א' מבית הנשיא: גם עונש מושלם לא ישכיח הסבל
מי ששברה את קשר השתיקה סביב מעשי קצב אך נותרה מחוץ לכתב האישום, אמרה כי גם 7 שנות המאסר שנגזרו עליו לא יחזירו לה את השנים האבודות. ובכל זאת, היא הוסיפה: "המחיר האישי מתגמד מול הצדק והמסר שהעביר בית המשפט"
ארגוני הנשים חוגגים את ניצחון המתלוננות, שוחרי הדמוקרטיה מפארים את מערכת המשפט, אבל דווקא א' מבית הנשיא מבקשת להדגיש שאין זה יום חג. בתגובה ראשונה להכרעת הדין שבמסגרתה נשלח משה קצב לשבע שנות מאסר, אמרה הערב (יום ג') מי ששברה את קשר השתיקה אך נותרה מחוץ לכתב האישום: "זה לא יום אבל ולא יום חג, אלא עוד יום מבורך של עשיית צדק והענשתו של עבריין מין - אנס שהתחפש לנשיא מדינה".
עונשו נקצב - דיווחים ופרשנויות על יום הדין
- מבית הנשיא לכלא: 7 שנות מאסר לאנס משה קצב
- השופטים התעמתו: קצב לא שונה מטכנאי מקררים
- בלעדי. האזינו לקצב צועק על השופטים: "טעיתם"
- להורדת גזר הדין המלא - לחצו כאן
- מדברים עם החברים שלכם בעמוד הפייסבוק של ynet
א' אמרה כי שבע השנים שנגזרו על קצב לא יחזירו לה את השנים האבודות שלה ואת ההתמודדות עם הנזקים הבלתי הפיכים שמשפיעים גם על עתידה. "הפגיעות והסבל שעברתי על ידו, על ידי חבר מקורביו, משפחתו ועורכי דינו, לא יכולות להתאזן גם אל מול העונש המושלם ביותר. יחד עם זאת, המחיר האישי הכבד ששילמתי מתגמד אל מול הצדק שנעשה ואל מול המסר שבית המשפט הנכבד העביר היום לציבור כולו: גם האזרח מספר אחת לא עומד מעל החוק", אמרה.
א' הוסיפה כי "לצערי הגדול וגם לשמחתי, הייתי זאת ששברה את קשר השתיקה וזאת שסללה את הדרך לכל אותן נשים שעבדו במחיצתו ואזרו אומץ והתלוננו". אתמול נודע כי בכוונת א' מבית הנשיא להגיש בשבוע הבא תביעת נזיקין בסך מיליוני שקלים. בתביעה תטען א' כי נגרמו לה נזקים נפשיים, אובדן כושר עבודה והשתכרות וכן עוגמת נפש רבה.
מוקדם יותר היום אמרה אמה של א' מבית הנשיא: "אחרי כל מה שהוא עשה לבת שלי, הוא צריך לשלם על זה כל חייו, אבל אין ספק שאנחנו מאושרים מזה שהוא קיבל עונש ומכך שהוא ירצה מאסר".
ארגוני הנשים מרוצים: "עונש ראוי ונכון"
בינתיים ממשיכים בארגוני הנשים להביע שביעות רצון. יו"ר "ויצו ישראל", יוכי פלר, אמרה: "אנחנו שמחות שהצדק יצא לאור. מערכת המשפט בישראל אותתה היום לנשים נפגעות עבירה כי זכותן לקום ולהתלונן נגד כל מי שפוגע בהן - ללא קשר למעמדו ולמשרה שבה הוא נושא. העונש הראוי שניתן לקצב מוכיח כי אין אדם שלא ניתן להתלונן נגדו, וכי תפקידו או מעמדו של אדם לא צריכים להרתיע נפגעת עבירה מלהתלונן. מדובר ביום היסטורי וחשוב למעמד האשה ולדמוקרטיה בישראל".
מנכ"לית שדולת הנשים בישראל, נורית צור, אמרה כי מדובר בגזר דין ראוי ונכון, שמהווה ניצחון לחברה הישראלית כולה -
נשים וגברים כאחד. "בית המשפט קבע כי אין מקום לאונס והטרדה בחברה הישראלית גם כאשר מדובר באנשים בעלי שררה ועמדה בכירה. העונש מהווה הרתעה אמיתית וטובה מפני מעשים נוראיים כאלו שביצע קצב בעובדות שלו".
באיגוד מרכזי הסיוע אמרו גם כן כי בית המשפט העביר מסר חשוב, שלפיו נשים וגברים המצויים תחת איום ופגיעה מינית מצד מעסיק, במסגרת עבודה ובכל מקום אחר, יודעים שיש להם כתובת ומענה ראויים, וצדק יכול להיעשות. "כמו כן", אמרו שם, "מוכיח גזר הדין כי מערכת המשפט הישראלית מסוגלת להתמודד גם עם המורכבות הייחודית בתיקי עבירות מין, ולתת ביטוי ומענים לצרכים המיוחדים של נפגעות תקיפה מינית".
Read this article in English