סין בגירעון המסחרי הגבוה מזה 7 שנים
האנליסטים ציפו לעוד חודש שבו הסינים ייצאו יותר משהם מייבאים, אבל הכלכלה שהפכה לא מזמן לשלישית בגודלה בעולם הפתיעה עם גירעון מסחרי של 7.3 מיליארד דולר. לפחות עכשיו האינפלציה תרגע והלחץ מקרן המטבע יירד
לזה לא ציפו מהענק המתעורר: סין רשמה את הגירעון המסחרי הראשון שלה מאז חודש מרס 2010 והדהימה את האנליסטים שצפו כי הייצוא של הסינים יעלה על הייבוא בשיעור של 4.95 מיליארד דולר.
כלכלנים מסין טוענים כי הגירעון המסחרי של 7.3 מיליארד דולר, הגדול ביותר שרשמה סין מאז פברואר 2004, הוא זמני בלבד. "צפינו להאטה מסוימת בייצוא", אמר האנליסט הסיני, ני ווהאן, "אבל אני לא חושב שמישהו צפה היחלשות כזאת. הסיכויים קלושים שנראה גירעון מסחרי נוסף, והמאזן המסחרי יחזור למצב חיבוי במחצית השנייה של השנה".
למרות המסרים המרגיעים, הירידה בייצוא מסין הטרידה את המשקיעים בבורסות של אסיה. המדדים במזרח הרחוק רשמו ירידות היום, על רקע החשש מהידוק מוניטרי בסין ובשוקים מתעוררים נוספים.
עם זאת, יש גם ברכה מסוימת לממשלת סין בגירעון הבלתי צפוי הזה. זרימת המזומנים אל תוך סין, בעקבות העודף המסחרי האדיר של השנים האחרונות, גרמה לאינפלציה קשה בסין וכעת עשויה להירשם רגיעה קלה בהאמרת המחירים.
בנוסף, סין נמצאת תחת לחץ מתמיד להפסיק את הצעדים שהיא נוקטת על מנת לגרום לפיחות בערך המטבע המקומי שלה. הבנק המרכזי של סין נוקט בטקטיקות שונות כדי למנוע מהיואן להפוך למטבע חזק מדי, שכן זה יפגע ברווחי הייצואנים מסין. ירידה קלה בייצוא יכולה להרגיע את קרן המטבע הבינלאומית ואת ממשלת ארה"ב שפעלים לאחרונה על מנת שהיואן ייסחר בתנאי שוק חופשיים מהתערבות.