שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף אמברם

אל תגידו צ'יז: 3 מתכוני מקרוני

שלא באשמתן, אטריות המקרוני נתפסות כמאכל לילדים בלבד, עם קטשופ וגבינה צהובה. יעל גרטי, מעריצה מושבעת, מגישה שלושה מתכונים שישמחו דווקא מבוגרים - עם דברים טובים כמו אספרגוס, אפונה עדינה, פלפלים קלויים וגבינות איכותיות

מאז שנכנסתי להריון (שבעקבותיו נולדה בתי, לפני שנה וחודשיים) החלה אצלי רגרסיה קולינרית: הפתיתים והמקרוני, אוכל ילדים לכל הדעות, החלו לככב אצלי על בסיס כמעט שבועי. כנראה שמשהו בי רצה להישאר ילדה (על אף גילי המתקדם), לפני שאני הופכת לאמא.

 

המקרוני, אותן אטריות שמנמנות ומספקות שנקראות גם בוקטיני, עדיין חביבות עלי – ולאחרונה אני משלבת אותן במאכלים לגמרי לא ילדותיים, כפי שתוכלו לראות בהמשך. אתם מוזמנים להצטרף לחוויה ילדותית-מבוגרת טעימה.

 

טיפים לבישול פסטה יבשה:
  1. אין צורך בשמן זית בבישול פסטה.
  2. לבישול 500 גרם מקרוני יש צורך ב-5 ליטרים של מים רותחים מומלחים.
  3. כדאי לערבב את הפסטה באופן אקראי במהלך הבישול.
  4. אם לא מערבבים מייד פסטה מבושלת ומסוננת עם רוטב, מומלץ לערבבה עם כף שמן זית במסננת או בסיר, כדי שלא תידבק.
  5. כדאי להשתמש בפסטה איטלקית, אך יש לזכור כי לא כל פסטה איטלקית היא מוצלחת: אני ממליצה על פסטות מתוצרת "די צ'קו", "לה מוליזנה" ו"בארילה".


אטריות מקרוני (צילום: יעל גרטי)

 

מאפה מקרוני עם אספרגוס, מוצרלה ושבבי שקדים

האספרגוס מבושל כאן בשיטת "בישול ירוק", השומרת על פריכותו ועל צבעו הירוק היפה. לשיטה זו נדרשת קערת מי קרח, ולכן הנה שני טריקים שיחסכו לכם קוביות קרח: מכניסים קערת מי ברז למקפיא למשך 10 דקות – או מוסיפים קרחומים, בתנאי שהם נקיים, לקערת מי ברז.

  

המרכיבים (ל-6 מנות גדולות או 8 בינוניות):

1 חב' (430 גרם ברוטו) אספרגוס טרי

מלח

500 גרם פסטה מסוג מקרוני/בוקטיני

שמן זית

200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (אפשר גם לחתוך כדורי מוצרלה לפיסות קטנות)

2 ביצים L, טרופות

פלפל שחור גרוס גס

20 גרם (2 כפות גדושות) שבבי שקדים/פרוסות שקדים מולבנים

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים סיר גדול ובו 2 ליטר מים רותחים מומלחים על אש גבוהה.
  2. קוטמים את השליש התחתון של כל גבעול אספרגוס ונפטרים מהם. את החלק הנותר חוצים (כתר לחוד וגבעול לחוד) ושוטפים.
  3. מכניסים לסיר המים את החלק התחתון של הגבעולים ומבשלים במשך 2 דקות. בינתיים מכינים קערת מי קרח.
  4. מוסיפים את כתרי האספרגוס ומבשלים כדקה.
  5. בעזרת כף מחוררת מעבירים את כל חלקי האספרגוס לקערת מי קרח למשך חצי דקה (שומרים את מי הבישול להמשך). בעזרת כף מחוררת מעבירים לקערה קטנה יותר, ללא מים.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס מלבנית בגודל 25X40 ס"מ ב-2 כפות שמן זית.
  7. מוסיפים למי הבישול של האספרגוס 3 ליטרים של מים רותחים וממליחים שוב. מבשלים מקרוני לפי הוראות היצרן. מסננים ומוסיפים כף שמן זית לפסטה במסננת, כדי שלא תידבק.
  8. מעבירים את המקרוני לקערה גדולה, מוסיפים אספרגוס מבושל, 2 ביצים טרופות ומוצרלה מגוררת. מערבבים היטב ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס. אם רוצים טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  9. מעבירים לתבנית, מיישרים, מהדקים ומפזרים שבבי שקדים למעלה. מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות או עד להשחמה חלקית. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.


מאפה מקרוני עם אספרגוס, מוצרלה ושקדים (צילום: יעל גרטי)

 

מקרוני עם פלפלים צהובים קלויים וגבינת פטה

הפלפלים הצהובים הופכים מתקתקים בקלייה בתנור – ומשתלבים נפלא בטעמה של גבינת הפֶטה. התוצאה היא פסטה נהדרת.

 

המרכיבים (ל-5 מנות):

8 פלפלים צהובים/כתומים, מנוקים מזרעים וחתוכים לרצועות דקיקות

שמן זית

מלח אטלנטי

כפית עלעלי טימין טרי - לא הכרחי

פלפל שחור גרוס גס

500 גרם פסטה מסוג מקרוני

250 גרם גבינת פטה עיזים מעודנת 16% שומן, חתוכה לקוביות

מלח דק

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית תנור שטוחה, מרופדת בנייר אפייה.
  2. מניחים רצועות פלפלים, מזלפים 3-4 כפות שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס (ואם רוצים גם עלעלי טימין). מערבבים בעזרת הידיים ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 30-40 דקות או עד להתרככות הפלפלים והופעת סימני צריבה. מוציאים מן התנור ומניחים בצד.
  3. מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר, מוסיפים כף שמן זית ומערבבים על אש נמוכה.
  4. מוסיפים את הפלפלים הקלויים לפסטה ומערבבים על אש נמוכה.
  5. מוסיפים קוביות גבינת פטה ומערבבים.
  6. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים חם.


מקרוני עם פלפלים צהובים קלויים וגבינת פטה (צילום: יעל גרטי)

 

מאפה מקרוני עם אפונה עדינה, בצל סגול וקצ'קבל

שימו לב שיש להשתמש באפונה עדינה קפואה ולא באפונה רגילה קפואה, שנקראת אפונת גינה. האפונה העדינה טעימה פי כמה.

 

המרכיבים (ל-6 מנות גדולות או 8 בינוניות):

1/2 חבילה (300 גרם) אפונה עדינה קפואה

שמן זית

4 בצלים סגולים בינוניים, קלופים ופרוסים דק

מלח

פלפל שחור גרוס גס

500 גרם פסטה מסוג מקרוני

200 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת

3 ביצים L, טרופות

 

אופן ההכנה:
  1. מניחים אפונה עדינה קפואה בקערה גדולה (שתכיל בהמשך את כל המרכיבים יחדיו) עם מים רותחים למשך 1-2 דקות. טועמים, מוודאים שהאפונה רכה דיה, מסננים ומחזירים לקערה. מניחים בצד.
  2. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה ורחבה על אש גבוהה ומטגנים פרוסות בצל סגול עד להזהבה נאה.
  3. מוסיפים את האפונה לבצל, מקפיצים-מטגנים מעט (כדקה) על אש גבוהה ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס גס. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מסירים מן האש ומניחים בצד.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס מלבנית בגודל 25X40 ס"מ ב-2 כפות שמן זית, בעזרת מברשת.
  5. מבשלים מקרוני לפי הוראות היצרן. מסננים ומוסיפים לקערת האפונה והבצל. מערבבים מייד.
  6. מוסיפים ביצים טרופות וגבינת קצ'קבל מגוררת. מערבבים היטב ומתבלים במלח (בזהירות, משום שהקצ'קבל מלוחה וכן המלחנו את האפונה והבצל) ובפלפל שחור גרוס גס.
  7. מעבירים לתבנית משומנת, מיישרים ומהדקים. מכניסים לתנור ואופים במשך 35 דקות או עד להתייצבות והשחמה חלקית. מוציאים, מצננים כ-10 דקות ומגישים.


מאפה מקרוני עם אפונה עדינה, בצל סגול וקצ'קבל (צילום: יעל גרטי)

 

עוד פסטות צמחוניות:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאפה מקרוני עם אפונה עדינה, בצל סגול וקצ'קבל
צילום: יעל גרטי
מומלצים