יפן: "נשחרר קיטור רדיואקטיבי כדי להקל הלחץ"
שר התעשייה היפני נערך למניעת אסון גרעיני. האדים ישוחררו כדי למנוע הצטברות לחץ מסוכנת בתחנת הכוח בצפון מזרח המדינה, שם ממשיכים העובדים להזרים נוזל קירור לכור
גרעין האסון. בנוסף לאלפי הנפגעים ולנזק העצום שנגרם לצפון-מזרח יפן, החשש הגדול כרגע מתמקד בתחנת הכוח הגרעינית "דאיצ'י" שבמחוז פוקושימה, שם נאבקים העובדים והמהנדסים לשמור על רמת הלחץ בתוך הכור ברמה תקינה. את חומרת המצב אפשר להבין מהעובדה שזו הפעם הראשונה בהיסטוריה שממשלת יפן מכריזה על מצב חירום גרעיני באחד ממתקניה.
מעדכנים את החברים שלכם - בעמוד הפייסבוק של ynet
- ישראלים ביפן מוזמנים ליצור קשר עם מערכת החדשות של ynet באמצעות האימייל האדום
בהודעתה האחרונה אמרה סוכנות הגרעין היפנית כי בכוונתה לשחרר קיטור רדיואקטיבי, כדי להקל את הלחץ בתוך הכור.
בהודעה מוקדמת יותר נאמר כי הלחץ ברמה הגבוהה פי 1.5 מהתקן. שר התעשייה של יפן, באנרי קאיידה, הודיע שהיסוד הריואקטיבי באדים לא יסכן את התושבים או את הסביבה. מטרת שחרור הקיטור היא הקלת הלחץ, שעלול להביא להתכה גרעינית – אסון בקנה מידה רב הרבה יותר.
התקלה החלה בהפסקת חשמל שגרמה להפסקת פעולת מערכת הקירור, ובכשל המחולל המשני שהיה אמור לפעול במקרה חירום. במצב הזה נותרה רק מערכת גיבוי אחת שלא הצליחה לספק את כמות המים הדרושה לקירור הכור, המספק 460 מגהוואט.
ר"מ יפן: "המצב תחת שליטה"
ראש ממשלת יפן, נאוטו קאן, שוחח בטלפון עם הנשיא אובמה, ובה הבהיר לו שהמצב תחת שליטה. מוקדם יותר סיפרה מזכירת המדינה של ארצות הברית, הילרי קלינטון, כי מטוסי חיל האוויר האמריקני העבירו ליפנים משלוח חשוב של נוזלי קירור, כדי שלא יאזל המלאי שמזרימים היפנים לכור. "אחת התחנות שלהם נקלעה לבעיה בשל הרעש, ולא היה שם מספיק מהנוזל", אמרה קלינטון.
בינתיים פונו מהאזור אלפי תושבים, שמספרם נע בין 2,800 ל-6,000. לכולם
נאמר להתרחק מהאזור ולהישאר בתוך מבנים. בכיר במשרד ההגנה היפני אמר כי עשרות חיילים המאומנים בטיפול בחומרים מסוכנים נפרשו באזור, כולל ארבעה כלי-רכב מיוחדים.
מתחם תחנת הכוח נמצא מדרום למחוז מיאגי, שנפגע קשות ברעידת האדמה. בתחנת כוח במחוז הזה פרצה אש באחד מהמבנים המאכסנים את הטורבינות, מבנה הנמצא בנפרד מהכור עצמו, וכובתה זה מכבר.