שביתת העו"סים: נדחתה הבקשה לצו מניעה
בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב דחה את בקשת המדינה להורות לעובדים הסוציאליים לשוב לעבודתם. ההחלטה התקבלה לאחר שהצעת פשרה של השופט לא התקבלה על הצדדים. מחוץ לאולם הפגינו כל העת כ-400 עו"סים שקראו "לא לוותר"
שביתת העו"סים תימשך עוד שבוע לפחות: בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב דחה הערב (יום ג') את בקשת המדינה להוציא צו מניעה לשביתת העובדים הסוציאליים, הנמשכת כבר שבועיים וחצי. לאורך כל הדיון הפגינו מחוץ לאולם כ-400 עובדים סוציאליים נגד הכוונה לחייב אותם לשוב לעבודה וקראו "לא לוותר".
הדיון הבא בין הצדדים ייערך בבית הדין ביום רביעי הבא. מאיגוד העו"סים נמסר כי הם שמחים על החלטת השופט, וימשיכו במאבק עד שיסוכמו נקודות המחלוקת העיקריות. ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "צר לנו שההסתדרות בחרה שלא להפעיל את סמכותה ולסיים את הסכסוך בהתאם להסכמות". באוצר הוסיפו כי ישקלו את צעדיהם, וכי "כל האופציות פתוחות".
מאבק העובדים הסוציאליים - סיקור נרחב ב-ynet:
-
מחאת העו"סים: שלחו יחד SMS לאנשי האיגוד
- עובדים סוציאליים: "עיני, אל תיתן שיביסו אותנו"
- בוחבוט לשטייניץ: תוספת לעו"סים? תן עוד כסף
בואו לדבר על זה בפייסבוק של ynet
מוקדם יותר הציע השופט לצדדים הצעת פשרה לפיה החל ממחר יחזרו העובדים הסוציאליים לעבודה כרגיל וכי ההסכם הקיים יהווה בסיס לדיונים שיימשכו שלושה חודשים תחת פיקוחו. נציגי המדינה דחו את ההצעה, והודיעו כי הם מעוניינים לפנות לבוררות מוסכמת, הצעה שלא היתה מקובלת על נציגי העובדים הסוציאליים, אותם ייצג עו"ד שי תקן מההסתדרות.
כל העת נמשכת מחוץ לאולם הפגנת העובדים הסוציאליים. "הוצאת צווי המניעה היא נסיון לעצור את מאבקנו הלגיטימי לשיפור תנאי העבודה", אמרה ענבל חרמוני, דוברת תנועת "עתידנו - למען עתיד העבודה הסוציאלית בישראל". לדבריה, "מבחינת העובדות מדובר בלהיות או לחדול".
"עם שכר כזה אין סיבה לחזור לעבודה" (צילום: דודו אזולאי)
שלומית ברנסקי, עובדת סוציאלית בפנימייה שהשתתפה בהפגנה, אמרה ל-ynet כי "זהו אחד המאבקים הכי צודקים שהיו בשנים האחרונות, גם כמאבק שכר וגם כמאבק חברתי. אני אקדמאית עם תואר שני, 20 שנות ותק, השכר הזה מבזה אותי ואת עבודתי. עם שכר כזה אין סיבה לחזור לעבודה".
המדינה הסבירה את בקשתה לצו מניעה בכך שהמשא ומתן בין האוצר להסתדרות בנושא כבר הסתיים וגובשו בו הסכמות מלאות בין הצדדים כבר בשבוע שעבר. לטענת המדינה, ההחלטה להמשיך בשביתה אינה ברורה, ומהווה "הפגנת כוח ללא מטרה", שפוגעת קשות באוכלוסיות החלשות.
"משמעותה של שביתה זו הינה היעדר יכולתה של המדינה לטפל במגזרים החלשים, ובכלל זה ילדים ובני נוער המצויים בסיכון, השירות למען הילד, אוכלוסיות במצב סיכון, אוכלוסיית עוברי החוק ועוד", נטען בעתירה.
הפגנת כוח ללא מטרה? המדינה עתרה לבית הדין (צילום: דודו אזולאי)
העובדים הסוציאליים שובתים זה יותר משבועיים במחאה על תנאי העסקתם. אתמול דחה איגוד העובדים הסוציאליים את ההסכמות שהושגו עד לאותה שעה עם משרד האוצר לגבי תנאי העסקת העובדים, כשמועצת האיגוד - המונה 30 עובדים - הצביעה נגד ההבנות בתום ישיבה בת תשע שעות.
לפי ההסכמות שהושגו עם משרד האוצר עד קיום הישיבה אתמול, לכל העובדים הסוציאליים בשירות המדינה הייתה מוענקת תוספת שכר אחידה של 7.25 אחוז,
והם היו אמורים לעבוד עוד שעה וחצי בשבוע. עד 2014 אמורים היו כל העובדים לקבל גם תוספת של 1,100 שקלים, וההפרשות לפנסיה שלהם אמורות היו לגדול.
לגבי הסוגייה העיקרית שנותרה במחלוקת בין העובדים הסוציאליים לאוצר - הוצאת צווי הרחבה לעובדים בעמותות, מתנערת
המדינה בעתירה שהגישה, ומציינת כי "עניין זה אינו נושא לסכסוך עבודה, באשר המדינה אינה מעסיקתם של עובדים סוציאליים אלה. נושא זה אף לא נזכר בהודעה על סכסוך העבודה".