום למשטרה לעקוב אחרי טלפון סלולרי של אדם מסוים.
בגארדיאן מדווחים שפעילי זכויות אדם הביעו דאגה מההכרזה של סין. על פי הדיווח, צ'ן דרונג, פרופסור לתקשורת אלחוטית באוניברסיטת בייג'ינג אמר לעיתון מקומי שגורמי בטחון גם ישתמשו במידע הזה, ולא רק לצורכי בקרת תנועה.
וואנג סונגליאן, פעילה בארגון זכויות אדם סיני, אמרה לגרדיאן שמדובר בעלית מדרגה בסין, בשליטה באזרחים באמצעות טכנולוגיה. סין היא גם אחת המדינות המחמירות בצנזורה על האינטרנט. סונגליאן הזכירה שבשנה שעברה עבר בחוק סין שמחייב רישום של כל טלפון סלולרי ואי אפשר לקנות אותו בצורה אנונימית. לדבריה, כבר נעשה עליה ועל חבריה הפעילים מעקב והממשלה בודקת איפה הם ולאן הם הולכים.