פרשת לחיאני: שופט העליון ימסור עדות במשטרה
דוברת בתי המשפט מסרה בהודעה מיוחדת כי שופט העליון, יורם דנציגר, יעביר לחוקרים את גרסתו בימים הקרובים. דנציגר היה בקשרים עסקיים עם ראש העיר וקיבל מעיריית בת-ים 823 אלף שקלים. הבדיקה עשויה להפוך לחקירה באזהרה
שופט בית המשפט העליון מול חוקרי המשטרה. המעמד הלא-שגרתי הזה יתרחש בימים הקרובים, אז השופט יורם דנציגר ימסור את גרסתו בפרשת לחיאני בפני חוקרי המשטרה. ייתכן שבהמשך תהפוך העדות לחקירה באזהרה, אך אז יידרש אישור מיוחד של היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין.
בהודעה מיוחדת של דוברת בתי המשפט נמסר כי העדות תינתן לאחר חודשים ארוכים, במהלכם נבצר מדנציגר להתייחס לקשריו עם ראש העיר בת-ים, שלומי לחיאני, ידידו מזה 20 שנה. העדות תתבצע לדרישת המשטרה, לאחר שפורסם ב-ynet כי שופט העליון היה בקשרים עסקיים עם לחיאני וקיבל מעיריית בת-ים 823 אלף שקלים עבור עבודות שביצע עבורה בשנים 2005 ו-2007.
לפני כחודש וחצי נחקרו שני בכירים בעיריית בת-ים ביחידה הכלכלית של המשטרה. השניים - הגזבר חיים אברהם והסמנכ"ל לענייני הנדסה ארז פודמסקי - נשאלו בנוגע לעומק הקשרים בין השופט דנציגר לראש העיר.
התיק שהה אצל היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, לאחר שבמשטרה ביקשו ממנו הבהרות כיצד לפעול בתיק. לאחר הפרסום ב-ynet, הודיע היועץ כי הוא מאשר למשטרה לבדוק את הנושא. בעקבות ההודעה, החליטו ביחידה הכלכלית במשטרה לסגור את הקצוות האחרונים ובלשי היחידה הגיעו למשרדי העירייה ולקחו לחקירה את הסמנכ"ל ואת גזבר העירייה. השניים קשורים בין היתר לאותם הנושאים שדנציגר טיפל בהם, בהיותו עורך דין.
דנציגר הועסק על-ידי עיריית בת-ים בתביעה שהגיש בנושא היכל התרבות העירוני, וכן בסיוע שהגיש להנפקת אגרות חוב לעירייה, ניסיון שלא צלח. לפי המסמכים, ב-2005 קיבל 214 אלף שקלים, בשנת 2006 יותר מ-311 אלף שקלים ובשנת 2007 קיבל דנציגר 297 אלף שקלים.
במקביל, לפי מסמכי המשטרה, מתברר כי לחיאני ועו"ד דנציגר, שהיה שותפו של עו"ד דורי קלגסבלד במשרד עורכי הדין, היו שותפים בעסקת רכישת קרקע בשרון. עוד עולה מהמסכים כי עו"ד דנציגר החזיק בנאמנות מניות של לחיאני ברשת השבועונים המקומיים "גל גפן". דנציגר אף ייצג את ראש העיר כאשר העביר את חשבון הבנק שלו מבנק מזרחי-טפחות לבנק איגוד. בהמשך, גם העירייה פתחה חשבון באותו בנק.