אין עבודה - אז שלחתי למעסיקים משלוח מנות
משרדי הפרסום התעלמו מגיל ברכה, אז הוא שלח להם משלוח מנות יצירתי כדי להתקבל לעבודה. זה יעזור? מומחית: "גימיק טוב יגרום לקו"ח להגיע לזוג עיניים שיקראו אותם". סמנכ"ל קריאייטיב: "הוא בכלל לא כתב באיזו משרה הוא מעוניין"
לא תמיד קל למצוא עבודה, ובוודאי שלא בכל מקצוע. אך מה עושים כשלא מצליחים להכניס רגל לתעשיית הפרסום? גיל ברכה (28), בוגר תואר ראשון בתקשורת במכללת ספיר, ראה שהתואר לבדו לא סייע לו בהשגת משרה כלבבו, אז הוא החליט להראות למעסיקים הפוטנציאליים עד כמה הוא יצירתי - והגיש משלוחי מנות עם טוויסט קטן ל-14 משרדי פרסום.
עובדי המשרדים אשר פתחו את משלוחי המנות זכו למנת אוריינטליזם; שכן במקום אוזני המן היו שם עוגיות מזל סיניות ובהן "טיזר" קטן שברכה קיווה שיגרום להם לזמן אותו לראיון. מלבד שני ציטוטים מפיהם של מומחה מהתחום העסקי ושל מחזאי רומי, התווסף משפט המרמז על ההצלחה המובטחת למנכ"ל שיבחר להעסיק את ברכה: "תפתח/י את העוגייה ואולי המזל שלך נמצא בפנים". זאת, כשעל פיסת הנייר המוצפנת בתוך עוגיות המזל נכתב "גיל ברכה מחפש הזדמנות לפרוץ קדימה ולעבוד בעולם הפרסום".
ברכה: גם המנכ"ל יסתקרן ויפתח
"אני מחפש עבודה כבר יותר מחצי שנה כתקציבאי. שלחתי ליותר מ-100 ממשרות באתרים השונים קורות חיים - לא הייתה היענות. החלטתי לשנות את הפורמט לקורות חיים יצירתיים יותר - כתבתי אותם כסיפור. גם זה לא עבד. אחרי זה 'צדתי' בכירים במשרדי הפרסום באמצעות הפייסבוק ושלחתי להם הודעות. קיבלתי זימון לראיון. אבל נראה לי שבסופו של דבר נפלתי על חוסר ניסיון", אומר ברכה.
"החלטתי לא להתייאש ולנסות משהו יותר יצירתי מזה. בסגנון הבחור עם הבלונים ש'פרסם' את עצמו למשרדי הפרסום - אבל עם טאצ' אחר - משלוח מנות לכבוד פורים שמערב את אלת המזל ומשדר את ההצלחה והיצירתיות שהעסקתי תביא למשרד הפרסום שישכיל להעסיק אותי". ומדוע 'פורצ'יון קוקיס' ולא אוזני המן? "אוזני המן הן לא משהו שטומן בחובו איזשהו מידע מסקרן, לעומת זאת עוגיית מזל עשויה לגרום גם למנכ"ל הכי בכיר לרצות לבצוע אותה ולגלות מה צופן המזל. כמו כן, אני צריך קצת מזל, וזו עוגיית מזל - נראה לי מתאים", הוא מסביר.
בין משרדי הפרסום נמצא זרמון-גולדמן. הצלחנו לקבל התייחסות מפיו של סמנכ"ל הקריאייטיב בחברה אמיר אריאלי שזכה לקבל את משלוח המנות. אריאלי מסכים שבניגוד לקורות חיים, גימיקים כאלו זוכים לקבל תשומת לב ולהגיע ליעדם. אבל, לדבריו, "אנחנו מקבלים גימיקים כאלו פעם ביום". במקרה של זרמון-גולדמן ברכה צפוי להתאכזב. "אומנם לא קיבלנו עד כה משלוח מנות - אבל אני אישית מעדיף את הדרך הרגילה של תיק עבודות וקורות חיים. חוץ מזה, הוא בכלל לא כתב באיזו משרה הוא מעוניין", אומר אריאלי.
"לא כתב באיזו משרה הוא מעוניין".
אריאלי מספר על מקרה של גימיק מוצלח שכן הצליח לשדר משהו אחר ויוצא דופן. "קיבלתי פעם ארגז גדול מלא בחציר, שבתוכו מסתתר דף נייר עם קורות חיים עליו כתוב שלמצוא איש קריאייטיב טוב זה כמו למצוא מחט בערימת שחת. אבל אחרי זה כל החדר שלי היה מלא בחציר". אם אתם חושבים שזה הספיק כדי לגרום לאריאלי להרים לזמן את המועמד לראיון - אתם טועים. "לא התקשרתי. כי הוא המשיך לשלוח ולמלא את החדר שלי בשטויות".
תגיע עם תיק עבודות ותחייך למזכירה
מה כן כדאי לעשות כדי להתקבל? "אפשר להגיע למשרד לדפוק בדלת ולהשאיר תיק עבודות - אם המועמד יחייך מספיק למזכירות זה בטוח יגיע אלי. ואם תיק העבודות טוב - הוא יתקבל לעבודה". אחראית תחום קורות חיים ב-AllJobs, ליאת בן-תורה מזהירה מפני גימיקים באופן כללי, אך מציינת שבמקרה של ברכה "זה מתאים מאוד לתעשייה שבה הוא שואף להשתלב; זה מעיד על אומץ ועל יצירתיות, ולא פוגע בכללי המשחק המקובלים בתחום. אבל, מזהירה בן-תורה, כשברכה יגיע לראיון עבודה הוא יצטרך להביא איתו קורות חיים הכתובים בצורה מדויקת, מתאימה וקפדנית".
גם מומחית תחום מחקר באתר הדרושים AllJobs, דנית ניצן, מעריכה שבתחום הזה צעדים המעידים על יצירתיות, יסייעו לברכה לעבור לפחות את המשוכה הראשונה של קריאת קורות החיים. "זה רעיון מדליק עם עיתוי אקטואלי של חג פורים, וגם הנוסח מסקרן. אומנם, כפי שציין אריאלי, ברכה לא מספר לנו באיזו משרה הוא מעוניין, אך אם האדם שפתח את משלוח המנות יתרשם מהיצירתיות הוא יזמין אותו לראיון".
יצירתיות זה חשוב - אך לא להשתגע.
אך האם הגימיקים הללו באמת משיגים את המטרה, או שעדיף להסתפק בקו"ח ובתיק עבודות? "גם קו"ח מרשימים נדחקים לסוף הערימה ובכלל לא נקראים. תיקי עבודות, נערמים, אובדים, או מעלים אבק במדפים של חברות הפרסום או בארכיון תיקיות דואר שבדרך כלל לא טורחים לחזור אליהן כיוון שכשמשרה מתפנה - כבר יש ערימה נוספת של מועמדים. גימיק טוב יגרום לקו"ח להגיע לזוג עיניים שיקראו אותם, וזה בהחלט מגביר את סיכויי הקבלה למשרה בסופו של דבר", אומרת ניצן.
בן-תורה מוסיפה ש"בכל מקרה, גם אם ברכה לא יקבל את עבודת חלומותיו, אייטם ב-ynet הוא כבר הרוויח, מה שאי אפשר להגיד על צעירים רבים בתחום".
סיפורו של גיל ברכה הגיע אלינו באמצעות הדוא"ל האדום .