סטודנטים, יש לכם מה לומר?
יש לכם רעיון כיצד בונים סולידריות בחברה מגוונת ושסועה? תחרות הנאומים הסטודנטיאלית יוצאת לדרך, ומאפשרת לכם לפרסם נאום שלכם ב-ynet, לקבל פרס וגם לנאום בכנסת ולהביע את שחפצה נפשכם. העיקר שלא תשארו אדישים
זהו, נגמר 'האח הגדול', שיחות הסלון שנסובו לאחרונה על המתמודדים, יתחלפו בכאלו על יפן ,על קדאפי -על גלימותיו ונאומיו ההזויים- וגם עלינו, החברה הישראלית וגורלה הלוט בערפל. בין שאר הדברים המטרידים בנעשה כאן, אצלנו, היא השאלה - איך מאפשרים מצד אחד שונות בין הקבוצות השונות המרכיבות את החברה בה אנו חיים, ומצד שני מחזקים את השייכות לחברה הישראלית?
זה בדיוק הנושא של תחרות הנאומים הסטודנטיאלית שיוצאת השבוע לדרך (זו השנה השנייה), במטרה לעורר את מעורבות הצעירים בפוליטיקה ולא להסתפק ברטינה בשיחות בסלון. "החברה הישראלית הצעירה היא חברה מורכבת ועל כן מתמודדת עם שאלות של זהות קולקטיבית וזהות אזרחית", מסבירה דפנה גרובר ראש פרויקט צוערי הדמוקרטיה מהמכון הישראלי לדמוקרטיה, יוזמי התחרות.
"אנחנו מאמינים שאיתגור הצעירים בשאלות כמו 'האם יש ביחד ישראלי? האם הוא נחוץ? וכיצד אפשר לגבשו בלי לפגוע בשונות?', יובילו אותנו לשיח ציבורי חברתי ולהגברת המעורבות של הצעירים בחברה ובפוליטיקה".
מהלך התחרות
בשלב הראשון תתקיים בקמפוסים ובמרכזי הצעירים תחרות לבחירת הנאום המצטיין. אחר כך יבחר חבר שופטים עשרה נאומים, ואלה יצולמו ויפורסמו ב-ynet מעורבות. בשלב השלישי, חצי הגמר, יבחרו צוות שופטים (ובו נציגים של כל הגופים המשתתפים בתחרות) והקהל (באמצעות הצבעה בפייסבוק) את חמשת הנאומים המצטיינים. בשלב הגמר, ינאמו מחברי הנאומים בכנסת ישראל, לפני חבר שופטים מכובד, הכולל שופטים בדימוס חברי כנסת ואיש ציבור ואקדמיה.
כיצד משתתפים?
כל סטודנט (עד גיל 35) מוזמן לשלוח נאום באורך של 400 מילים לכתובת: savedemo@idi.org.il ולגורם האחראי במוסד בו אתם חברים (אוניברסיטה, מכללה או מרכז צעירים) – עד 14 באפריל 2011. יש לצרף פרטים
אישיים (שם, גיל וטלפון). לקבלת פרטי האחראי עליכם חפשו אותנו בפייסבוק "מצעיר די אפאתי לפוליטיקאי מאוד אכפתי", או באתר המכון הישראלי לדמוקרטיה.
נושא התחרות השנה "שונים אבל שווים – כיצד בונים סולידריות בחברה מגוונת ושסועה", עוסק בשסעים בחברה הישראלית ובצורך לשימור האופי הייחודי של הקבוצות השונות – זאת במקביל לשמירה על אחדות החברה הישראלית כולה. התחרות מתקיימת בשיתוף פעולה עם פרויקט צוערי הדמוקרטיה, המשנה לראש הממשלה השר סילבן שלום, אגף הצעירים במשרד לפיתוח הנגב והגליל, מרכזי הצעירים, כנס ישראל לצעירים, ynet והתאחדות הסטודנטים בישראל.
- הזוכה במקום הראשון יקבל 2,250 שקל . במקום השני יקבל 1,750 שקל במקום השלישי יקבל 1,000 שקל (או מתנות שוות ערך לסכומים אלו).