שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

גופות בכל מקום, עוד פיצוץ בכור: פאניקה מוחלטת

סיבה לדאגה: פיצוץ נשמע הלילה בכור מספר 2 במתקן הגרעין בפוקושימה. בכיר אמריקני: "היפנים בבלגן עצום. הם לא יודעים מה לעשות". בסנדאי ממשיכים למצוא גופות שקועות בבוץ, מחוצות במכוניות. "רק מאזור שדה התעופה אספנו כבר אלף גופות. זאת רק ההתחלה", סיפר מפקד כוח החיפוש לשליחנו

ארבעה ימים חלפו מאז שהאדמה רעדה ונחשול אדיר-ממדים התרומם מהים, וליפנים אין עדיין מושג קלוש כמה בני-אדם בדיוק מצאו את מותם באסון הנורא. היקף החורבן עצום, בלתי-נתפש, וגופות חדשות הולכות ונערמות בלי הפסקה. בזמן שמשפחות הדיפלומטים הישראלים עושות את דרכן ארצה, החשש מאסון גרעיני לא חלף. פיצוץ נשמע הלילה (יום ג') בכור מספר 2 במתקן הגרעין בפוקושימה.

 

עלטה החלה לרדת אמש על קו החוף מוכה הצונאמי של סנדאי, עיר בת מיליון תושבים שהיתה הקרובה ביותר למוקד הרעש, ונדמה שאחד מאנשי צוות החיפוש וההצלה היפני שחורשים את בית הספר לטיסה של שדה התעופה המקומי מצא משהו בין ההריסות. למרבה הצער, מדובר בעוד גופה. חבריו, מותשים מיום חיפושים ארוך, ממהרים למקום עם אלונקה ושקית ניילון גדולה.

 

באופן רשמי, נמנו עד כה כ-1,800 הרוגים שגופותיהם זוהו, וההערכות האחרונות מדברות על מספר סופי של כ-10,000 הרוגים. אלא שנדמה שהמספר הזה הרבה יותר מדי אופטימי. "אני לא אמור להגיד את זה", סיפר מפקד כוח החיפוש שאחראי על סריקת בית הספר לטיסה, שו אוג'י, "אבל רק מאזור שדה התעופה אספנו כבר אלף גופות. אנחנו מוצאים אותן בכל מקום. מחוצות בתוך מכוניות הרוסות. שקועות בבוץ. קבורות מתחת למבנים שקרסו. זאת רק ההתחלה".  

 

צילום: בועז ארד

 

ההרס באזור קו החוף של סנדאי עצום. את מה שלא עשתה רעידת האדמה עשה הנחשול העצום שעלה מהים. אזורים נרחבים נראים כמו שדה התעופה המקומי: אלפי מכוניות מרוסקות מבצבצות מתוך הביצה הזאת, וביניהן ספינות שמוטלות על צדן ומטוסי ססנה הפוכים. כוחות החילוץ הרבים שנשלחו לצפון המדינה בשלושת הימים האחרונים עסוקים בכיבוי של כל-כך הרבה שריפות, שעד עכשיו בקושי התפנו לטפל במתים המסתתרים בתוך החורבן הזה. אתמול הגיעו הכלים ההנדסיים הכבדים הראשונים לפרברים מוכי האסון של סנדאי.

 

עופות דורסים חגים בשמיים

מי יודע אילו זוועות יתגלו כאן מתחת ברגע שמנופים יתחילו לשלוף החוצה את כל ערימות הפסולת. יש מכוניות שקבורות כל כך עמוק בבוץ שאי אפשר לדעת אם יש בפנים גופות. לאורך הכביש המהיר המקביל לים, בכל נקודה שבה עסקו אתמול דחפורים בפינוי הריסות, הוצבו אמבולנסים לצורך איסוף המתים. מדי פעם מופסקת העבודה וגופה נוספת, מנופחת ומרקיבה, נשלפת החוצה מתוך הבלגן האטומי הזה ומכוסה אחר כבוד ביריעת פלסטיק פשוטה.

 

עופות דורסים חגים בשמיים מעל, מחכים להזדמנות. הפרמדיקים אפילו לא ממצמצים. המספרים, ברור לכולם, ימשיכו לעלות בתקופה הקרובה, ובקו ישר עם התקדמותן של עבודות הפינוי והחילוץ לאורך כמעט 500 הקילומטרים של קו החוף שנפגע מהצונאמי הקטלני. חלק מהמספרים האלה כבר מתחילים לטפטף.

 

מראות ההרס האחרונים מיפן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כ-2,000 גופות נמצאו אתמול לאורך קו החוף של העיירות אישינומאקי ומינאמיסאנריקו, צפונית מזרחית לסנדאי. רק בעיירה האחרונה הזו, שכמעט נמחקה לחלוטין מעל פני האדמה, נעדרים קרוב ל-10,000 בני אדם. בעיירה אחרת, אוטשוסי, הממוקמת כשלוש שעות נסיעה צפונה משם, נעדרים 12,000 נוספים. גם מהעיירה הסמוכה לה, ריקוזנטקאטה, ששימשה פעם בית ל-23 אלף תושבים, לא נשאר כמעט כלום.

 

"הם נמצאים בפאניקה מוחלטת"

הסיכוי שמישהו מהנעדרים האלה עדיין בחיים קלוש עד כדי לא קיים. מספר ההרוגים הסופי עלול לעבור את ה-30 אלף. איך יצליחו היפנים להתמודד עם זה, לא ממש ברור. כבר עתה, כך דיווחה אתמול תחנת רדיו מקומית, הם נתקלים בקשיים גדולים מאוד באחסון הגופות ובזיהוי שלהן. שגרירות ישראל בטוקיו הציעה לממשלת יפן סיוע בנושא בדמות שליחת צוות מז"פ ישראלי מיומן לאזור, אולם תשובה רשמית להצעה טרם התקבלה.

 

החשש מאסון גרעיני ביפן עדיין לא חלף. בשעות הצהריים התעורר חשש מפיצוץ נוסף באחד הכורים הגרעיניים בפוקושימה, לאחר שתקלה במערכת הקירור גרמה להפסקת הזרמת מי הים לכור, והותירה את מוטות הדלק חשופים לחלוטין. שעות לאחר מכן, דיווחה הממשלה על פיצוץ בכור מספר 2 במתקן הגרעין. לא נמסרו פרטים נוספים. יפן גם פנתה לארצות הברית בבקשה לסייע לה בפעולות קירור, בין היתר באמצעות ייעוץ טכני.

 

בכיר בתעשיית הגרעין האמריקנית, ששוחח עם מקביליו ביפן,

אף העיד כי "הם נמצאים בפאניקה מוחלטת, בבלגן עצום. הם לא יודעים מה לעשות". עם זאת, לפי שעה הודיעו גורמים בפוקושימה כי הצליחו להשתלט על המצב: "הכורים מספר 1 ו-3 נדמה כי הגיעו למעין יציבות, אך כור מספר 2 מצריך מאיתנו את מלוא המאמצים ותשומת הלב".

 

צפירת הרגעה משמעותית יותר נשמעה מכיוונה של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. ראש הסוכנות, יוקיה אמנו, הביע את ביטחונו כי הרשויות היפניות יצליחו לייצב את המצב והבהיר כי אסון דוגמת צ'רנוביל "אינו סביר כלל". לדבריו, "הכורים הגרעיניים רעדו, הוצפו נותקו מהחשמל, אך המתקנים הצליחו לבלום את הקרינה והדליפה היא מינימלית".

 

הדיווח המלא מתפרסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בועז ארד. הריסות בכל מקום
ניצולי הרעש במקלטי החירום
צילום: בועז ארד
בדיקות קפדניות באזור הדליפה הגרעינית
צילום: בועז ארד
מחסור במים ובציוד בסיסי
צילום: בועז ארד
נאבקיםלשמור על שפיות
צילום: בועז ארד
מומלצים