שתף קטע נבחר

 
צילום: AP

השכנים מתפעלים: "גילה תמכה בו למען הילדים"

כבר תקופה ארוכה שגילה קצב כמעט לא יוצאת מהבית. רק קומץ חברות קרובות הגיעו להיות איתה היום, בשעה שבית המשפט גזר 7 שנות מאסר על בעלה האנס. אחת מהן אמרה: "לזכותה של גילה ייאמר שהיא מתפקדת, מדברת בקצרה על הפרשה ומאמינה בצדקת בעלה. לבי עם כל המשפחה"

גזר הדין המהדהד, שבו נשלח הנשיא ה-8, משה קצב, ל-7 שנים מאחורי סורג ובריח, הותיר אחריו גיבורה טרגית אחת, גילה קצב, שהעדיפה להסתגר בביתה בקריית מלאכי - בשעה שבעלה שמע את גזר הדין. לגילה מעט מאוד חברות קרובות, שנכנסו במהלך היום (ג') לביתה כדי לעודד אותה ולשמוע אותה. בתה היחידה, אחות לארבעה, דגנית, היא הקרובה אליה ביותר. באחת ההזדמנויות, פתחה את שער הבית כשעיניה דומעות וניכר היה שבכתה לפני, בעת השמעת גזר הדין.

 

עונשו נקצב - דיווחים ופרשנויות על יום הדין

 

פניה של גילה קצב כבר מזמן אינם נראים ברבים. עוזרת הבית של המשפחה עורכת את הקניות, אוספת את העיתונים מפתח הבית ונקראת לבית המשפחה כל אימת שצריך משהו. העוזרת גרה ממש בבניין ממול וכל ניסיון להוציא ממנה מילה או שתיים על המתרחש בבית המשפחה בימים הללו מוצא תשובה במבט חתום.

 

היסטוריה עגומה עם סיום משפטו של משה קצב. כתבתו של ניר (שוקו) כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"לזה קוראים אשה חזקה", אומרת אחת השכנות, המתפעלת מגילה קצב, שלא פצתה פה, "כל המצב הזה בכלל לא קל לה. אבל חברות קרובות מאוד ובנות משפחה מחזקות אותם". חברה אחרת, שביקשה אף היא להישאר בעילום שם, אמרה: "זה יום עצוב עבור כל עם ישראל, ובוודאי עבור גילה, אבל לזכותה ייאמר שהיא מתפקדת, מדברת בקצרה על הפרשה ומאמינה בצדקת בעלה. לבי עם כל המשפחה".

 

גזר הדין הדרמטי - עוד דיווחים ותגובות:

 

שופטיו של קצב התייחסו היום לשבר שחוו בני משפחתו, "אין לנו ספק באשר לגודל השבר שחוו הנאשם ובני משפחתו וכי כאבם קשה וגדול, אף קשה מנשוא". ולמרות זאת, קבעו כי "עם כל האמפתיה וההבנה באשר לכאבה של משפחת הנאשם, אין בכאב הנפילה והתרסקות חייו האישיים והציבוריים של הנאשם שבאחת חרב עליו עולמו, כדי לייתר או לצמצם את הצורך בענישתו במידה המתחייבת מחומרת המעשים שעשה". 

רבים נזכרו היום בקריית מלאכי באפיזודה הקטנה שליוותה את בחירתו של בעלה לנשיא המדינה, המעידה אולי יותר מכל על צניעותה של גילה, עד אז פקידה במחלקת האשראי בבנק לאומי. ביום ההשבעה יצאה גילה בצניעות לעיר כדי לחפש לבוש הולם לטקס הרם. כעבור כשעה חזרה במונית הביתה, כאשר המוכרת הרשתה לה לקחת הביתה מספר חליפות כדי למדוד בניחותא בבית. מאוחר יותר יצאה למכולת השכונתית על מנת לקנות לחם וחלב, והסמיקה כשהעיתונאים צבאו סביבה.

 

"היא עשתה ממנו מלך" 

אחד השכנים אמר ש"אין ספק שהיא אוהבת את בעלה. כי אם לא היא לא היתה הולכת איתו את כל כברת הדרך הזו. בשביל גילה, משה הוא לא נשיא. היא עשתה ממנו מלך. כי אשה יכולה להפוך גבר למלך, אבל גבר לא יכול להפוך אשה לאשת חיל, וגילה היא אשת חיל. לאשה אין רק 7 נשמות, יש לה גם 14 חושים. במקרה שלה, היא תמכה בו רק כדי לשמור על ילדיה ובני משפחתה, והיא נהגה בחוכמה. כי אם היתה נוטשת, היתה נותנת משקל גדול יותר להאשמות נגדו".

 

צילום: AP

 

גילה קצב, נולדה לפני יותר מ-62 שנה כגילה פדרני למשפחה דתית של חסידי גור בתל-אביב. הוריה, רחל ובן-ציון, שהיה ראש תנועת בית"ר בתל-אביב, עלו לארץ מפולין והביאו לעולם ארבעה ילדים: הבכור יאיר, היום איש חב"ד; גילה; חיה, היום גמלאית של אוניברסיטת חיפה; ובן הזקונים, אהרון, בנקאי. שני ההורים נפטרו בשנה שעברה.

 

את משה קצב הכירה כשעבדה כמזכירה אצל דודה, ד"ר יצחק אלפסי, בארגון "בני ברית". קצב היה אז סטודנט שנבחר לעמוד בראש הארגון בקריית מלאכי, והיא נשלחה לסייע לו בתפקיד. הם נישאו בשנת 69. קצב נבחר בגיל 24 לראשות עיריית קריית מלאכי, ומאז ניצבה לצדו גילה בטוב וברע. 

 

בזמן כהונתו של קצב כנשיא, נהגה המשפחה להגיע בסופי שבוע לקריית-מלאכי. גילה היתה זו שהלכה לירקן השכונתי כדי לבצע הזמנה מרוכזת. עם תחילת הפרסומים אודות החשדות הכבדים נגד בעלה, הצטרפה אליו לאירועים ציבוריים וגם בנאומיו הממושכים ישבה על כסא בשורה הראשונה, וניכר היה שהמעמד אינו פשוט עבורה. אט אט נעלמו פניה מהזירה הציבורית, והיא מעדיפה להסתגר בביתה.  

 

בהכנת הידיעה השתתף אביאל מגנזי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגיע הביתה לאחר מתן גזר הדין
צילום: זאב טרכטמן
יום עצוב בייחוד עבורה. גילה קצב
צילום: צפריר אביוב
פותחים את הדלת בדמעות
צילום: זאב טרכטמן
מומלצים