שתף קטע נבחר

מוטורולה XOOM: מושלם? לא. ממכר? לגמרי

בדקנו את מחשב הלוח של מוטורולה, שיש לו מעבד טגרה 2 מהיר, ממשק מעניין ומערכת ההפעלה אנדרואיד 3. הוא לא מהיר כמו האייפד 2 – אבל בכל זאת התקשנו להוריד ממנו את הידיים

<< כרום 10, פיירפוקס 4 ואקספלורר 9 ראש בראש

 

הזום (XOOM) של מוטורולה נחשף לראשונה בינואר האחרון. בקרוב תשגר אותו החברה של המדפים, להתחרות בדור השני של מחשבי הלוח - כולם חזקים וחכמים יותר, ובראשם יורשו של האייפד הפופולרי. רגע לפני שהוא מגיע לחנויות בארצות הברית ובשאר בעולם, הנחנו יד על הזום, בניסיון לגלות איזה סיכוי יש לו בתחרות הקשוחה. ספוילר: הסיכוי טוב מאוד.

 

בשבוע שעבר בדקנו את האייפד 2, וגילינו שהוא עושה הכל טוב, מהר וחלק – אבל לא מציג יתרון מורגש על קודמו. לעומתו, הזום מציג חוויית שימוש מיוחדת שלא היתה לאף טאבלט אנדרואיד, והוא כיפי ומרגש. לאחר סקירה מעמיקה גילינו שהוא רחוק מלהיות מושלם – אבל קשה מאוד להוריד ממנו את הידיים.

 


 

עיצוב ומבנה: קסם שחור

הזום לא יוצא דופן מבחינה עיצובית: הוא עשוי אלומיניום וצבוע כולו בשחור, הפינות שלו מעוגלות והוא נראה די פשוט. אין לו פסי כסף, עיטורים או כל אלמנט עיצובי בולט אחר. מצד שני, דווקא המינימליזם הזה נותן לו מראה אלגנטי למדי. גודלו 25 על 16 סנטימטר, והוא שוקל 730 גרם (קצת יותר מהאייפד 2).

 

המסך עצמו, LCD בגודל 10.1 אינץ', מצוין; הוא אמנם רגיש לתאורה ישירה, ובעל בהירות בינונית, אבל זוויות הצפיה בו טובות מאוד. הרזולוציה שלו, 1,280 על 800, גבוהה משל האייפד 2. יש לו חיישן תאורה שמכוון בעצמו את הבהירות, אבל מזייף מפעם לפעם; כנראה שתעדיפו לכוון את הבהירות בעצמכם.

 


 

זוכרים את ארבעת הכפתורים של כל מכשירי האנדרואיד? תשכחו מהם: במכשירי אנדרואיד 3 הם הפכו לווירטואליים. לזום יש רק כפתור ההפעלה אחד, שממוקם בגב המכשיר מצד ימין. הוא נמצא בדיוק היכן שנחה האצבע שלכם כשמחזיקים אותו לרוחב; גם מי שמעולם לא החזיק מחשב לוח יכול להפעיל אותו, אפילו בטעות. הבעיה היא שהוא מאוד קטן וקצת שקוע. לצד כפתור ההפעלה נמצאת מצלמת המכשיר. בצידו השמאלי תמצאו כפתורי ווליום (גם הם קטנים מדי, ומאוד לא נוחים לשימוש). 

 


שורה תחתונה: עיצוב שגרתי, אבל נאה מאוד

ציון:


 

ממשק: דור שלישי לאנדרואיד

הרבה מחסידי האייפד טוענים שהחומרה שלו לא רלוונטית, משום שמערכת ההפעלה מספקת כזו מין חוויית שימוש שפשוט מנצחת הכל. עם כל הכבוד לממשק הפשוט והכובש של IOS, אנדרואיד 3 (עליה נספר לכם בהמשך) היא פשוט כיפית יותר. החל מתנועה מעגלית שתידרשו לבצע לשחרור נעילת המסך, ועד לצורה בה מתחלפים שולחנות העבודה שלה – והכל, בעיצוב כחול ניאוני על רקע שחור.

 


 

גם כאן תמצאו חמישה שולחנות עבודה שניתנים להתאמה אישית, והמעבר ביניהם נעשה בהחלקת אצבע. גוגל התמקדה בפרטים הקטנים: אפשר לשים אייקונים במיקומים שהוגדרו מראש, כך שלא יהיה לכם בלאגן בדסקטופ. בדומה לאנדרואיד 2.2, גם כאן יש מסך אפליקציות שאפשר לשלוף, ולקבוע מי מהן תופיע באיזה דסקטופ.

 


 

ישנם שלושה כפתורים וירטואליים בפינה השמאלית התחתונה (תצוגת תוכנות פתוחות, חזרה ומעבר למסך הבית), ומימין - תצוגת שעה, זמן סוללה ואיזור חיוויים. בכל פעם שאפליקציה תסיים לרדת, יכנס מייל חדש או שתקבלו סמס - תופיע הודעה קטנה באיזור זה. ריבוי המשימות במכשיר נוח מאוד - כל היישומים הפתוחים מוצגים בצד שמאל, בתצוגת חלון ולא אייקון. עם זאת, חבל שאין דרך לסגור אותם מבחוץ, ושתצטרכו להיכנס אליהם לשם כך.

 


 

המעבר ממסך למסך מתבצע בצורה חלקה לחלוטין, כפי שלפני כן ראינו רק באייפד. מד התאוצה מדויק מאוד, ומהירות התגובה של המחשב היא כמעט זהה למהירות התנועה של האצבע בתנועות החלקה. שתי פעולות מעט מתעכבות: הראשונה היא המעבר מתצוגה אופקית לאנכית. אמנם מדובר בחצי שניה, אבל מוטורולה יכלה לקבוע רגישות גבוהה יותר לג'ירוסקופ של המכשיר. השניה היא תגובת המצלמה. יש חצי שניה מורגשת בין לחיצה לסגירת צמצם, שיכולה להפריע ולהוביל לתמונות מטושטשות.

 

המקלדת הוירטואלית שופרה, ואחרי שלושה ימים הצלחנו להקליד בה במהירות שקרובה לזו של כתיבת סמס בסלולרי. התקנו על הזום גם את 8pen, יישום המקלדת המעגלית (לא מכירים? שווה לנסות), שלאחר קצת אימון מאפשרת הקלדה אפילו יותר מהירה.

 

עם זאת, חשוב לזכור שמקלדות כאלה לעולם יהיו פחות נוחות ממקלדת פיזית פשוטה, ולכן לא ניתן להשתמש בזום בתור מחשב עבודה, גם עם אפליקציות של תוכנות משרדיות למיניהן. בנוסף, למקלדת הזום אין משוב רטט, מה שהיה יכול לעשות אותה יותר נוחה לשימוש.

 


 

יש לו שקעי אוזניות, מיני USB ומיני HDMI. קורא כרטיסים משולב אין לו, וחבל.

שורה תחתונה: מערכת הפעלה כיפית שהיא קפיצת מדרגה מקודמתה.

ציון:


 

מולטימדיה: בייבי כרום

הזום הוא לוח מולטימדיה משובח. המצלמה האחורית (חמישה מגה פיקסל) מציגה איכות מעולה, גם בסטילס וגם בווידאו (איכות HD של 720p). תראו:

 


התמונה צולמה במוטורולה זום, בהגדלה של פי 2, והגדרות צילום אוטומטיות. החתול אינו כלול

 

יש לה הגדלה של עד פי שמונה (דיגיטלית), ומבזק LED כפול. ממשק השליטה שלה פשוט וידידותי מאוד, וקל להוסיף אפקטים ולשלוט ברכיבי תמונה כמו משך החשיפה המיקוד ומספר מצבי איזון לובן.

 

מצד שני, לא נוח לצלם במכשיר בגודל כזה בלי רעידות. מייצב התמונה של המצלמה לא תמיד עוזר, וההשתהות בעת הלחיצה והצילום, אותה הזכרנו קודם, מפריעה גם היא. המצלמה הקדמית מציגה איכות טובה. ביחד עם גירסה משופרת של גוגל Talk שמותקנת במכשיר, קל ונוח לבצע בעזרתה שיחות וידאו.

 


 

ארגון המוזיקה באנדרואיד 3 השתנה, ולטובה: השירים מוצגים כאייקונים תלת ממדיים גדולים מרחפים, ואפשר לדפדף ביניהם בצורה שמזכירה מעבר על מדף תקליטורים בחנות (זוכרים?). הרמקולים חזקים בהרבה ממה שהייתם מצפים ממחשב לוח. עם זאת, כשמגבירים את הווליום למעל 75 אחוז, הרמקולים מתחילים לחרוק.

 


 

כלי הצגת הספרים מצוין. הספרים שהורדתם מרחפים בחלל הכחול-שחור, וניתן למקם אותם בתור ווידג'ט שנראה כמו ערימת ספרי דפוס. הקריאה קלה ונוחה, עם אפשרות לתקריב. האפליקציה טובה מאוד, אבל אינה יציבה במאה אחוזים, ונתקעה לנו כמה פעמים.

 


 

הדפדפן של אנדרואיד 3 נראה כמו גירסה מפושטת של גוגל כרום. הוא טוען עמודים במהירות, ומאפשר להתמקד ברכיבים בהם (תמונה, טקסט) בלחיצה כפולה. מצד שני, הגירסה שבדקנו עדיין לא תומכת בפלאש. אדובי תסיים בימים הקרובים את הגירסה האחרונה של הפלאש, ורוכשי הזום יקבלו את התמיכה בפורמט זה בעדכון תוכנה. אתר יוטיוב מוצג בו בצורה מעניינת: בתור חלונות סרטונים שמונחים זה על גבי זה, קצת כמו טלוויזיות בחנויות אלקטרוניקה. גם אלבום התמונות של הזום מוצג באותה צורה.

 


 

בדקנו עליו כמה משחקים, ביניהם פשוטים כמו אנגרי בירדס ומורכבים יותר כמו Air Attack HD וכמה אחרים, וכולם עבדו בצורה חלקה לחלוטין. החומרה של המכשיר נבנתה למאמצים מהסוג הזה, והזום תומך בפורמט Open GL שמציג גרפיקה תלת ממדית באיכות גבוהה.

 

שורה תחתונה: יכולות מרשימות.

ציון:

 

אפליקציות: מדבר האנדרואיד

חיפשנו במומלצות, חיפשנו בחדשות. חיפשנו בחינמיות וביקרות. ועדיין, לא קל למצוא אפליקציות טאבלט ייעודיות בג'ונגל היישומים של המרקט. לא שחסרות בו אפליקציות: יש בו מאות אלפים, שרבות מהן מעולות. אבל בכל הנוגע ליישומים יעודיים למחשבי לוח, הג'ונגל הוא עדיין מדבר. מצאנו כמה, בעיקר של כתבי עת.

 

אנחנו מניחים שגוגל פועלת לשנות את המצב. אחרי הכל, לאייפד יש עשרות אלפי אפליקציות באפסטור של אפל, וגוגל נכנסה לקרב הזה במטרה לנצח בו. רוב האפליקציות שהתקנו פעלו בצורה מעולה, אבל חלק סרבו לפעול או שהוצגו בגודל מסך סמארטפון. מדוע? משום שהן לא תוכננו לפעול ברזולוציה של הזום.

 

שורה תחתונה: הרבה מקום לשיפור.

ציון:

 

ביצועים וקישוריות: חזק וחלק

לזום יש מעבד טגרה 2, מעבד מבוסס ARM בעל שתי ליבות, כל אחת במהירות של גיגהרץ. יש לו גם גיגבייט RAM. את המפרט הזה תוכלו למצוא גם ברוב מחשבי הלוח החדשים שנחשפו בתערוכת CES.

 

כבר בחנו בערוץ מחשב מבוסס טגרה 2 – הפוליו 100 של טושיבה. במקרה ההוא, מערכת ההפעלה של המכשיר הכשילה אותו וחויית השימוש היתה מוגבלת. אפשר לראות שגוגל הסיקה את המסקנות הנכונות, ואנדרואיד 3 תפורה היטב למידותיו של מעבד ה-ARM של אנווידיה. קשה מאוד להעמיס עליו; מעבד הטגרה 2 מתמודד היטב עם ריבוי משימות.

 

מבחנים שערכו אתרים טכנולוגיים בעולם גילו שהזום איטי יותר מהאייפד 2. הסיבה לכך היא ש-IOS קלה יותר מאנדרואיד 3 – אבל גם משום שהרזולוציה הטבעית של הזום היא גבוהה יותר, במקרים מסוימים אף גבוהה מדי. חבל שגוגל לא הוסיפה אפשרות לשינוי רזולוציה, שהיתה יכולה להאיץ את פעולת המכשיר ביישומים מורכבים (כמו למשל, משחקי תלת ממד).

 


 

רכיב ה-WiFi של המכשיר זיהה רשתות בצורה מהירה, אבל לקח לו זמן להתחבר אליהן. התופעה חזרה על עצמה מול מספר רב של רשתות, פתוחות ומקודדות כאחד. החיבור לרשת ארך כחמש דקות גם כשהנחנו את הזום חצי מטר מהראוטר. למכשיר יש גם מקלט GPS ובלוטות' 2.1 EDR. אלו דווקא פעלו בצורה חלקה לחלוטין.

 

שורה תחתונה: WiFi מעט מאכזב, היתר טוב מאוד.

ציון:

 

סוללה ופליטת חום: בת-ים ניו-יורק

המכשיר כמעט שלא מתחמם, וזה קצת מוזר בהתחשב בעובדה שאין לו פתחי אוורור בולטים. השתמשנו בו במשך שעות, בלי להרגיש יותר מחמימות עדינה, שמפוזרת באופן אחיד על פני חלקו האחורי.

 


 

מוטורולה מצהירה על עשר שעות שימוש. אנחנו הצלחנו לסחוט ממנו שמונה ורבע שעות, כולל צפייה בסרט מסדרת מלחמת הכוכבים, עשרות שלבי אנגרי בירדס וגלישה באינטרנט. אם נקזז את הזמנים בהם אסור להפעיל מכשירים אלקטרוניים, יכול הזום להנעים את זמנכם בטיסה לארצות הברית ללא טעינה. חבל שאין אפליקציה שמכבה את שלושת הערסים הקולניים שיושבים מאחוריכם.

 

שורה תחתונה: טאבלט לטווח ארוך.

ציון:

 

סיכום: כיפי וממכר, אבל לא מושלם

הזום ללא ספק תוכנן להתחרות עם הגדולים, בפסגת קטגוריית הטאבלט. משתמשים שרוצים מחשב לוח חזק ומהיר, ומעדיפים מערכת הפעלה פתוחה וססגונית יותר, עשוים להתאהב בו ובממשק הממכר שלו. הבעיה היא שהזום אינו זול. הדגם הבסיסי (WiFi ו-32 גיגה) עולה כ-800 דולר. לכן, יתכן שרבים מהלקוחות הפוטנציאליים יבחרו באייפד 2 שהוא זול יותר - או באחת מאלטרנטיבות האנדרואיד האחרות. עם זאת, חוויית המשתמש שמעניקה אנדרואיד 3, עם ההתאמות שעשתה מוטורולה היא כיפית, זורמת וממכרת למדי.

 

לא ידוע מתי יגיע הזום לארץ, וכמה יעלה. אנחנו ממליצים להמתין ולראות באיזו מידה ייפתרו בעיות התוכנה של המכשיר (ההשתהויות במספר פעולות, למשל) ואילו אפליקציות ייעודיות יופיעו במרקט, ורק אז להחליט. ברגע זה, המכשיר עשוי לסנוור - הוא ללא ספק אלטרנטיבה ללוח של אפל, אבל הוא עדיין אינו מושלם.

 

ציון סופי:

 

יתרונות: מערכת הפעלה, ביצועים, זמן סוללה .

חסרונות: מחיר, כפתורים לא נוחים, היעדר אפליקציות ייעודיות.

שורה תחתונה: מתחרה קשוח ומעניין.

 

למפרט המלא באתר היצרן

 

אמנון שואל: איך מעלימים אלבומים בפייסבוק? >>

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוטורולה זום, הסקירה המלאה
צילום: ניצן סדן
מומלצים