שתף קטע נבחר

 

ניצחון לטבע: שונתה תוכנית הבנייה בחוף עכו

בעקבות לחץ החברה להגנת הטבע, נדחתה תוכנית לייבוש 150 דונם של שטחי ים לצורך בניית 2,000 יחידות דיור ומרינה. במקומה הוצעה תוכנית "שקולה והגיונית"

ניצחון גדול לטבע: ל-ynet נודע שהוועדה לשמירה על הסביבה החופית דחתה אתמול (יום ד') את "התוכנית לפיתוח עכו" שקידמו במשך כ-15 שנה מינהל מקרקעי ישראל והעירייה. במסגרת התוכנית, אמורים היו לייבש 150 דונם של שטחי ים ובמקביל לפתח בנייה מאסיבית ברצועת החוף.

 

 

התוכנית, שנועדה להפוך את עכו לייעד תיירותי מבוקש, נדחתה בעקבות הלחץ הכבד שהפעילו המשרד להגנת הסביבה והחברה להגנת הטבע, שניהלה מאבק עיקש במהלך השנים האחרונות. הם טענו כי מדובר בתוכנית דורסנית וקראו לצמצם את היקפיה כדי להימנע מנזק שייגרם למפרץ עכו ולנופי העיר העתיקה.

 

התוכנית המקורית של מינהל מקרקעי ישראל התפרשה על פני כ–1,150 דונם, ש-150 דונם מתוכם נועדו לייבוש שטחי ים לצורך בנייה, וכללה בין היתר, שוברי גלים ארוכים, היקף נרחב של עבודות תת מימיות, בניית כ-2,000 יחידות דיור סמוך לקו החוף, והקמת מרינה וטיילת על קו המים.


עכו בשקיעה. "ניתן לפתח בצורה שקולה" (צילום: דפנה מרוז)

 

בחברה להגנת הטבע דאגו להדגיש בחודשים האחרונים כי מפרץ עכו אכן סובל מהזנחה, אך "על מנת לשקם את האזור אין צורך בפרויקט כל כך מגלומני ובהיקפי ייבוש ובנייה משמעותיים כאלה, שבמקום לשקם את החוף יובילו לפגיעה בו, בים ובנופי העיר העתיקה". הם ציינו כי ניתן לקדם "תוכנית צנועה, מעשית וידידותית יותר לאזור".

 

הלחץ שהפעילו בחברה להגנת הטבע עבד כנראה, ולאחר סדרת דיונים שהתקיימו בחודשים האחרונים, החליטו חברי הוועדה להמליץ ליזמים להכין תוכנית חדשה ומצומצמת שתכלול היקפי ייבוש ים מינימליים. כמו כן, התוכנית, שבה תמכו נציגי החברה להגנת הטבע והמשרד להגנת הסביבה, כוללת בנייה של 500 יחידות דיור בלבד, רציף עגינה קטן במקום מרינה וטיילת ציבורית לאורך החוף.

 

בהחלטתם ציינו חברי הוועדה כי יש מקום להרחבה מוגבלת של רצועת החוף הדרומי בעכו, בין השאר לצורך פיתוח העיר. עם זאת, הם קבעו כי היקפי ייבוש הים צריכים להצטמצם באופן משמעותי, תוך שמירה על קו החוף המקורי של העיר כפי שהיה בשנים האחרונות. על פי ההחלטה, ייבוש הים יילך ויפחת ככל שיתקרבו לכיוון העיר העתיקה.

 

בחברה להגנת הטבע בירכו על החלטת הוועדה ואמרו כי "לא היה כל מקום לאשר את התוכנית המקורית, עם היקפי הייבוש והבנייה שבה".

 

לדבריהם, "חיזוק, טיפוח ושימור עכו הוא עניין לאומי ויש לטפל בו בזהירות, כפי שנעשה במקרה זה, ולא מתוך ראייה כלכלית ונדלנ"ית, שלא לוקחת בחשבון את ההשלכות על הסביבה והנוף. החלטת הוועדה מוכיחה כי ניתן לפתח גם בצורה שקולה והגיונית, עם מינימום של השפעה על הסביבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפרץ עכו
צילום: החברה להגנת הטבע
מומלצים