שתף קטע נבחר
 

נחים על הצלחת: 2 מתכונים לקלמרי

החיים מזמנים לנו הפתעות נעימות כשאנחנו טרודים בענייני היום. ניר צוק נאלץ להוציא את הכלבים שלו לטיול וגילה עולם של הרהורים ומתכונים של קלמרי, הנה שניים

לכל אחד יש תכונה שהיה רוצה לשנות, למחוק ולהעביר מהעולם. אני מתעורר מידי בוקר עצבני ולחוץ. עוד לפני שהרמתי את ראשי מהכר אני כבר חושב על דגים, בשרים ומיני ירקות. ישנם אין-סוף עניינים לטפל בהם במסעדות ביפו, ובמקביל תמיד יש מישהו שמחכה למשהו (בד"כ מייל) כבר יומיים יותר מידי.

 

לפני 15 שנה הגיע אלי הכלב המשוטט הראשון, זו הייתה אהבת אמת. חפיפה, תסרוקת ואוסובוקו, וכבר שכח מהיכן הגיע ומיד הפך לבעל בית. בעקבותיו מיד צעדה משדרות ירושלים עוד בת בלי בית, קטנה ומרוטה שהצטרפה למשפחה. שנים אני מגדל את החברים ההולכים על 4 ומצליח להימנע מהטיולים, אם בתשלום ואם בטובות הנאה.

 

לפני חודש קרה הנורא מכל, הנערה שמטיילת עם הכלבים קיבלה איסור מאביה לעבוד עד שלא תשפר את הציון בספרות והכל באופן מיידי.

 

כמו אדם בוגר הסברתי לנערה שהכל בסדר וההורים קודמים לכל, כשבליבי אני בוער מהמחשבה מה אעשה הערב אחרי סרוויס במטבח, כיצד אלך עם 2 רצועות לטיול שנתי עם כלבים אחרי ערב של יין ליד הלהבות. אבל הרגע הגיע ויצאנו לטיול.

 

לראות את שמחת החיים של חבריי הקטנים כשהם רצים בפארק, לפגוש קיפוד, לצעוד בשקט בין העצים, ממלא את הלב שמחה. לראות עוד כלבים רצים ומרחרחים מעביר את המוח להילוך אחר. חזרנו הביתה שמחים ורגועים. להתרגל לטיולי הבוקר היה קצת יותר קשה, עוד תחנה בדרך לריצות היום. טיולים על שפת הים בצעד איטי הם זמן נפלא להירהורים בניחוח ים, בעיקר כשעונת הקלמרי בעיצומה.

 

קלמרי צרוב

המרכיבים (ל-6 מנות): 

500 גרם גופי קלמרי ללא הראש

6 עגבניות

5 שיני שום

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

שמן זית

2 לימונים

1/2 צרור פטרוזיליה

פלפל שאטה טחון דק


קלמרי צרוב (צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:
  1. קוצצים דק את העגבניות ומתבלים בשמן זית מלח פלפל וג'ינג'ר מגורד.
  2. בעזרת סכין חדה פורסים את הקלמרי לאורכן, פותחים למשטח וחותכים לרצועות דקות לרוחב.
  3. במחבת כבדה מלהיטים 1/3 כוס שמן זית (עד שרואים אדים שעולים), מכניסים 1/2 מכמות הקלמרי ו-1/2 מכמות השום ומטלטלים במחבת. מתבלים במלח ופלפל, צורבים כדקה.
  4. מוסיפים פטרוזיליה, סוחטים פנימה לימון אחד ומניחים על סלט העגבניות.
  5. חוזרים על הפעולה עם שארית הקלמרי.

 

קלמרי במילוי שרימפס

המרכיבים:

12 גופי קלמרי טרי גודל בינוני, גדול

2 בצלים גדולים

12 שרימפסים קלופים

1/2 כוס שמנת לבישול

15 גבעולי בצל ירוק קצוץ


קלמרי ממולא בשרימפס (צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים היטב את הקלמרי, שוטפים ומייבשים בעזרת נייר.
  2. קוצצים את הבצל דק מטגנים במעט שמן זית עד לשקיפות.
  3. קוצצים את השרימפס, מוסיפים לבצל, מטגנים כדקה נוספת ומתבלים במלח ופלפל.
  4. ממלאים את הקלמרי בתערובת השרימפס ומחזירים אותו למחבת.
  5. צורבים את הקלמרי מכל הכיוונים, מוסיפים שמנת ובצל ירוק, מצמצמים את הרוטב ומסמיכים.

 

  • ניר צוק הוא השף של מתחם המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר" ביפו העתיקה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלמרי ממולא בשרימפס
צילום: דודו אזולאי
קלמרי צרוב
צילום: דודו אזולאי
מומלצים