איטליה הקטנה: פסטה ברוקולי ועגבניות
אם אתם מחפשים משהו קליל לארוחת צהריים ביום נעים, הנה מתכון פשוט למנה בצבעי הדגל האיטלקי - אדום, לבן וירוק - פסטה עם ברוקולי ועגבניות מיובשות ברוטב שמנת
פסטה ברוקולי ועגבניות מיובשות ברוטב שמנת חרדל
המרכיבים:
250 גרם פסטה
1/2 1 כוסות פרחי ברוקולי
1/3 כוס עגבניות מיובשות, קצוצות
3 שיני שום, כתושות
1/4 כוס חרדל דיז'ון
1 קופסה שמנת לבישול
גבינת פרמזן (אופציונאלי)
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
- במחבת גדולה מביאים את השמנת לרתיחה קלה, ברגע שמתחילות בועות, סוגרים את האש, מניחים להצטנן.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, 2 דקות לפני סיום בישול הפסטה, מוסיפים את פרחי הברוקולי והעגבניות המיובשות ומבשלים יחד. מסננים מהמים.
- מוסיפים לשמנת המבושלת את השום הכתוש ואת החרדל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הפסטה, הברוקולי והעגבניות המיובשות לתערובת השמנת-חרדל ומערבבים עד לכיסוי מלא של הפסטה והירקות.
- מפזרים פרמזן מעל ומגישים.
פסטה עם ברוקולי ועגבניות מיובשות ברוטב שמנת-חרדל (צילום: MCT)
צילום: mct
מומלצים