יפן: מות התינוקות לא קשור לחיסון, אך הוא מושעה
לדברי המומחים ביפן לא נמצא קשר בין מותם של ארבעת התינוקות לחיסונים פרבנר ואקטהיב, שניתנים גם בישראל. למרות זאת הוחלט לאסור על השימוש בהם ביפן עד לסיום חקירת הוועדה. משרד הבריאות בארץ עוקב אחר הדיווחים
ועדת המומחים שהוקמה לבדיקת מותם של ארבעה תינוקות ביפן לאחר שקיבלו את החיסונים פרבנר ואקטהיב - חיסונים הניתנים גם בישראל - קובעת בשלב זה כי לא נמצא קשר ישיר לחיסונים. עם זאת, משרד הבריאות היפני הודיע אמש כי ימשיך להשעות את מתן החיסונים האלה לתינוקות. חברי הוועדה ימשיכו במחקר נרחב יותר כדי לשלול בוודאות קשר בין מקרי המוות, שאירעו זמן קצר בלבד לאחר מתן החיסון.
התינוקות שנפטרו הם בני חצי שנה עד שנתיים. שלושה מהתינוקות קיבלו את שני החיסונים יחד, ולפחות שניים מהם קיבלו חיסון נוסף במקביל. כולם נפטרו בשבוע שעבר, בין 4-2 במרץ.
אקטהיב מיועד נגד דלקת קרום המוח. הפרבנר מיועד נגד חיידק הפנאומוקוק, הגורם לדלקות קרום המוח, דלקות ריאה, דלקות אוזניים ועוד. בישראל נמכרת כיום הגרסה החדשה יותר של הפרבנר, המיועדת נגד 13 תתי זנים של החיידק. לא ברור עדיין איזה מהחיסונים שימש לחיסון הילדים ביפן.
משרד הבריאות בארץ ממשיך לעקוב אחר הדיווחים והוראות מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), שלא שינה עד כה את הנחיות הבטיחות באשר לשני החיסונים האמורים. "מדובר באירוע שדווח רק ביפן", אמרו במשרד הבריאות, "במידה ויידרש שינוי במדיניות - ננהג בהתאם".
באירוע דומה שהתרחש בהולנד לפני כשנה וחצי הגיעו רשויות הבריאות גם אז למסקנה כי אין קשר בין מותם של התינוקות למתן החיסון.