שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

פוקושימה: קירור הכור התקדם - ושוב נתקל בבעיות

הטכנאים בתחנת הכוח בפוקושימה עדיין נאבקים בכור מספר 3, שנחשב למסוכן ביותר במתחם, ונאלצו לשחרר קיטור רדיואקטיבי. סוכנות האטום ביפן: "קשה להיות יותר מדי אופטימיים". מספר ההרוגים והנעדרים באסון עלה ל-20 אלף איש

צעד קדימה - שניים אחורה? למעלה משבוע אחרי פגיעת רעידת האדמה והצונאמי, נדמה הבוקר (יום א') כי הטכנאים בתחנת הכוח הגרעינית בפוקושימה מתחילים להשתלט על ששת הכורים במתחם. עם זאת, זמן קצר אחרי ששידרו היפנים אופטימיות, המצב בחלק מהכורים שב והידרדר. במקביל הודיעה המשטרה ביפן כי מספר ההרוגים במחוז מיאגי יגיע ככל הנראה ל-15 אלף בני אדם. בכך יעמוד מספר ההרוגים והנעדרים באסון על יותר מ-20 אלף איש.

 

סכנה אטומית - עדכונים אחרונים ב-ynet


רמות הקרינה בסביבות הכור שוב צפויות לעלות (צילום: AP)

 

300 הטכנאים בתחנת הכוח בפוקושימה חשבו שהשיגו התקדמות ניכרת כאשר אחרי שעות רבות של מאמצים דיווחו שהצליחו לייצב את כור מספר 3 במפעל. כור זה נחשב למסוכן ביותר כיוון שהוא מכיל פלוטוניום,

 יסוד כימי רעיל שעלול להיווצר במהלך ביקוע כור גרעיני. כבאיות קיררו את המתקן בטונות של מים במשך שעות במטרה לייצב את הטמפרטורה בכור, אולם זמן קצר לאחר שהודיעו על התקדמות נראה שהלחץ בכור עלה.

 

סוכנות האטום היפנית הודיעה כי ככל הנראה, המאמצים לקרר את כור 3 באמצעות מים לא הצליחו כפי שחשבו. לדברי סגן מנהל הסוכנות, הידהיקו נישיימה, יהיה צורך לשחרר גזים רדיואקטיביים אל הסביבה על מנת להוריד את הלחץ בכור, פעולה שתאט את קצב קירור המערכות. כמו כן אמרו בסוכנות כי רמות הקרינה בסביבת הכור צפויות לעלות.

 

שוקלים לכסות את הכורים בחול ובבטון

למרות הקושי בהשתלטות על כור מספר 3, הצליחו הטכנאים להשיב לתפקוד את משאבות המים שנועדו לקרר את הדלק, ובעקבות זאת שבו הטמפרטורות בכורים 5 ו-6 למצב נורמלי. בכורים 1 ו-2 חיברו הטכנאים את כבל החשמל, והם מקווים להפעיל מחדש את החשמל בכורים אלו בשלב מאוחר יותר היום.

 

אם יצליחו להפעיל את החשמל, ינסו הטכנאים להדליק מחדש את המשאבות בכורים, ולאחר מכן ינסו להתקדם גם בטיפול בכורים 3 ו-4. אם גם שם תירשם הצלחה, והעובדים יצליחו לייצב את כור מספר 3, זו עשויה להיות נקודת המפנה במשבר הגרעיני ביפן. "אנחנו מתקדמים, אבל אי אפשר להיות אופטימיים מדי", הזהירו בסוכנות האטום היפנית.

 

יחד עם זאת, אם לא יצליחו הטכנאים בתחנת הכוח להשתלט היום על כל הכורים, ייתכן שיהיה צורך לנקוט בצעדים דרמטיים יותר. אחד הצעדים שנשקלים הוא כיסוי המפעל בחול ובבטון, כפי שנעשה באסון צ'רנוביל ב-1986. מומחים מזהירים כי פעולה מסוג זה עלולה להימשך חודשים רבים, וכי הדלק בכורים חייב להתקרר לפני כן.

 

טיוואן: קרינה בפול שיובא מיפן

במקביל הולכות ומצטברות ההוכחות לכך שחלקיקים רדיואקטיביים דלפו מהכורים וחדרו למזון ולמים ביפן.

 עכבות של חלקיקים רדיואקטיביים החורגים מהכמות הבטוחה נמצאו במהלך סוף השבוע בחלב שיוצר בחוות המרוחקות 30 קילומטרים מהמפעל, וכן בתרד שגדל במחוז איברקי הסמוך.

 

ממשלת יפן הזמינה בדיקות נוספות למזון ולשתייה, ולפי התוצאות עשויה הממשלה לאסור על ייבוא מזון מהאיזורים שבקרבת תחנת הכוח הגרעינית. הבוקר הודיעו גורמים רשמיים בטייוואן כי גילו סימני קרינה בפול שיובא מיפן. עם זאת, הם הבהירו כי ריכוז הקרינה קטן מכדי להזיק לבני אדם. זו הפעם הראשונה שמתגלים מוצרים מזוהמים מחוץ ליפן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטוס של צבא יפן שופך מים על הכור
צילום: AP
יש סיבה לאופטימיות?
צילום: בועז ארד
מומלצים