דרושה שותפה רווקה: כך מצלמים דירה להשכיר
סוף סוף השותף המעצבן עוזב, ואתם מחפשים מישהו שיתפוס את מקומו. איך מצלמים את הדירה או החדר לפני שמעלים אותם לאתרי הלוחות?
<< עוד באתר גליץ, ביה"ס לצילום: איך מצלמים ברקים?
החלטתם לעבור דירה ואתם מחפשים שוכרים? יש לכם חדרון שאתם רוצים להשכיר? מזל טוב ובהצלחה. פרסמתם באינטרנט ואף אחד לא מתקשר. למה? משום שלא העלתם את התמונות הנכונות. כפי שאנשים לא מזמינים חדר במלון מבלי לראות תמונות שלו, כך גם לא יטריחו את עצמם קונים לפלורנטין פינת פלורנטין בלי לדעת שהעניין שווה את הטרחה.
במקרים רבים הסיבה היא שהתמונות של הדירה פשוט לא מושכות אנשים. לפעמים קורה שמעלים תמונות שלא עושות שירות טוב לדירה, וגורמות לה להיראות קטנה יותר. התמונה הזו מציגה חדר, ונראית לא רע במבט ראשון.
(צילום: גדי אהד)
אבל בפועל - החדר גדול יותר והתמונה יכולה להיות מרשימה בהרבה, ולהעביר גם תחושה של מרחב וגם של סטייל. הנה, כך:
(צילום: גדי אהד)
כל מה שצריך זה לסדר אותו קצת ולצלם בצורה הנכונה. המדריך שלפניכם מציג כמה טיפים פשוטים שבעזרתם תוכלו לצלם את הדירה בצורה אופטימלית. כולם מחפשים דירה כמה שיותר מרווחת ומוארת, במגבלות המציאות. לשם כך, תצטרכו לגרום לדירה שאתם מפרסמים להיראות גדולה ומרשימה.
לכל המצלמות הקומפקטיות יש עדשה רחבה שנותנת תחושת חלל גדול יותר, אם משתמשים בה נכון. מעדיפים מצלמת DSLR? טוב מאוד. כדאי שתקנו או תשאילו עדשה רחבה. כדאי להשיג גם חצובה. למי שאין, יכול להשתמש בכל משטח יציב אחר - כמו למשל שידה גבוהה.
1. זווית צילום
התמונה צריכה להציג את סביבת הדירה בצורה שתעצים אותה. איך עושים את זה? על ידי צילום בזווית רחבה (אורך מוקד בעל מספרים נמוכים). אם תצלמו את חלל החדר בזווית רחבה ומגובה נמוך כלפי מעלה, הוא יראה גדול יותר.
(צילום: גדי אהד)
2. תאורה
אחת הבעיות העיקריות בצילום חלל פנימי של מבנים היא היעדר תאורה מאוזנת או העדר תאורה בכלל. במקרים אלה מומלץ לצלם את התמונה בחשיפת יתר, כדי לאפשר ליותר אור להיכנס אל החיישן. אם למצלמה שלכם יש מצב צילום ידני, פשוט צלמו בחשיפה ארוכה. אם לא - נסו לצלם במצב צילום לילה, שמתוכנן לחשיפה ממושכת.
(צילום: גדי אהד)
בעיה נוספת היא הבדלי תאורה: אם יש בדירה ספוטים או תאורות נקודתיות אתם עלולים עלולים "לשרוף" אותם - כלומר, להעלים אותם מן התמונה בחשיפה ארוכה. פיתרון אחד הוא לצלם את אותה התמונה בדיוק בכמה חשיפות שונות (היעזרו בחצובה כדי שהתמונה תישאר זהה). לאחר הצילום, אפשר לשלב את התמונות יחד וליצור תמונה אחת עם טווח דינמי גדול. מה זה אומר? שהתמונה תהיה מוארת, בלי שמוקדי תאורה יפגעו בפרטים שבה. את התמונות אפשר לאחד או על ידי תוכנה יעודית כמו photomatix או פוטושופ. בחלק מהמצלמות הדיגיטליות שנמכרות בישראל אפשר לבצע איחוד תמונות אוטומטי.
3. חדות תמונה
כדי לקבל חדות מקסימלית בתמונה, עליכם לצלם בצמצם סגור (מצב צילום נוף במצלמות קומפקטיות, או מספרים גבוהים במצלמות DSLR). כדי להימנע מרעש בתמונה, מומלץ לבחור ב-ISO נמוך (100-200). שימוש בחצובה יאפשר לכם לצלם תמונות במהירות נמוכה, ללא מריחות ושמירה על חדות גבוהה. היא תסייע גם בביצוע צילומי HDR (טווח דינמי רחב) של החדר.
4. צבע
לעיתים חלל החדר מואר מכמה מקורות תאורה, כשכל אחד פולט אור בטמפרטורת צבע שונה. העין האנושית אולי מפצה על כך, אבל המצלמה לא יודעת לעשות את זה לבד. כאן נכנס לתמונה אלמנט איזון הלובן. עליכם להשתמש בתכונה הזאת כדי להתאים את המצלמה לתאורת החדר. כמעט בכל מצלמה דיגיטלית קיימים מספר מצבי WB, ביניהם תאורת יום, פלורסנט ואחרים. נסו לצלם את החדר בכמה מהמצבים, וביחרו בתמונה שהכי דומה לצבע האמיתי.
משתמשים מתקדמים יכולים לצלם את החדר בפורמט RAW, וביצוע תיקון לצבע בתוכנה כמו LightRoom. גם המשתמש הממוצע יכול להשתמש בקבצי ה-JPG בהם משתמשות רוב המצלמות ולערוך אותן ב-Picasa או בתוכנות העריכה שמסופקות לרוב עם המצלמה עצמה. קחו בחשבון שהעריכה הזאת פוגעת באיכות התמונה בצורה משמעותית.
5. פנורמה
אחת הדרכים הטובות ביותר להציג את הדירה שאתם רוצים לפרסם היא בצילום פנורמי. כיום כמעט לכל מצלמה קומפקטית יש מצב צילום פנורמה, בו עליכם לחבר פריים לפריים, עד ליצירת פנורמה מלאה. במצב פנורמה תראה לכם המצלמה בדיוק לאן לכוון את המצלמה כדי ליצור רצף ברור. תוכלו להכין פנורמת 360 מעלות של החדר ממרכזו, בסיוע חצובה או ארונית בגובה מתאים. גם כאן אפשר להשתמש בתוכנות שמסופקות עם המצלמה כדי להציג את הפנורמה שלכם.
(צילום: גדי אהד)
6. קומפוזיציה
כדי שהדירה שלכם תיראה מושכת, תצטרכו להדגיש את היתרונות שלה. יש מרפסת? טוב מאוד: צלמו את הנוף שנשקף ממנה. אם הנוף הוא הבניין שממול, צלמו הצידה, והציגו את הרחוב. כדאי לבחור בשעת בין ערביים, מתי שהתאורה מעניינת יותר. הדבר נכון גם עבור דירות עם גישה לגג.
(צילום: ניצן סדן)
כדאי שתהיה תמונה של חדר האמבטיה (אפילו אם מדובר בדירה מחולקת במיוחד, והשירותים משותפים), ושל הסלון. כשאתם מצלמים את החדרים, שימו לב אם יש בהם אלמנטים בולטים: אם בדירה יש מנורות מעניינות, פסלים ותמונות, נסו להכניס גם אותם לפריים. בהרבה מקרים, הבחירה בדירה היא רגשית: מישהו יכול להגיע לדירה כשהוא נחוש בדעתו לשכור אותה רק משום שאהב מאוד את ארונות המטבח, או שנדלק על הטלוויזיה הענקית שבסלון.
כדאי להעלות ארבע, חמש תמונות שונות, כך שהמתעניינים יקבלו מושג על מראה הדירה, אבל לא יאבדו עניין. מי שרוצה באמת להשקיע, יכול לפתוח את התמונות בפאוור פוינט, ולהוסיף תגיות קטנות שמרחיבות קצת על מה שבפריים.
(צילום: ניצן סדן)
גדי אהד הוא צלם ומדריך בגליץ, ביה"ס לצילום
עוד באתר גליץ, ביה"ס לצילום: איך מצלמים ילדים? >>