שתף קטע נבחר

 

ראש חוג בבר-אילן התפטר: מעודדים פה בינוניות

מצבה העגום של האקדמיה: ראש החוג לכלכלה באוניברסיטה, פרופ' דניאל לוי, תקף במכתב התפטרות את הנהלת המוסד האקדמי, שלטענתו הפריעה לו לקדם את החוג "משיקולים זרים ולא ענייניים". ההנהלה בתגובה: "פועלים לשמר את האיכות"

מי מפריע לאקדמיה הישראלית להצטיין? ראש החוג לכלכלה באוניברסיטת בר-אילן, פרופ' דניאל לוי, התפטר מתפקידו לאחר כשנתיים, לאחר שלטענתו ההנהלה מפריעה לו לקדם את המחלקה "משיקולים זרים ולא ענייניים". במכתב פיטורים חריף שהגיע לידי ynet, הוא תוקף את הנהלת המוסד האקדמי, וטוען כי במקום לעודד מצוינות, היא מעודדת הישגים כמותיים ובינוניות.

 

 

לאחרונה חש פרופ' לוי, אחד הכלכלנים המובילים בישראל, כי הגיעו מים עד נפש, והודיע להנהלת האוניברסיטה כי לא יוכל להמשיך בתפקיד. "מתוך הבנה שלא אקבל שיתוף פעולה ענייני ואמיתי מאף גורם באוניברסיטה", כתב לוי, "החלטתי להניח את המפתחות ולהתפטר לאלתר מתפקידי".

 

במכתב ההתפטרות ראש החוג מתאר בדם ליבו מציאות עגומה מאוד לפיה הנהלת האוניברסיטה פועלת במכוון כדי להכשיל את המחלקה לכלכלה. "בתפקידי כראש המחלקה שמתי לי למטרה לקדם את איכות המחלקה והישגיה האקדמיים הן במישור הארצי והן במישור הבינלאומי,

אך לצערי הרב לא זכיתי לשיתוף הפעולה הנדרש מצד הנהלת האוניברסיטה", כותב פרופ' לוי. "לאחרונה אני אף מוצא את עצמי יותר ויותר במצבים שבהם במקום שמוסדות האוניברסיטה יעזרו לי בהשגת מטרות אלו, הם נאבקים בי וחוסמים את דרכי לקידום המטרה, שלתומי חשבתי שהיא משותפת לכולנו".

 

פרופ' לוי הבהיר במכתב כי תהליך קידום המחלקה הוא איטי ומייגע הדורש לבצע שינויים בסטנדרטים ובדרישות האקדמיות. "לאכזבתי הרבה גיליתי שהן הנהלת האוניברסיטה והן חברי הסגל הבכירים במחלקה אינם מעוניינים לתמוך בשינויים אלו. גרוע מכך, יש ניסיון אקטיבי ומתמשך מצד ההנהלה לעכב ולמנוע כל התקדמות חיובית תוך שימוש בשיקולים זרים ולא עניינים בקבלת החלטות חשובות".

 

הבינוניות שולטת: "המצב בלתי נסבל" 

לטענתו, הנהלת האוניברסיטה מודדת הישגים באופן כמותי גרידא, בדרך שמעודדת לכל היותר בינוניות. "הקדשתי למאמצי הקידום ימים ולילות אך ללא הועיל, לא קיבלתי אפילו תמיכה וסיוע מינימאליים מהגורמים המתאימים. במצב הקיים ובתנאים אלו מה שניתן להשיג הוא מועט ושולי בלבד. בניגוד למה שסברתי, השתכנעתי שהאוניברסיטה אינה מעוניינת בקידום איכותי של המחלקה מבחינת סטנדרטים, דרישות, הישגים ופעילויות אקדמיות". הוא חתם את מכתבו בכך ש"ברמה האישית היה קשה לשאת את היחס הבלתי קולגיאלי והמתנכר שהיו מנת חלקי בשנתיים וחצי האחרונות".

 

גורם באוניברסיטה המכיר היטב את פרופ' לוי ציין כי מכתב ההתפטרות שלו הוא תמרור אדום לא רק על התנהלות אוניברסיטת בר-אילן, אלא על האקדמיה הישראלית כולה. לדברי הגורם, מדובר באחד המומחים המובילים בישראל בתחום הכלכלה,

שמכתב ההתפטרות שלו הוא מראה עגומה של הנעשה באקדמיה בארץ.

 

סגן יו"ר אגודת הסטודנטים בבר-אילן, לירון פוליצר, קרא לרקטור האוניברסיטה לגלות אחריות ולהתערב לאלתר. "המצב האקדמי במחלקה לכלכלה הוא בלתי נסבל וראוי לגינוי נוקב. ציבור הסטודנטים סובל זה זמן רב מאטימות מתמשכת מצד כל הגורמים ומהתנהלות שאינה הולמת בשום קנה מידה". לדבריו, "הסטודנטים סובלים מהתנהלות אקדמית לקויה בכל קנה מידה והתפטרות ראש המחלקה רק מחזקת טענות אלו". הוא הזהיר שאם קריאתו לא תיענה, תקדם האגודה תנועת מחאה ומאבק מאורגן "שכל מטרתו לפתור את העניין אחת ולתמיד".

 

פרופ' לוי בחר שלא להגיב לכתבה ולהתייחס לתוכן המכתב, אך ציין כי לכל משפט הכתוב במכתב ההתפטרות יש משמעות. מאוניברסיטת בר אילן נמסר בתגובה כי הם דוחים את האמור במכתבו של פרופ' לוי. "ההנהלה פועלת לשמר את איכות ההוראה והמחקר במחלקה לכלכלה הן בגיוס מרצים וחוקרים והן בגיוס תרומות והעמדת תקציבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שם את המפתחות. פרופ' דניאל לוי
צילום: מיקי קורן
מומלצים