סין, לפנייך: הודו - יבואנית הנשק המובילה בעולם
על פי דו"ח של מכון מחקר שבדי המפקח על עסקות הנשק בעולם, הודו עקפה את הדרקון הסיני לאחר שהיתה מעורבת ב-9% מעסקות ייבוא הנשק בשנים 2006-2010. "בשביל להפוך לילד גדול, אתה צריך לצבור כוח", הסביר פרשן את המרוץ שמנהלת הודו כדי להיכנס למועדון המעצמות הגדולות
המאמץ השתלם - בסיוע מזומנים רבים: בזמן שהיא מנהלת מרוץ ממושך שנים כדי להיכנס למועדון המעצמות הגדולות בעולם, הודו הגיעה לציון דרך נוסף בדרכה ליעד הנכסף - היא הפכה ליבואנית הנשק הגדולה ביותר בעולם.
מכון מחקר שבדית שמפקח על מכירות הנשק בעולם הודיע היום (יום ב') כי כלי הנשק שיוּבאו להודו עברו במספרם את אלה של סין, בתקופה שבה המדינה הדרום-אסיאתית מקדמת במרץ את תוכניתה להפוך את צבאהּ למודרני יותר, לקרוא תגר על ההשפעה הסינית ולחזק את מעמדה הבינלאומי.
"להודו יש כמה שאיפות. הראשונה היא להפוך למעצמה יבשתית ואחר כך למעצמה אזורית", אמר רהול בדי, פרשן המגזין בענייני צבא שבסיסו בלונדון Jane's Defense Weekly. "בשביל להפוך לילד גדול, אתה צריך לצבור כוח", אמר הפרשן הצבאי.
על פי דו"ח שפרסם מכון שטוקהולם למחקר שלום, הודו מעורבת ב-9 אחוזים מעסקות ייבוא הנשק בשנים 2006-2010, והיא צפויה לשמור על המקום הראשון ברשימת יבואניות בנשק בעתיד הנראה לעין.
"אם לוקחים בחשבון את מה שהם כבר הזמינו, אנחנו יודעים שבשנים הקרובות הודו תשמור על מקומה כיבואנית הנשק הגדולה ביותר בעולם", אמר סימון ווזמן, עמית מחקר בכיר במכון השבדי. לפי ווזמן, סין ירדה למקום השני, לאחר שהיתה מעורבת ב-6 אחוזים מעסקות ייבוא הנשק בעולם, אך במקביל ממשיכה להעצים את תעשיית הנשק המקומית שלה - דבר שהודו נכשלה בו עד עתה.
דובר משרד ההגנה ההודי, סיטנשו קאר, סירב להגיב לדו"ח של מכון המחקר השבדי בטרם הספיק לקרוא אותו.
ציון דרך נוסף בדרך למעלה. חייל הודי
צילום: AFP
ירדו למקום השני. חיילים סינים
צילום: איי פי
מומלצים