כמו באמריקה: מאפינס גזר עם קרם שמנת
האם אתם זוכרים את הפעם הראשונה שבה פגשתם עוגת גזר? נטלי לוין נזכרת כמה נדהמה מהרעיון להכניס ירק לעוגה - ומכינה מאפינס גזר וקינמון אישיות עם קרם גבינת שמנת בסטייל אמריקני
בשנותיהם האחרונות של סבא וסבתא ז"ל נשכרה מטפלת פיליפינית שהיתה עוזרת להם בכל פעולות היומיום הפשוטות ביותר וגם המאתגרות. בישול וניקיון היו רק חלק מאותן פעולות אותן היא עשתה תמיד עם חיוך גדול על פניה. אני זוכרת שהיא הכי-הכי אהבה לאפות ולהכין עוגות ועוגיות, ובכל פעם שבאנו לבקר נישא באוויר ריח משגע של אפייה.
אחת מהעוגות שהיתה מכינה היא עוגת גזר. אני זוכרת שברגע הראשון אחרי שגילתה לי שהעוגה מכילה גזר, נדהמתי מעצם הרעיון. גזר בתוך עוגה היה נראה כמו אוקסימורון, קונספט מוזר באותה תקופה. באותם ימים עוגות גזר היו נדירות עד לא קיימות בקונדיטוריות בארץ, ורק לאחר מספר שנים החלו לטפטף אט-אט לכל מקום, והפכו ללהיט בקרב הקונים. כיום אין כמעט קונדיטוריות שאינן מוכרות עוגת גזר, ויש אינספור וריאציות על העוגה הבסיסית הזאת.
אני יכולה לומר בפה מלא שעוגת גזר היא ככל הנראה אחת מהעוגות הבחושות האהובות עליי ביותר. היא עסיסית, היא טעימה, ויש לה אפילו נופך בריאותי מסוים. הפעם החלטתי להכין את העוגה המסורתית בתבנית מאפינס וגם לעטות אותה בציפוי גבינתי עדין. ההשראה כמובן אמריקנית, שם מגישים את העוגה עם ציפוי של קרם גבינת שמנת.
כמה הערות לפני שמתחילים:
- את המאפינס שומרים במקרר בקופסה אטומה היטב עד שבוע.
- אפשר להמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא.
- ניתן להכין את המאפינס גם ללא הקרם. אם מכינים את המאפינס ללא הקרם אפשר להקפיא בקופסה אטומה עד שבועיים. ההפשרה צריכה להיות איטית ובמקרר.
בגוון כתום, מאפינס גזר (צילום: נטלי לוין)
מאפינס גזר וקינמון עם קרם גבינת שמנת
המרכיבים (ל-12 מאפינס):
2 ביצים גדולות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
2 כפות (25 גרם) סוכר חום כהה
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
גרידת לימון מ-1/2 לימון
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
כוס (140 גרם) קמח לבן
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
כף קינמון
150 גרם גזר מגורר (2-3 גזרים בינוניים)
קרם גבינת שמנת:
מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 30% שומן
25 גרם חמאה רכה
5 כפות גדושות (50 גרם) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
מעט סוכר חום דמררה לקישוט
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מניחים יחד ביצים, סוכר, סוכר חום, מלח, וניל, גרידת לימון ושמן וטורפים היטב לתערובת אחידה.
- מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה וקינמון, ומקפלים בעזרת לקקן/ מרית.
- כאשר כמעט כל הקמח הוטמע בתערובת (אבל לא לחלוטין), מוסיפים את הגזר המגורר וממשיכים לקפל עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 165 מעלות, עד שקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
- קרם גבינת שמנת: בקערת מיקסר עם מקצפה מניחים יחד גבינה, חמאה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומקציפים יחד לתערובת אחידה ויציבה.
- בעזרת כף גדולה יוצקים מעל כל מאפין מעט מקרם הגבינה ומקשטים במעט סוכר חום.