שוחים ביחד: קציצות דגים וארטישוק
אם אתם אוהבים קציצות אבל מעדיפים לוותר על הבשר, הנה הצעה לקציצות דגים עם ארטישוק ברוטב עסיסי שישמחו להצטרף לאורז או פירה - ארוחה מושלמת בכל מצב
תבשיל קציצות דגים וארטישוק
מתכון של שי-לי ליפא, "סנפרוסט"
המרכיבים (ל-6-4 מנות):
לתבשיל:
1 שקית (800 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות, מופשרות
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ גס
4 שיני שום, קצוצות גס
2 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כפית סוכר
1/2 1 כוסות מים
1/2 כוס יין לבן יבש
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור, גרוס
לקציצות:
600 גרם פילה דג לבן טרי (לוקוס, מוסר ים, דניס) טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 ביצה
1/3 כוס קמח מצה
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן קנולה לטיגון
תבשיל קציצות דגים וארטישוק (צילום: דן לב)
אופן ההכנה:
- הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה.
- בעזרת ידיים מעט רטובות צרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מחממים שמן במחבת טפלון על להבה בנונית ומטגנים את הקציצות עד להזהבה.
- התבשיל: מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל, שום, עגבניות וסוכר ומאדים תוך כדי בחישה כ-5 דקות, עד שהבצל והעגבניות רכים.
- מוסיפים מים, יין, רסק עגבניות, מלח ופלפל ומערבבים. חוצים את תחתיות הארטישוק, מוסיפים לרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומביאים לרתיחה שנייה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא תתפרקנה).
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
תבשיל קציצות דגים וארטישוק
צילום: דן לב
מומלצים