שתף קטע נבחר

 

השופטים נגד המשטרה: "מחדלים בתיק גרינשפן"

בעקבות הביקורת על הסדר הטיעון שנחתם עם הנהג שדרס את שחר גרינשפן, מתנערת הנהלת בתי המשפט מאחריות ומטילה את האשמה על המשטרה. השופטים כלל לא בוחנים את הראיות, הוסבר. גורמים משפטיים: "הם לא צריכים להיות חותמת גומי"

על רקע הביקורת הציבורית על עסקת הטיעון שנחתמה עם מרק פטריק, דורסה של הילדה שחר גרינשפן, פרסמה היום (ב') הנהלת בתי המשפט הודעה חריגה, בה היא מותחת ביקורת חריפה על התנהלות המשטרה. "בתיק קיימות בעיות בראיות, עדויות סותרות, לא בוצע שחזור של התאונה וקיימים מחדלים של המשטרה".

 

 

בשנת 2009 נפצעה שחר גרינשפן באורח קשה מאוד לאחר שפטריק דרס אותה בעת שנהג שיכור. במסגרת הסדר טיעון, שופטת בית המשפט בפתח תקווה, טל אוספלד, גזרה עליו רק עונש של 600 שעות עבודות שירות לתועלת הציבור ותשלום קנס של 1,000 שקל.


שחר ובני משפחתה. "בעיות בראיות" (צילום: אלדד רפאלי) 

 

בהודעה חריגה שהוציאה הנהלת בתי המשפט הוסבר כי כאשר הצדדים מציגים בפני בית המשפט הסדר טיעון, בית המשפט לא נחשף לחומר הראיות ואינו בוחן אותו. "הסדר הטיעון מקנה לצדדים את הפריבילגיה שלא כל חומר הראיות ייחשף".

 

הנהלת בית המשפט מודה למעשה כי השופטים משמשים חותמת גומי במקרים מסוג זה. "בית המשפט אינו יכול לכפות על הצדדים קיום דיון בראיות, כאשר רצונם המפורש של הצדדים הוא להימנע מכך. בהיעדר טעם מיוחד, נוהגים בתי המשפט

לאמץ הסדרי טיעון אליהם מגיעה התביעה באמצעות הגורמים המייצגים אותם", נכתב בהודעה.

 

בנוסף, בנוגע לפרסומים על כך שבנו של עורך הדין שייצג את פטריק מכהן כשופט בבית משפט שבו התנהל התיק, נכתב בהודעה כי "בבית המשפט בפתח תקווה מכהנים היום שמונה שופטים ולא קיים כל הסדר בין שופטים המעבירים תיקים זה

אל זה".

 

בהודעה מתייחסת הנהלת בתי המשפט גם לטענה שבית המשפט כלל לא שמע מה יש לבני משפחת גרינשפן לומר לפני שקיבל את הסדר הטיעון: "על-פי החוק כאשר זה נוגע לתאונות דרכים, להוציא תאונות קטלניות, בית המשפט אינו רשאי לפנות מיוזמתו למשפחת הקורבן".

 

גורמים משפטיים בכירים דחו את הודעתה של הנהלת בתי המשפט ומתחו ביקורת על השופטת אוסטפלד. לדבריהם, עליה הייתה מוטלת החובה לבדוק את הראיות ולא לאשר את הסדר הטיעון. "בתי המשפט לא צריכים להוות חותמת גומי להסדרי טיעון והיה ראוי במקרה שלפנינו שהשופטת תבדוק טוב טוב את התיק שלפניה".

 

מנגד, בכירים בהנהלת בת המשפט ציינו כי בתיק הזה "היה קושי ראייתי ממשי באופן שסיכויי ההרשעה היו נמוכים".

 

במקביל, פרקליטת משפחת גרינשפן, עו"ד ענת כהן-קאופמן, שלחה מכתב ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה וינשטיין וביקשה ממנו לבדוק את התנהלותן של השופטת אוסטפלד והמשטרה. לטענת בני המשפחה, בעקבות ההתנהלות הבעייתית והעונש הקל שנגזר על פטריק, ישנו לחקור לעומק את התנהלות המעורבים בתיק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים