שתף קטע נבחר

אייפד 2: סקירה ראשונה

לקחנו את האייפד 2 הראשון בארץ הקודש לנסיעת מבחן. שיחקנו, נגענו, סובבנו, הורדנו, וענינו על השאלה החשובה מכל: האם אייפד 2 עד כדי כך יותר טוב מאייפד 1?

בתחילת החודש חשפה אפל את הדור החדש של מחשב הלוח המוצלח שלה, האייפד. שלשום הגיע אייפד 2 לחנויות בארצות הברית בהשקה מתוקשרת וכבר נמכרו כ-400 אלף יחידות. יום וחצי לאחר המכירות כבר נגמר הסטוק - באופן צפוי. בארץ המכירה הרשמית תחל רק בראשית אפריל, אבל יבואנים פרטיים כבר מוכרים את האייפד היום. עמדנו היום באולם קבלת הפנים בנתב"ג כדי לחטוף את ראשוני המכשירים שנחתו כאן.

 

שלוש גרסאות יש לאייפד: 3G GSM, לרשת AT&T, גרסת 3D CDMA, לוורייזון; וגרסת WiFi בלבד - שהיא זו שבדקנו. כל אחת מהגרסאות מגיעה עם שלושה נפחי איחסון: 16, 32 ו-64 גיגה.

 

האייפד 2 הוא מכשיר נחשק; את זה אנחנו יודעים גם לפני שפתחנו את הקופסה, המעוצבת, כרגיל, לעילא. אבל האם הוא שווה יותר מהאייפד הראשון, שהמחירים שלו נחתכו בארץ ב-10 עד 20 אחוז?

 


 

עיצוב ומבנה: דק יותר, דוקר יותר

האייפד 2 דק ועגול מקודמו - הוא בעובי המדויק של האייפון 4, 8.6 מ"מ - אבל ברוחב של 18.6 ס"מ ובגובה של 24.1 ס"מ, פשוט לא נוח להחזיק אותו ביד אחת. כשהבודקים שלנו הקלידו בו הם נטו להחזק אותו כמגש. לכך תורם המשקל - 601 גרם, פחות מהגרסה הקודמת, ועדיין יותר מדי. הפינות המעוגלות, עם זאת, כיפיות, גם הן גורמות לשקע המחבר בתחתית להראות משונה. 

 

לאייפד יש שתי מצלמות, אחורית וקדמית. המיקום של המצלמה האחורית, מצד שמאל למעלה, היה הגיוני באייפון. כאן הוא קצת מוזר.

 

יש קונים שהספיקו להתלונן שבאייפד שלהם מופיע כתם צהוב בפינת המסך. אותה בעיה הופיעה בקו הייצור הראשון של אייפון 4, והטענה אז הייתה שאפל שלחה את המוצרים מהר מדי מקו הייצור אל החנויות, והדבק לא הספיק להתייבש. אצלנו לא הופיעה הבעיה.

 

שורה תחתונה: בלי להוציא כסף על מנשאים, לא כיף להחזיק או לשאת אותו.

ציון: 3.5

 

ממשק: עדיין iOS

מסך המגע (זהה לזה של האייפד) עדיין כיפי ועדיין ממכר. בילינו חצי שעה בלהעביר דפים באפליקציית הספרים, iBooks. אבל גם כאן, אחרי חצי שעה של משחק, המסך התמלא בטביעות אצבעות כמו זירת פשע אחרי ביקור של המז"פ. לא כיף - וגם גורם לנו להרגיש שבמקום שהמכשירים של אפל יתאימו את עצמם לחיים שלנו, אנחנו צריכים להתאים את עצמנו אליו: להזהר על המסך העדין, לטפל במכשיר ולנקות אותו כאילו היה תינוק.

 

הדפדפן אמור להיות מהיר פי 2 בגלל מנוע JS חדש בשם ניטרו; טעינת הסרטים בתוך הדפדפן אמורה להיות מהירה יותר, והיא אכן מרשימה. עוד חידוש הוא שהמתג בצד יכול, לפי בחירתכם, לשלוט בהשתקת הקול או בנעילת המסך מפני סיבוב. זה קצת משונה בעינינו, שצריך לבחור.

 

מלבד זאת, הממשק הוא מערכת ההפעלה iOS, שמגיע כאן בגרסה 4.3. על מחלות ה-iOS כתבנו מספיק; אפשר לציין שאחרי שעה של שימוש כבר קרסה לנו אפליקציה (זו של יוטיוב).

 

בשורה התחתונה: iOS.

ציון: 4.3.0

 

מולטימדיה: כיף להיות צרכן, לא טוב להיות יצרן

הרמקול מוקם מאחור, על החלק התחתון המעוגל. הווליום שהוא מוציא - להבדיל מהאייפד הקודם והאייפונים - מספק. המיקרופון, לעומתו, מקליט סאונד מצוין.

 

המסך נהדר, כפי שאמרנו. הצבעים בולטים וחדים; זווית הצפיה של המסך משגעת. המשחק שהורדנו לבדיקה (Angry Birds Seasons, שמגיע בגרסת HD לאייפד) רץ חלק - בגרסה הקודמת היו משחקים שקירטעו. זה העניין העיקרי באייפד, מבחינתנו: חוויית השימוש בו נהדרת.

 

החידוש הדרמטי העיקרי הוא כמובן המצלמות - האחורית, 720p ו-30 פריימים לשניה, והקדמית, 640p ו-30 פריימים לשניה, נתונים בלתי מספקים בעליל, והן מייצרות תמונות סטילס בינוניות וסרטי וידאו לא טובים. ובכן, נעים לצפות במכשיר הזה בסרטים; לא כיף ליצור בהם סרטים. המריחה שנצפית בתמונות האלו פשוט לא כיפית. תוספת המצלמה מאפשרת לשוחח בשיחות וידאו עם Facetime.

 

 

(קליק לצפיה בסרטון ב-HD)

 

האייפד מגיע עם Photobooth, שהופך את הצילום למשחק - אבל משחק מהנה.

 

בשורה התחתונה: חוויית הצריכה כיפית; היצירה לא כל כך.

ציון: 4.

 

אפליקציות: אייטיונז, ביץ'

בחזית האפליקציות התחדשנו רק באפליקציות הקשורות למצלמות. אפליקציית Face Time מאפשרת שיחת וידאו חייה מאייפד 2 לאייפד 2, אייפון 4, או מק, באמצעות חיבור רשת אלחוטי. האפליקציה השניה שמשתמשת במצלמות החדשות הרבה פחות חדשנית; Phone Booth היא תוכנה בידורית שמעוותת את פני המשתמשים וחבריהם, בדומה לתוכנות המגיעות על מחשבים ניידים ועם מצלמות רשת. האפליקציות החדשות האלו מצטרפות לספארי, המייל, קורא הספרים, האייטיונס, ויתר האפליקציות הבסיסיות של המכשיר - שכמובן שניתן להוסיף להם בחנות האפליקציות של אפל, שבה יש יותר מ-65 אלף אפליקציות שמיועדות ספציפית לאייפד ולאייפד 2.

 

בשורה התחתונה: מה עוד אפשר לבקש?

ציון: 5.

 

ביצועים וקישוריות: A5!!!!1

הביצועים של האייפד מרשימים ביותר הודות למעבד A5 כפול הליבה שלו. הגלישה באתרי אינטרנט, סיבובי מסך, שליחת מיילים וניווט באפליקציית המפות היו חלקים, כיאה למכשירי אפל. במערכת ה-iOS 4.3 החדשה אפשר להפוך את האייפון לנקודת WiFi ניידת ("הוטספוט"), מה שמאפשר לכם להתחבר לאינטרנט עם הלפטופ גם כשאתם לא בטווח קליטה של רשת אלחוטית פתוחה. משום מה אפל בחרה לא לאפשר את הפונקציה המדהימה הזו באייפד, אפילו שהוא משתמש באותה מערכת הפעלה. לאייפד החדש, כמו לקודמו, יש קישוריות בלוטות' בשביל להתחבר לאינטרנט דרך האייפון או לחבר אוזניות אלחוטיות. שמחנו לגלות שהאייפד החדש יכול לנגן מוזיקה שנמצאת באייטיונז של מחשב אחר אם שניהם מחוברים לאותה רשת אלחוטית.

 

בשורה התחתונה: כל מה שנכלל באייפד מצוין; החוסר בהוטספוט מרגיז.

ציון: 4.5

 

סוללה: זה לא היה עשר שעות!

אפל מבטיחה באותיות ענק עד עשר שעות של שימוש רציף ללא צורך בהטענה. בפועל, האייפד 2 שרד רק כחצי מכך - מעט יותר מחמש שעות של שימוש לא אינטנסיבי. זאת תוך הורדת בהירות המסך, שימוש רגיל באפליקציות שלא צורכות מאמץ רב מהמחשב, וחיבור מתמשך ל-WiFi, שכנראה הוא שצרך את כמות החשמל הגדולה ביותר. מדובר בבעיה רצינית, כיוון שאם כבר מוציאים את האייפד מהבית לשימוש במהלך היום, מרבית הזמן כנראה שיעשה שימוש בחיבור לרשת. אין טעם באייפד ששורד עשר שעות אבל רק במידה ולא נוגעים בו או גולשים בו.

 

בשורה התחתונה: לא מספק.

ציון: 3.

 

ובשורה התחתונה: זה המחיר, טיפש

אחרי הורדת המחירים, האייפד 1 יעלה, ברשת איידיגיטל, 2,000 שקל בגרסה הבסיסית (16GB WiFi); אצל יבואנים פרטיים הגרסה הזו באייפד 2 תעלה לכם 2,500; הגרסה המשוכללת ביותר של האייפד 1 (64GB 3G) תעלה 3,000 שקל ואילו גרסת האייפד 2 באותו מפרט תעלה 4,300. ומכאן שהשאלה הכי חשובה בסקירה הזו היא האם אייפד 2 שווה 500 עד 1,300 שקל יותר מהאייפד.

 

ובכן, מבחינת השיפורים (מצלמות; מעבד משופר; Airplay, עיצוב עגול ונעים יותר; הרמקול), אין ספק: השיפור לא שווה את ההבדל במחיר. הוא לא שווה גם את חבלי הלידה של מכשיר חדש, ללא תמיכה. אנחנו היינו קונים את האייפד 1; מחכים לאייפד 3, שאמור לפי השמועות להיות שיפור משמעותי; או קונים את המוטורולה XOOM.

 

בשורה התחתונה: הטאבלט הכי טוב בשוק הוא עדיין אייפד 1.

ציון: 3.

 

מפרט טכני

נפח: 16/32/64 ג'יגהבייט

חיבור לרשת: Wi Fi / Wi Fi + 3G

גודל המכשיר: 24.1X18.5 ס"מ

עובי: 8.8 מ"מ

גודל המסך (מפינה לפינה): 24.6 ס"מ (9.7 אינץ')

רזולוצייה: 1024X768, בצפיפות של 132 פיקסלים לאינץ'.

משקל: 601 גרם / 613 גרם (בדגם ה-Wi-Fi + 3G)

מצלמה אחורית: 720 פיקסלים, 30 פריימים בשנייה בצילום וידאו, עד X5 זום דיגיטלי.

מצלמה קדמית:  640X480 פיקסלים, 30 פריימים בשנייה בצילום וידאו.

מעבד: A5 כפול ליבה

למפרט המלא באתר של אפל

 

תודה ל-iStore תל אביב, שסיפקו לנו את האייפד ומתחילים למכור אותו הבוקר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים