דמעות בעיניים: חזרת ב-3 דרגות חריפות
החזרת הקנויה לא מדגדגת לכם את הבלוטות? אין ברירה אלא להכין לבד את הדבר האמיתי. קבלו חזרת בשלוש דרגות של חריפות - מהתמימה ועד הממזרה עם הטאץ' הסודי
למרות המאמץ והחשש מדמעות, אי אפשר להשוות בין טעמה של החזרה הקנויה לטעמה של הגרסה שהוכנה בבית. אם החלטתם להשקיע ולהכין בעצמכם, שימו לב שאתם מכינים חזרת ברמת החריפות הרצויה. לפניכם מתכון בסיסי בחריפות עדינה, מתכון חזק מעט יותר (בשינוי היחס בין הסלק המתוק לשורש החריף), ומתכון חריף במיוחד, עם תוספת של ווסאבי. אפשר בקלות להתאים את המתכון הבסיסי לדרגה הרצויה, או להכין שני סוגים ויותר, כך שכל אחד יוכל לבחור את החזרת המתאימה לו.
חזרת חייבת לטעמי להפתיע את בלוטות הטעם וכך להגדיל את ההנאה - היא אמורה להיות מתקתקה בשניות הראשונות ורק אז לבטא את החריפות. חשוב לדעת שהסוד של החזרת הביתית טמון בבחירת המרכיב המרכזי: שורש החזרת. חשוב מאוד שהשורש יהיה טרי ולא שורש שאוחסן בהקפאה. ככל שהשורש גדול ועבה יותר הוא חריף וחזק יותר. בנוסף כדאי לבחור בסלקים בינוניים בגודלם וקשים למגע.
טיפ: את החזרת רצוי להכין לפחות יום אחד לפני הארוחה, כדי שתעשיר את טעמה.
חזרת רגילה
המרכיבים:500 גרם סלק טרי
200 גרם שורש חזרת
מיץ מ-1 לימון
3 כפיות סוכר
2 כפות חומץ
חזרת חריפה
המרכיבים:500 גרם סלק טרי
350 גרם שורש חזרת
מיץ מ-1 לימון
3 כפות סוכר
2 כפות חומץ
חזרת סופר-חריפה
500 גרם סלק טרי
450 גרם שורש חזרת
3 כפיות ווסאבי
מיץ מ-1 לימון
3 כפיות סוכר
2 כפות חומץ
אופן ההכנה:
- שוטפים את הסלקים, אך לא קולפים. מבשלים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
- מצננים וקולפים (הקליפה אמורה להתקלף מהסלק בקלות, ללא צורך בקולפן או בסכין).
- מגררים את הסלק במגררת עדינה או בעזרת מעבד מזון, ומעבירים לקערה.
- קולפים את שורש החזרת, חותכים לחתיכות קטנות וטוחנים במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה דקה.
- פותחים (בזהירות!) את מכסה המעבד, כשהראש מופנה הצידה (אחרת דומעים מייד).
- מעבירים את עיסת השורש לקערה עם הסלק ומערבבים.
- מערבבים יחד את מיץ הלימון, הסוכר והחומץ (במקרה של החזרת הסופר-חריפה מוסיפים גם את הווסאבי).
- יוצקים את הרוטב על תערובת הסלק והחזרת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים ושומרים בקירור.
חזרת חריפה לחג (צילום: בועז לביא)
- ג'ייקוב שגיב הוא השף של מסעדת "המזווה של גייקוב" במושב אביאל