שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

מצב חירום ביפן אחרי הרעש: "מודאגים מהקרינה"

במקביל למאמצים הקדחתניים לשמור על טמפרטורה נמוכה במתקן הגרעיני פוקושימה דאיצ'י, הוכרז על מצב חירום במתקן אחר במדינה. בנוסף, הר געש בדרום שב לפלוט אפר אחרי כמה שבועות שקטים. ארה"ב לאזרחיה: הימנעו מנסיעה ליפן

הרשויות ביפן הכריזו על מצב חירום בכור הגרעיני אונגאווה, לאחר שקרינה רדיואקטיבית ברמה חריגה נמדדה באזור - כך דיווחה אחר הצהריים (יום א') הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א). "הרשויות היפניות חוקרות את מקור הקרינה", נמסר בהודעה. עם זאת, הרשויות מסרו כי העלייה ברמת הקרינה קשורה לדליפה מהמתקן בפוקושימה דאיצ'י, וכי לא חלה תקלה בתהליך הקירור.

 

רעש האדמה ביפן - הדיווחים האחרונים ב-ynet:

דיווחים אחרונים מיפן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בשלושה כורים במתקן פוקושימה דאיצ'י עובדים מסביב לשעון כדי לשמור על הטמפרטורות ברמה נמוכה בעקבות רעש האדמה הקטלני שגבה לפי ההערכות את חייהם של 10,000 בני אדם. בממשלת יפן אמרו היום כי ישנו חשש מפיצוץ מימן ביחידה 3 במתחם הגרעיני פוקושימה, יום לאחר הפיצוץ ביחידה מספר 1.

 

יותר מ-170 אלף איש פונו כאמצעי זהירות, למרות שבממשלה אומרים שלפיצוץ לא תהיה השפעה

על בריאות הציבור. אבל האזרחים, כך נראה, עדיין מודאגים. "קודם הייתי מודאג מרעש האדמה, כעת אני מודאג מהקרינה", אמר קנג'י קושיבה, פועל בניין שנמצא במרכז החירום קוריאמה, סמוך לפוקושימה.

 

בינתיים, הר הגעש שינמואדקה שבדרום יפן החל שוב לפלוט אפר וסלעים. בסוכנות המטאורולוגית פרסמו אזהרה, בה נמסר כי הר הגעש שב לפעילות אחרי כמה שבועות שקטים. עדיין לא ברור אם יש קשר לרעש האדמה.

 

בתוך כך, מחלקת המדינה האמריקנית קראה לאזרחי ארצות הברית להימנע בשלב זה מלנסוע ליפן. שגרירות צרפת קראה לאזרחי המדינה לעזוב את אזור טוקיו במקרה שהמצב יחריף וענן רדיואקטיבי יעשה את דרכו לבירת יפן. עם זאת, השגרירות הבהירה כי הסבירות לכך שהתחזית הפסימית תתממש היא נמוכה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המתקן באונגאווה
צילום: AP
מנזקי הרעש
צילום: רויטרס
מומלצים