פירה בסטייל: "פחזניות" לפסח
תפוחי האדמה מקבלים את מלוא תשומת הלב בפסח בעיקר משום שאין התלבטות לגבי הכשרות לחג, אבל זה לא אומר שצריך להסתפק בקוביות או פירה, הנה רעיון לתוספת חגיגית ומרשימה לשולחן החג
"פחזניות" פירה לפסח
מתכון של רועי טל, שף מעדניית HOME MADE
המרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
100 גרם חמאה
כוס (200 מ"ל) חלב
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
4 חלמונים
100 גרם קמח תפוחי אדמה
(צילום: אנטולי מיכאלו)
אופן ההכנה:
- מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים, מרתיחים ומבשלים עד שתפוחי האדמה יתרככו.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מוסיפים את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות ומתחילים למעוך ביחד.
- במהלך המעיכה מוסיפים את החלב והתבלינים.
- מניחים את הפירה בצד שיתקרר מעט.
- אחרי שהפירה הגיע לטמפרטורת החדר, מוסיפים לו את החלמונים והקמח ומערבבים יחד עד לתערובת אחידה.
- מכניסים את התערובת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזליפים "פחזניות" בגודל הרצוי.
- מכניסים להקפאה למשך הלילה.
- מחממים תנור לטמפ' של 180 מעלות, כשהתנור חם מכניסים פנימה את הפחזניות הקפואות ואופים במשך כ-20 דקות עד שהשוליים משחימים.
- הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו כדי שלא תהיו רעבים
"פחזניות" פירה
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים