המחוזי שלח למאסר עולם; העליון זיכה מרצח
מאהר אל עיסווי הורשע ברצח בת דודתו בפלמחים, לפני כשנתיים. הוא ערער לעליון, והשופטים זיכו אותו מחמת הספק
שנתיים לאחר שהורשע ברצח בת-דודתו ונידון למאסר עולם, זיכה בית המשפט העליון את מאהר אל עיסווי מעבירת הרצח. השופטים אליקים רובינשטיין וניל הנדל סברו כי יש לזכותו מחמת הספק ואילו השופטת איילה פרוקצ'יה סברה כי לא נפל פגם בהכרעת שופטי בית המשפט המחוזי.
פאטן עיסווי, בת 29 במותה, נמצאה באפריל 2005 באזור פלמחים כשהיא מחוסרת הכרה. לאחר כחצי שנה היא מתה בבית החולים. על פי כתב האישום שהוגש נגד בן דודה, נטען כי אל עיסווי חנק למוות את בת דודתו. בית המשפט המחוזי אימץ שלוש ראיות עיקריות - בדל סיגריה שנמצא ליד הגופה, שתאם את הדי.אן.איי של הנאשם. איכון הטלפונים הסלולריים, שגילה כי טרם היעלמותה שוחחה המנוחה עם הנאשם. בנוסף, התוודה אל עיסווי בפני כי רצח את קרובת משפחתו.
שופטי בית המשפט העליון, ניל הנדל ואליקים רובינשטיין, קבעו בהחלטתם כי לא ניתן לבסס מעבר לכל ספק סביר כי הוא רצח את בת דודתו. השופט הנדל כתב בהכרעת הדין כי חסרים ממצאים אובייקטיביים במארג הראיות, ולמרות החשד הכבד כי אל עיסווי אכן רצח, הרי שלא הוכח זאת לחלוטין ולכן יש לזכותו מחמת הספק.
השופט רובינשטיין מתח כתב בהחלטתו כי התלבט לפני שקיבל את החלטתו "מצטרף אני לחוות דעתו של השופט הנדל, לא משום שאני משוכנע שהמערער לא רצח את המנוחה, רחוק מכך, אלא משום שאינני משוכנע מעבר לספק סביר שהוא אכן רצח אותה". הוא גם מתח ביקורת חריפה על המשטרה וכתב: "סבורני, עם כל ההערכה לעבודה המאומצת של צוות החקירה, כי בנסיבות לא עשתה המשטרה כל מה שניתן היה לעשות כדי להבהיר חלק מנסיבותיה המעורפלות של הפרשה, וייתכן שתחת מסך ערפל זה חומק רוצח מן הדין".
בניגוד לעמדת השניים, סברה השופטת פרוקצ'יה כי אכן הוכח מעבר לכל ספק סביר, כי אל עיסווי רצח את בת דודתו, ובדעת מיעוט סברה כי יש להותיר את ההרשעה בעינה.
פרקליטו של אל עיסווי, עו"ד ירום הלוי, אמר ל-ynet לאחר החלטת בית המשפט: "אני חש סיפוק גדול מהחזרתו לחירות, לאשתו ולילדיו של מי שהורשע על לא עוול בכפו, בחמורה שבעבירות וללא שמץ הגזמה. אני סבור שמדובר ביום חג, לא רק למאהר ולבני משפחתו, אלא גם למערכת המשפט בישראל"