שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

קצב ייפרד מרכב השרד, אך ימשיך לקבל פנסיה

בנוסף למאסר ולתשלום הפיצויים, ייאלץ הנשיא לשעבר להיפרד משלל ההטבות להן היה זכאי. המדינה תמשיך לשלם לו פנסיה חודשית בגובה של 45 אלף שקל

להתראות לחיים הטובים: בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע הבוקר (יום ג') כי "שדה פעילותו הציבורית היה שדה הציד" ושלח את הנשיא לשעבר משה קצב לתקופת מאסר של שבע שנים. מלבד השהות בכלא ותשלום הפיצויים למתלוננות, בגלל המעשים שבהם הורשע, הוטל על הנשיא לשעבר קלון, דבר שייאלץ אותו להתרגל לחייו החדשים ללא כל ההטבות להן זכאי. 

 

 

בעקבות גזר הדין, בוטלו באופן אוטומטי כל ההטבות להן היה זכאי קצב מעצם היותו נשיאה ה-8 של מדינת ישראל. בין ההטבות שכעת ייאלץ לחיות בלעדיהן, רכב השרד, החזר ההוצאות על אחזקת ביתו, וקו הטלפון והעיתון היומי שניתנו לו בחינם. על לשכתו כבר ויתר קצב.  


"יום עצוב למדינה". קצב וסנגוריו מחוץ לבית המשפט (צילום: AFP)

 

עם זאת, לא תישלל ממנו הפנסיה החודשית שמגיעה לו כנשיא לשעבר בגובה של כ-45 אלף שקל לחודש.

 

"גזר הדין מוכיח את עליונות החוק על פני אדם במעמד", אמרה ח"כ מירי רגב (ליכוד) מיד לאחר מתן גזר הדין, "כולם שווים בפני החוק". לדבריה, "גזר הדין שולח מסר ברור שאין חסינות לאף אדם רם ונישא כמו שיהיה". אולם היא ציינה כי "מחזה של נשיא מדינה מאחורי סורג ובריח הוא יום עצוב למדינה".

 

חברתה למפלגה ויו"ר הוועדה לקידום מעמד האשה בכנסת, ח"כ ציפי חוטובלי, הוסיפה: "זהו רגע כואב למדינת ישראל. נשיא שיושב בכלא הוא סימן אזהרה לכל מי שכוח השררה בידו ולכל אדם לנהוג בכבוד כלפי נשים". היא הדגישה: "גזר הדין מעביר מסר חשוב לנשים שנוצלו מינית שיש מאחוריהן מערכת אמיצה שמגינה עליהן מפני עבריינים".  


בלי החזר הוצאות. קצב הבוקר מחוץ לביתו בקריית מלאכי  (צילום: אבי רוקח)

 

הפרשה שהחלה לפני כחמש שנים בפנייה של הנשיא משה קצב ליועץ המשפטי לממשלה דאז מני מזוז הסתיימה במאסרו של האזרח מספר 1 לשעבר. בגזר דין היסטורי קבע בית המשפט המחוזי בתל אביב כי קצב יבלה את שבע השנים הבאות מאחורי הסורגים.

 

קצב הורשע כי אנס את א' ממשרד התיירות בלשכתו בתל אביב, ולא נענה להפצרותיה לחדול. הנשיא לשעבר טען כי האירוע כלל לא אירע, אך בהכרעת הדין קבעו השופטים כי הוא "התרחש גם התרחש" וציינו כי "בפרק הזמן שחלף נתגלו ראיות חדשות התומכות בגרסת המתלוננת". לדברי השופטים, עדי ההגנה התגלו "כמשענת קנה רצוץ".

 

מקרה האונס השני אירע במלון בירושלים, כחודשיים לאחר אותו אירוע בלשכה. קצב זימן את א' לחדרו, שם מצאה אותו כשאינו לובש מכנסיים. השופטים קבעו כי קצב, שאנס את א' לאחר שהדף אותה על המיטה, פעל באלימות במקרה זה. במקרה אחר, הגיע לדירתה ואחז בחזה בניגוד לרצונה. על כך הוא הורשע בביצוע מעשה

מגונה בכוח.

 

קצב הורשע גם בביצוע מעשה מגונה והטרדה מינית של ל' ובהטרדה המינית של ה', עובדת בית הנשיא. בפגישות עבודה שקיים עם ל', נהג להעיר לה הערות אישיות, על כך שהיא "חמודה, שיש לה "עיניים יפות", שהיא "לבושה יפה היום", ואף העיר שיש לה "שפתיים חושניות".

 

השופטים תיארו לאורך כל הכרעת הדין את קצב כמי שפעל בשיטה בעלת דפוסים קבועים, "שראשיתה בקירוב ומתן הרגשת רוממות, תוך ניסיון לגבות תמורה מינית, וסופה, עם בוא הסירוב, בריחוק, מידור והשפלה, עד לפיטורין". הם הוסיפו שעדותו של הנשיא לשעבר היתה "זרועה שקרים, קטנים או גדולים, והצטיינה לכל אורכה במניפולטיביות ובהעלמת מידע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה קצב בבית המשפט
צילום: חן גלילי
מומלצים