שתף קטע נבחר
 

משטרת ישראל מציגה: כך נציק לאופנוען

רוכבי אופנועים וקטנועים בתל אביב רגילים זה מכבר למבצעי אכיפה פתאומיים והמוניים שעורכת המשטרה דווקא לרוכבים. אלא שגם המנוסים שבהם הופתעו לגלות דרך חדשה בה מציקה הזרוע האוכפת לחובשי הקסדות - בדיקת כלי עבודה חדים

נראה כי מחלקת חידושים והמצאות במשטרת ישראל עובדת שעות נוספות. אחרת קצת קשה להבין מדוע נתקלים בימים האחרונים רוכבים רבים בבדיקה מסוג חדש. לא חוקיות הרכב, לא חוקיות הקסדה ורכיסתה הראויה ואף לא רכיבה בשכרות. ניידות המשטרה עוצרות רוכב אחר רוכב ברחובות העיר לכאורה לבדיקת רישיונות, אך בעצם כדי לבדוק האם הוא נושא מכשיר עבודה רב-תכליתי ובכלל זה גם אולר. יש להדגיש - לא סכינים או כלי משחית יעודיים, אלא באופן מפורש כלי עבודה רב-תכליתי.

 

יש לך אולר, או שאתה סתם שמח לראות שוטר?

בימים האחרונים הגיעו למערכת ynet מספר פניות של אופנוענים, רובם ככולם אגב מאזור דרום תל אביב - בו מרוכזים עסקי דו-גלגלי רבים - על שוטרים השואלים האם מצוי בכליו של הרוכב גם כלי עבודה רב-תכליתי, אולר או סכין. באחד המקרים הודה הרוכב כי הוא נושא עמו כלי רב-תכליתי, ובתגובה התבקש למסור אותו לשוטר. כאשר התעקש הרוכב להמשיך ולהחזיק בכלי היקר, שמחירו כמה מאות שקלים, אמר לו השוטר כי רק מכיוון שהוא "נראה אדם נורמטיבי", הוא יכול להמשיך ולהחזיק בכלי. אלא שכדי לאפשר זאת, הוא חייב לחתום על מסמך בו הוא מאשר כי ידוע לו שהדבר עומד בסתירה לחוק, וכי אינו ראשי לשאת מכשיר שכזה.

 

במקרה אחר הורו שוטרים למספר רוכבי קטנוע לעצור, וביקשו מהם לדווח אם מצוי בידיהם אולר או כלי-רב תכליתי אחר. לאחר שכולם השיבו בשלילה, נסרקו הקטנועים, ובאחד מהם נמצאה סכין יפנית בארגז הכלים. הרוכב התבקש להעביר אותה לידי השוטרים, אך התעקש כי הסכין משמשת אותו לעבודה, בה הוא נדרש מדי פעם לחתוך חוטי קשירה. השוטרים לא הסתפקו בהסבר זה.

 

לידיעת המשטרה: "לשון החוק"

במשטרת ישראל ובמשטרת תל אביב הגיבו לנושא באומרם כי "לשון החוק ברורה", מבלי להסכים ולהתייחס לשאלה הפשוטה: האם אסור לרוכב לשאת עמו כלי עבודה רב-תכליתי, גם אם הוא נושא אולר. ותגובה זו מפתיעה במקצת, שכן לשון החוק אכן ברורה, וגורסת כי מותר בהחלט להחזיק כלי שכזה. סעיף 186 לחוק העונשין קובע אמנם כי "המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו, ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו מאסר לחמש שנים", אך סעיף ב' באותו חוק קובע כי "חזקה היא כי החזקת אולר הנה למטרה כשרה". וכדי להבהיר, לשון החוק קובעת כי אולר הוא "סכין מתקפלת שאורך להבה אינה עולה על עשרה ס"מ, ושלא ניתן להפכה ... לסכין שלהבה קבוע".

 

ומה על ההנחייה לאכוף חוק כלשהו הנוגע לכלי עבודה רב-תכליתיים? דוברת משטרת מחוז תל-אביב הבהירה ל-ynet כי לא ניתנה הנחייה לאכוף עבירה זו בקרב רוכבי דו-גלגלי. לשאלה מי יכול לשאת כלים שכאלה מבלי שיחשב עבריין או יאלץ להפרד מהם לטובת מחסן הראיות המשטרתי, אמרו בדוברות כי בעלי תפקידים המצריכים כלי עבודה דומים, יכולים לשאתם, אך לא היו מוכנים לציין איזה תפקידים.

 

אגב, במשטרת מחוז תל אביב העדיפו גם להפנות אותנו למשטרת ישראל בעניין, לצורך הבהרות. במשטרת ישראל בחרו, ראו זה פלא, להפנות אותנו למשטרת תל אביב, שכן בתחומה נערכת האכיפה המקורית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים