משודרג לחג: רוסטביף ברוטב חזרת לבנה
אם חשבתם להגיש במהלך החג רוסטביף עסיסי, הוסיפו לו רוטב חזרת עם מיונז, חומץ בן יין וחלב קוקוס והרי לכם מנה חגיגית שמתאימה לפסח - בין אם לשולחן הערוך או לקחת לפיקניק
רוסטביף עם רוטב חזרת לבנה
מתכון של השף ג'ייקוב שגיב ("המזווה של ג'ייקוב")
המרכיבים (ל-10-8 מנות):
נתח סינטה במשקל של כ-1/2 2 ק"ג (נתח קטן יותר יתייבש באפייה)
3 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
3 כפות חרדל דיז'ון חלק
מלח ים אטלנטי גס
מעט שמן זית
לרוטב חזרת לבנה:
6 כפות שורש חזרת מרוסק
2 כפיות חומץ יין לבן
6 כפות מיונז לימון (תוצרת עצמית כמובן) אם אין אז מערבבים מיונז עם כף מיץ לימון
1/2 כפית מלח
6 כפות חלב קוקוס (החלק הסמיך מפחית)
4 כפות עירית קצוצה דק (אופציונלי)
אופן ההכנה:
- הרוסטביף: מחממים את התנור לחום גבוה של 220 מעלות.
- מורחים את נתח הסינטה היטב בחרדל, מוסיפים את המלח הגס ושמן הזית ומעסים את הנתח.
- משמנים מעט תבנית מתכת בשמן זית ועליה מניחים עליה את הסינטה.
- מכניסים את הבשר לתנור (לא על טורבו) ל-15 דקות ומנמיכים את החום ל-180 מעלות.
- עכשיו הכל תלוי איך אתם אוהבים את הרוסט שלכם: rare (אדום מאד) 30 דקות בישול לק"ג.
- medium (בינוני) 44 דקות בישול לק"ג.
- אני תמיד מבשל את הבשר 5 דקות נוספות כך שאם ישנם אוהבי well done החלק החיצוני של הנתח יתאים להם.
- עם סיום האפייה מוציאים מהתנור, מכסים בעדינות עם נייר אלומיניום רופף ומשאירים לעמוד לפחות 15 דקות לפני החיתוך (אני מעדיף לתת לבשר לעמוד 1/2 שעה לפני החיתוך).
- רוטב חזרת לבנה: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת סמיכה ומצננים במקרר. את העירית אפשר להוסיף ברגע האחרון לפני ההגשה (את הרוטב אפשר להכין מבעוד מועד).
רוסטביף ברוטב חזרת לבנה (צילום: בועז לביא)
רוסטביף ברוטב חזרת לבנה
צילום: בועז לביא
מומלצים