קריצה מתוקה: עוגיות שוקולד ואגוזי לוז
התחפושות מוכנות, ההתרגשות בשיאה ונותר רק למלא את משלוח המנות בדברי מתיקה. למה שלא תפתיעו ותוסיפו לחבילה משהו מתוק מעשה ידכם? נטלי לוין מציעה לכם עוגיות עשירות בשוקולד ובטעם אגוזי
המתכון לעוגיות האלה שייך ללא אחרת מאשר נייג'לה לאוסון, שהיא הבשלנית הטלוויזיונית האהובה עלי כבר שנים. את התוכניות שלה ראיתי בערך מיליון פעם (בשידורים חוזרים וחוזרים וחוזרים), ובכל פעם מחדש היא מצליחה לשבות אותי עם המתכונים שלה; פשוטים, קלים להכנה וטעימים מאוד. העוגיות האלה הן דוגמא מצוינת למשהו שקל מאוד להכין, אבל קשה מאוד להפסיק לאכול מרוב שהן טעימות.
נייג'לה משתמשת בכמות שוקולד אסטרונומית במתכון המקורי, ואילו אני, שמשתדלת לחוס על מקבלי משלוחי המנות ובכלל מי שהולך לאכול את העוגיות האלה, החלטתי להוריד מכמות השוקולד, ולהוסיף קצת אגוזי לוז טחונים לתערובת, שמוסיפים טעם אגוזי נפלא שמשתלב מצוין עם השוקולד. בסופו של דבר מתקבלות עוגיות שוקולדיות נפלאות, עם טעם עדין-עדין של אגוזי לוז, שיגנבו את ההצגה משאר העוגיות (כולל האוזני המן) במשלוחי המנות. נסו ותיווכחו.
כמה הערות לפני שמתחילים
- שומרים את העוגיות בקופסא אטומה עד שבוע.
- אפשר להמיר את אגוזי הלוז בכל אגוזים אחרים שאוהבים: פקאן, שקדים, מלך.
- כמו תמיד במתכוני שוקולד - אל תוותרו על המלח!
- מצננים את העוגיות לחלוטין לפני שמעבירים אותן לקופסא אטומה, אחרת הן יהיו רכות מדי.
- חשוב לא לאפות את העוגיות יותר מדי; רק עד שהן יציבות בצדדים, אך עדיין רכות במרכזן, מה שיבטיח עוגיות פאדג'יות נפלאות.
מפתות ומתוקות (צילום: נטלי לוין)
עוגיות שוקולד ואגוזי לוז
המרכיבים (ל-24-26 עוגיות בינוניות):
125 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה רכה
1/3 כוס (70 גרם) סוכר לבן
4 כפות (40 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כפית מלח
כפית תמצית וניל איכותית
כף ברנדי
ביצה קרה
כוס (140 גרם) קמח לבן
30 גר' אגוזי לוז טחונים
2 כפות גדושות (25 גרם) קקאו
כפית סודה לשתייה
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על בן-מארי (בקערה מעל סיר מים חמים).
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה, סוכר לבן, סוכר חום ומלח ומעבדים יחד במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבלת תערובת אחידה, רכה וחלקה.
- מנקים את דפנות המיקסר, ומוסיפים פנימה את השוקולד המומס, וממשיכים לעבד במהירות בינונית עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הברנדי, תמצית הווניל והביצה, וממשיכים לעבד עוד 2-3 דקות, עד שהתערובת אחידה לחלוטין.
- מוסיפים פנימה קמח, אגוזי לוז טחונים, קקאו, סודה לשתייה ושוקולד צ'יפס, ומעבדים במהירות נמוכה רק עד שמתקבל בצק.
- יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 4-5 ס"מ (בגודל של כדור פינג-פונג לערך), ומסדרים במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- משטחים מעט את העוגיות בעזרת האצבעות.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 12-14 דק', עד שהן יציבות בצדדים, אך עדיין מעט רכות במרכזן.
- מצננים לחלוטין ושומרים בקופסא אטומה.
מבוסס על מתכון של נייג'לה לאוסון
- נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט