קצרה בזמן: סטרוברי שורט קייק
מה עושים כשאוהבים מתוק, אבל לא חזקים בקטע של קונדיטוריה מורכבת? מכיוון שהיא תמיד דוחה את הכנת הקינוח לרגע האחרון, דיאנה לינדר מצאה את המתכון האידיאלי - שורט קייק
אני בהחלט מחשיבה את עצמי יותר בשלנית מאשר אופה. תנו לי מתכון בישולי מורכב עם המון שלבים ואני מייד ששה לאתגר. לעומת זאת, כשאני נתקלת במתכון "קשה" מעולם הקונדיטוריה אני בדרך כלל מוותרת מראש על התענוג.
בבישול אני אוהבת את התהליך - לטעום, לשנות, להוסיף ולתקן. ממש לחוות את התפתחות המתכון. באפייה אין לי את הסבלנות הדרושה. אולי אני בן אדם סקרן מדי שלא יכול להתאפק ולחכות עד שאפשר לראות מה ייצא בתום האפייה. הבעיה הגדולה היא שאני מאוד אוהבת מתוק ואין אצלי ארוחה בלי קינוח. בקיצור, מילכוד.
בכל פעם שאני מארגנת ארוחת ערב לחברים, אני מוצאת את עצמי בונה תפריט עמוס במנות ראשונות ועיקריות, ומשקיעה מחשבה בבניית תפריט מאוזן ומפתה. תחום הקינוחים אינו נזנח, חס וחלילה - אני שאפתנית ובטוחה שאצליח להכין עוגה מרשימה ומורכבת. אבל בזאת נגמר שלב התכנון ומגיעה המציאות. בשלב הביצוע אני דוחה עוד ועוד את הכנת העוגה, מבשלת כל היום ובסוף לא נשאר לי כוח וחשק להשקיע בעוגה. התוכניות מתמוססות והמרכיבים שקניתי נשארים מיותמים במקרר.
בארוחה האחרונה שהכנתי לחברים כבר ידעתי שאין טעם לתכנן קינוח ראוותני שלא ייצא לפועל. בחרתי להכין משהו פשוט, קליל ואביבי: שורט קייק. המרכיבים היו זמינים ולא דרשו התארגנות מיוחדת, וההכנה כל כך פשוטה - חצי שעה והכל מוכן!
יום שני האחרון היה היום הרשמי של תחילת האביב (21.3). המתכון והצילומים התיישבו בצורה מדוייקת על התחושה האביבית של הימים האחרונים. עונת התותים קרובה לסיום אבל זה לא ממש משמעותי למתכון כי אפשר להשתמש בכל פרי שתרצו. פירות, קצפת ועוגות חמאתיות זה תמיד הרכב מנצח.
שורט קייק
כשמכינים את הבצק חשוב לא לעבד אותו יותר מדי. ככל שנתעסק איתו פחות כך יתקבלו עוגות פריכות ורכות יותר.
המרכיבים (ל-15 עוגות אישיות):
4 כוסות קמח רגיל
2 כפות אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
6 כפות סוכר
175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
למילוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
2 כוסות תותים פרוסים
סטרוברי שורט קייק - תותים, קצפת ועוגה (צילום: דנייה ויינר)
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר. מוסיפים את החמאה ומפוררים את התערובת בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי עדין. חשוב לבצע את השלב הזה במהירות כדי לא לגרום לחמאה להתחמם.
- מוסיפים את השמנת ומערבבים רק עד שמתקבל בצק רך.
- בעזרת כף מניחים בערך 1/3 כוס מהבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 7 ס"מ לערך. מועכים את הבצק בעדינות.
- אופים למשך 15-18 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות עד שהעוגות תפוחות וזהובות. מעבירים אותן לרשת צינון.
- לאחר שהעוגות התקררו לחלוטין חוצים אותן לחצי בעזרת סכין משוננת. מניחים כף גדושה של קצפת, ו-3-4 פרוסות של תותים ומכסים עם החלק העליון.
- לבלוג מתכוניישן
של דניה ויינר ודיאנה לינדר