שתף קטע נבחר

כתר על הראש: פאי פרג

הנה עוד הזדמנות להשתמש בפרג, רגע לפני שפורים מסתיים. מרפדים תבנית בבצק פריך, מעמיסים מלוא הפרג, מכסים בכתר מלכותי והרי לכם פאי חגיגי שמתאים תמיד

פאי פרג

מתכון של השף השף מוטי בוחבוט, באדיבות מלון ענבל ירושלים

 

המרכיבים:

לבצק:

3 כוסות קמח

קורט מלח

100 גרם אבקת סוכר

2 ביצים שלמות

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בגודל בינוני

גרידת לימון מלימון 1

כפית תמצית וניל

4 כפות ליקר אמרטו

למילוי הפרג:

360 מ"ל חלב

200 גרם סוכר

400 גרם פרג טחון טרי. טחון בסמוך לבישול

150 גרם דבש

110 גרם חמאה

לימון מגורד אחד יחידה

80 גרם צימוקים כהים

60 גרם אגוזי מלך גרוסים גס

ביצה טרופה למריחה על הפאי


פאי פרג (צילום: חיים צח) 

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מניחים את אבקת הסוכר והחמאה יחד בקערת מיקסר, ובעזרת וו גיטרת לישה, מערבבים בכמה סיבובים עד להתאחדות החומרים.
  2. מוסיפים את יתרת חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  3. מחלקים את הבצק ל-2. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
  4. מילוי הפרג: מחממים את החלב, הדבש, הסוכר, החמאה והלימון עד לרתיחה קלה, מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב, מבשלים עד לרתיחה. מסירים מהאש.
  5. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים היטב. מצננים לטמפ' החדר.
  6. הרכבת הפאי: מרדדים מחצית מהבצק (חילקנו ל-2 חצאים) לעלה בעובי של 1 ס"מ ומרפדים עם הבצק את תבנית הפאי. 
  7. ממלאים את התבנית המרופדת במילוי הפרג שהצטנן בינתיים.
  8. מרדדים את שארית הבצק לעלה בעובי של 1 ס"מ וקורצים בעזרת פורמת רשת את הצורה הרצויה ומצפים את מילוי הפרג. אפשר כמובן להשתמש בסכין ולחרוץ את הבצק.
  9. מורחים ביצה טרופה על הרשת שיצרנו, מייבשים כ-10 דקות ומורחים שוב.
  10. אופים בחום של 180 מעלות כ-25-30 דקות.
  11. מצננים, מחלצים מכלי ההכנה ומגישים בתוספת כדור גלידת וניל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים