נס ביפן: קשישה ונער חולצו בחיים מהריסות הרעש
מספר ההרוגים יגיע ליותר מ-20 אלף, וארץ השמש העולה נאחזת בסיפורי הנס שעדיין מתרחשים, שבוע וחצי אחרי האסון. הקשישה בת ה-80 והנער בן ה-16 נמצאו כשהם תשושים אך בהכרה. הממשלה מודה: כשנשתלט עליהם, הכורים ייצאו משימוש
סכנה אטומית - עדכונים אחרונים ב-ynet
- פוקושימה: קירור הכור התקדם - ושוב נתקל בבעיות קרינה רדיואקטיבית נמצאה במי ברז בטוקיו
- שוב עשן בפוקושימה: "המצב חמור בצורה קיצונית"
עדכונים שוטפים גם בפייסבוק של ynet
לפי הדיווח, המשטרה במחוז מיאגי שבו שוכנת העיר הודיעה כי השניים הגיבו לקריאות צוות הצלה משטרתי שהגיע לאזור, בניסיון לאתר ניצולים אחרונים. הם נמצאו כשהם סובלים מתשישות אך נמצאים עדיין בהכרה.
בימים האחרונים נראה כי הסיכויים לאתר ניצולים נוספים מהרעש שואפים לאפס. בצפון-מזרח יפן שרר מזג אוויר קשה שכלל גל קור, גשם ושלג, וההערכה הייתה שגם אם יש עדיין ניצולים בין הריסות המבנים - הם יתקשו לשמור על חום גופם ולשרוד.
על רקע גל הקור פרסמו כלי התקשורת ביפן הנחיות לניצולי הרעש, שבהן הם נקראו לעטוף את גופם בעיתונים ובניילון נצמד המיועד לשמירה על טריות המזון, כדי לשמור על חום גופם. הם התבקשו להרתיח מים באמצעות קופסאות שימורים ונרות.
קציר הדמים ביפן הולך ועולה ככל שנוקפות השעות. הבוקר הודיעה המשטרה המקומית כי מספר ההרוגים הרשמי עומד כבר על 8,133, אך כש-12,272 בני אדם מוגדרים עדיין "נעדרים", גם בארץ השמש העולה מבינים שמספר הנספים באסון יחצה את ה-20 אלף.
יפן: המתקן בפוקושימה ייסגר בסופו של דבר
בעודה נערכת לאסון גרעיני אפשרי שמקורו בתחנת הכוח הגרעינית בפוקושימה, מנסה יפן להתנחם בבשורות נדירות כמו זו שניתנה הבוקר על מציאת הניצולים. אתמול, היה לרשויות מזל קצת פחות גדול: סוכנות הידיעות "קיודו" וצבא יפן מיהרו לדווח על "נס" נוסף, שבמסגרתו חולץ בחור צעיר מבין הריסות ביתו. רק בהמשך התברר להם כי מדובר בניצול שכבר פונה למרכזי החירום שהוקמו בעקבות הרעש, ושב מרצונו אל הבית.
דובר ממשלת יפן, יוקיה אדנו, אמר הבוקר כי המתקן הגרעיני בפוקושימה שנפגע ברעש האדמה יהיה חייב להיסגר בסופו של דבר. הייתה זו הפעם הראשונה שגורם בממשלת יפן מודה כי יהיה צורך לסגור את המתחם הגרעיני דאיצ'י בפוקושימה
ברגע שהכורים המתחממים בתוכו יהיו תחת שליטה.
סגירת המתקן היא בלתי נמנעת, משום שמי הים שצוותי החירום משתמשים בהם כדי לצנן את הכורים גורמים לקורוזיה והופכים חלקים מרכזיים במתקן לבלתי ניתנים לשימוש. אדנו אמר כי פעילות המתקן לא תחודש בשום מקרה.
הבוקר הצליחו מהנדסים להשיב את זרימת החשמל לכור מספר 2 במתחם בפוקושימה. סוכנות הידיעות קיודו דיווחה כי המטרה כעת היא להשיב את החשמל גם לכור מספר 1, המחובר לכור מספר 2 בכבל.