מי מלך הטאבלטים? אייפד מול XOOM
בפינה הימנית, לובש מכנסי אלומיניום לבנים, האייפד 2. למולו, במכנסי אנדרואיד שחורים, המוטורולה זום. מי חזק יותר? הגיע הזמן להפסיק להתווכח, ולתת למספרים לדבר
<< עוד ב-dtown: סוני אריקסון X8 ו-X10 - הסקירה המלאה
בשנה שעברה זו לא הייתה חכמה. האייפד הראשון נולד ישירות לפסגה, ובמשך זמן רב היה היחיד בזירה. שנת 2011 הגיעה ואיתה מבול טאבלטים שמבקשים רק דבר אחד – לגבור עליו לא רק בביצועים, אלא גם במכירות.
הטרנד החם ביותר לשנת הטאבלטים הוא מעבד כפול ליבה. כמעט כל מחשבי הלוח החדשים שנחשפו בחודשיים האחרונים, כשהבולט ביותר שבהם הוא הזום של מוטורולה, מצוידים במעבד טגרה 2 מבית אנווידיה. זהו מעבד ARM מעבד כפול ליבה במהירות של גיגהרץ. גם לאפל יש מעבד כפול ליבה משלה, ה-A5, ולאחר בדיקה מעמיקה של חלקי האייפד 2 התברר כי מהירות השעון עומדת על 900 מגהרץ לכל ליבה. שניהם, אגב, מבוססים על טכנולוגיית ה-Cortex A9.
מוטורולה זום
תקופת מבחנים
ביום שישי האחרון הושק האייפד 2 ברחבי ארצות הברית, ונתן את יריית הפתיחה להשוואות ומבחנים שערכו בלוגים ואתרים טכנולוגיים רבים. כשסטיב ג'ובס הציג את המחשב לראשונה לפני כשבועיים הוא הכריז בגאווה כי המעבד החדש יעבוד פי 2 יותר מהר וכי המאיץ הגרפי של האייפד 2 (שנקרא PowerVR SGX 543MP2) יספק ביצועים טובים יותר עד פי 9 מהדור הראשון.
אייפד 2
באתר AnandTech בחנו את האייפד החדש, והשוו אותו לזום של מוטורולה ולאייפד 1. התוצאות חד משמעיות: האייפד 2 מתעלה על הזום ומשאיר אבק לקודמו.
מי חזק יותר?
הבדיקה נעשתה בגרסה 2.0 של תוכנת הבדיקה GLBenchmark. התוכנה בודקת ביצועי עיבוד וגרפיקה בפורמט OpenGL ES 2.0. על שלושת הטאבלטים (אייפד 2, אייפד 1 והזום) הורצו שתי בדיקות ארוכות שכללו ווידיאו במגוון שילובים שונים של אפקטים, טקסטורות בתאורות שונות, צללים, איכות וכמות הפירוט בתמונה, רינדור, רעש, דחיסה ועוד. את כל אלו מעמיסים על המעבד ועל המאיץ הגרפי, והמבחן נועד לגלות כמה פריימים לשניה שני הרכיבים מצליחים לעבד ולהציג על המסך. התוצאות לפניכם:
האייפד השיג תוצאה של 44 פריימים לשנייה ברזולוציה של 1024X768 פיקסלים. הזום השיג רק 11.8 פריימים לשניה ברזולוציה של 1280X800 פיקסלים ואילו הדור הראשון של האייפד הצליח להציג את הווידיאו שנבחן ב-8.1 פריימים לשניה (גם הוא ברזולוציה של 1024X768 פיקסלים). בסך הכל, האייפד 2 מציג מהירות גבוהה פי 5.4 מהדור מקודמו - ופי 3.7 מהזום.
בבדיקה נוספת, שלטענת המבצעים מקצועית ומדוקדקת יותר, התוצאות משתפרות אצל המתחרים אבל גם כאן האייפד 2 מוביל:
57.6 פריימים לשניה לאייפד 2, הזום עם 26.7 ובמקום השלישי הדור הראשון של האייפד עם 17.6.
מי גולש מהר יותר?
ראינו שהאייפד 2 מהיר יותר מהזום. אבל למי מהם יש דפדפן מהיר יותר? בדור החדש של האייפד נמצא מנוע JavaScript חדש שנקרא Nitro והוא אמור לטעון דפי אינטרנט בצורה מהירה במיוחד. אכן, על פי בדיקה זו מסתבר שגם כאן האייפד מנצח.
"נו בטח", בטח חושבים כמה מכם. "האייפד לא תומך בפלאש, והזום קורס תחת עומס הבאנרים". לידיעתכם, נכון לרגע זה גם הזום לא תומך בפלאש. לא בגלל מדיניות, אלא משום שאדובי עדיין לא השלימה את פיתוח הגירסה האחרונה של הפלאש, אותה מתוכנן הזום להפעיל.
האם באמת ניצח האייפד 2?
אז כן, האייפד 2 מציג תוצאות טובות בהרבה מהדור הקודם, ובמבט ראשון, ביצועיו טובים משל אחד ממתחריו החזקים ביותר. מצד שני, התחרות אינה הוגנת במיוחד: חשוב לזכור שהזום עובד ברזולוציית תצוגה גבוהה בהרבה משל האייפד. מתוך כך, מעבד הטגרה 2 מתאמץ יותר באופן קבוע ממעבד ה-A5, בכל פעולה ובמיוחד במשימות גרפיות כמו משחקים ותצוגת סרטים. אם משווים את המעבדים אחד לשני, הם צמודים למדי ביכולותיהם.
אנדרואיד 3, מערכת ההפעלה של הזום, היא עדיין בגירסתה הראשונה. החברה צפויה לשחרר עדכוני שישפרו את יעילות עבודתה, ויגרמו למחשב לפעול מהר יותר. בנוסף, דווח שמתכנתים הצליחו לבצע האצה למעבד (OverClocking), ולהעלות את מהירות השעון שלו ל-1.5 גיגהרץ. אם תפותח אפליקציית האצה פשוטה, יוכלו משתמשי הזום להאיץ את הטאבלט שלכם כאוות נפשם, ולשפר את הביצועים שלו.
לעומתם, משתמשי האייפד 2 יצטרכו להסתפק במה שנתן סטיב: החברה לא מאפשרת לשנות את ביצועי החומרה של מכשיריה בדרך כלל. ככל הנראה שאפל העדיפה לשמור על מהירות שעון נמוכה יותר כדי לאפשר זמן סוללה ממושך.
ההחלטה וההעדפה היא בסופו של דבר בידי הצרכנים. הם אלו שיצטרכו להחליט אם הם מעדיפים ביצועים או איכות. שימו לב, שבשוק הטאבלט של 2011 יש הרבה יותר מוצרים, ותחרות קשה בהרבה מזו שראינו ב-2010. הזום והאייפד 2 מכוונים שניהם לראשה הצר (והיקר) של הפירמידה, בעוד שרוב הלקוחות עשויים להעדיף את בסיסה, ולקנות מחשב לוח זול ופשוט, ולא טאבלט-עילית.
עוד ב-dtown: סטרימר LG DP1W - פשוט ואלגנטי>>