שתף קטע נבחר

 

תנופת בנייה בחוות גלעד: "על חשבון פלסטינים"

בכפר ג'ית טוענים כי תושבי המאחז שבשומרון החלו להכשיר לבנייה קרקע שנמצאת בבעלות פלסטינית - וקוראים למדינה לפעול. בחוות גלעד מכחישים: "גיבוב של שטויות"

תושבי חוות גלעד לא מבזבזים זמן: שבוע אחרי הריסת המבנים הלא חוקיים, שגררה שורת צעדי מחאה ופעולות "תג מחיר" מצד הימין הקיצוני, במאחז שבשומרון שוב עומדים המבנים שנהרסו. בנוסף, ארבעה מבנים חדשים נמצאים בהליכי בנייה, למורת רוחם של הפלסטינים באזור. זאת, בזמן שהממשלה התחייבה בבג"ץ להרוס את המבנים עד סוף השנה.

 

 

"התשובה הציונית שלנו להרס המדינה היא לבנות מיידית, לא רק את המבנים שנהרסו אלא כמה נוספים", הבטיח לאחר ההריסה מקים ומנהל החווה, איתי זר, וגם קיים. אך תושבי הכפר השכן, ג'ית, טוענים כי המתנחלים מכשירים לבנייה קרקעות בבעלות פלסטינית פרטית.


אדמה יהודית או פלסטינית? עבודות הבנייה בחוות גלעד (צילום: זכריה סדה)

 

"אנחנו דורשים מיד מכוחות הביטחון וממשלת ישראל לעצור את ההתרחבות של חוות גלעד", אמר

ל-ynet זכריה סדה, תושב הכפר. "אלה אדמות חקלאיות ששייכות לכפר, וממשלת ישראל צריכה להגן על התושבים ועל הרכוש שלהם".

 

"זה גיבוב של שטויות", אמר דובר חוות גלעד, יהודה שמעון, על הטענות הפלסטיניות. "בכל האזור אין אדמות פרטיות פלסטיניות של בני הכפר ג'יפ, ובכל מקרה כל האדמות של חוות גלעד הן אדמות פרטיות יהודיות שנקנו מלפני שנים על ידי אביו של איתי זר ויש לנו על כך הוכחות שגם בית המשפט מקבל. בניית המבנים החדשים נעשית בתחומי האדמה שלנו בלבד, אין לנו עניין בבנייה באדמות שלא לנו".

 

בכפר ג'ית טוענים כי כוחות הביטחון נלחצים מפעולות המחאה של המתנחלים בעקבות ההריסות, ולכן אינם פועלים בשטח. "הודענו למנהל האזרחי על הפעילות הזאת של המתנחלים כבר לפני כמה ימים, והם לא עושים כלום כדי למנוע את ההתרחבות", טען סדה. הוא הוסיף כי בגלל הקרבה לחוות גלעד, החקלאים בכפר יכולים לעבד את האדמות שלהם רק מספר ימים מועט בשנה, בעוד שהמתנחלים מורשים להסתובב בשטח ללא הגבלה.


"אין לנו עניין בבנייה באדמות שלא לנו". חוות גלעד (צילום: אבי פרץ)

 

מהמנהל האזרחי נמסר כי הטענות לגבי הבעלות על האדמה עדיין נבדקות. עם זאת, במנהל מציינים כי רוב האדמות באזור זה נמצאות בבעלות פלסטינית פרטית וכי מדובר באזור שנמצא על גבול שטח B. יש לציין כי בכל מקרה מדובר בבנייה בלתי חוקית, משום שלא ניתנו לה האישורים הנדרשים מהמדינה.

 

בתוך כך, גם במאחז גבעת מנחם שבבנימין סיימו התושבים להקים מחדש את המבנים שנהרסו הבוקר. מדובר בבית כנסת ומספר מבנים ארעיים המשמשים למגורים.

 

"אגרוף בפרצוף של הציבור הלאומי" 

מהתשובה שהגישה אתמול המדינה לבג"ץ, בעקבות עתירה שהגיש ארגון "שלום עכשיו" בדרישה לפנות שישה מאחזים בלתי חוקיים, עולה כי הדרג המקצועי הונחה לפנות את כל המבנים שנבנו בניגוד לחוק ביהודה ושומרון עד סוף השנה.

 

בוועדי המתיישבים שומרון ובנימין הגדירו את התשובה כ"אגרוף בפרצוף של הציבור הלאומי". הם

הוסיפו כי "עצוב לראות את ראשי הליכוד עומדים חסרי מעש מול התנהגותו הבוגדנית של נתניהו". פעיל הימין איתמר בן-גביר טען כי "ביבי, ברק ואהרונוביץ' נפלו על הראש. הם רוצים להביא לקרע בעם ולמלחמת אחים. נראה אותם שיהיו גיבורים על כל המבנים הבלתי חוקיים באום אל-פחם ורהט במקום להתנכל לגיבורי ההתיישבות". 

 

אבל גם בשמאל לא חוגגים בעקבות התשובה שהגישה המדינה. "על אף ההתפתחות החשובה, הממשלה מתכוונת להכשיר בדיעבד את מרבית הבנייה הבלתי חוקית הנמצאת על אדמות מדינה ומציגה לוח זמנים ארוך שספק אם ימומש", אמר מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר. "ניסיון העבר מלמד כי בתשעה חודשים יכולה הממשלה למצוא סיבות ותירוצים על מנת להימנע מפינוי".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 07/03/2011 23:35

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאחז חוות גלעד. "אין באזור אדמות פלסטיניות פרטיות"
צילום: אבי פרץ
מומלצים