שתף קטע נבחר
 

עשרה שקרים של מוכרי מחשבים

הולכים לקנות לפטופ? לא מבינים מה ההבדל בין RAM ל-SSD? מבחינת המוכר, אתם טרף קל ומתוק. כך תדעו לזהות מתי מנסים לעבוד עליכם, ולא תיתקעו עם דגם יקר ולא מתאים

<< דארת' ויידר בכל מקום

 

משנה לשנה עולה תפוצת המחשבים הניידים. הרבה ישראלים מחליטים להכניס עוד מחשב הביתה, כזה שיוכלו לקחת איתם בתיק, וקונים אותו ברשתות השיווק. בחנויות המחשבים מחכים להם המוכרים עם מפית על הברכיים, סכין סטייקים ומזלג ביד. למה? כי אין דבר יותר קל מלמכור לישראלי מחשב יקר בהרבה ממה שהוא צריך. לפניכם לקט שקרים שהמוכר אוהב לספר.

 

זה הדגם הכי מתקדם של החברה הזאת

שקר. לא נעים להודות, אבל החברות הגדולות לא שמות יותר מדי על השוק הישראלי. רוב הדגמים מגיעים לארץ כמה חודשים אחרי שהם יוצאים לשווקים באירופה ובארצות הברית. רוב החברות מרעננות את דגמי הניידים שלהן שלוש פעמים בשנה, ומבצעות מתיחות פנים משמעותיות למחשבים פעם בשנה. כשהמוכר מספר לכם שהמחשב הוא החדש ביותר, הוא שוכח לספר שזה החדש ביותר בחנות.

 

מצאתם מחשב שמוצא חן בעיניכם? שווה לבדוק אם יצא לו דגם משופר בחו"ל. אם כן, יתכן שתוך זמן קצר הוא יגיע לארץ ומחירו של המחשב שראיתם בחנות ירד בצורה משמעותית.

 


 

זה דגם חלש. אתה צריך משהו חזק יותר כדי להריץ HD

שקר. כל מחשב שיש לו מעבד Atom במהירות של יותר מ-1.6 גיגה (N450, למשל), ושני גיגה זיכרון יכול להריץ סרטי HD. אמנם לא בצורה מושלמת, וכנראה שסרטי 720p יעבדו חלק יותר מסרטי 1,080p, אבל הסרטים יפעלו. נטבוקים עם מעבד כפול ליבה כבר מסוגלים להתמודד עם HD בצורה מכובדת. קחו בחשבון שכל מחשב עם מעבד Core (דגמי i3,i5,i7) מריץ כל HD בלי למצמץ.

 

אם אתם מחפשים מחשב לעבודה וקצת שימושי מולטימדיה (סרטים, משחקי פנאי, מוזיקה), מספיק לכם נטבוק עם מעבד Atom כפול ליבה או לפטופ עם i3 בסיסי. אם זה פרופיל השימוש שלכם, אין שום סיבה שתשלמו יותר על מחשב עם מעבד חזק יותר.

 

כונן קשיח קטן זה לסטודנטים. אתה צריך 320 גיגה ומעלה

שקר. כונן קשיח סטנדרטי של 250 גיגה הוא די והותר עבור המשתמש הממוצע. גם אם אוסף המוזיקה שלכם תופס מאה גיגה (עשרת אלפים שירים בערך), ואוסף הסרטים והתמונות שלכם – עוד מאה (עשרות סרטים, אלפי תמונות), עדיין ישארו לכם 50 גיגה לתוכנות, משחקים ומה לא.

 

זה נשמע הרבה? זה באמת הרבה. 250 גיגה זה מספיק עבור רוב סוגי המשתמשים. בנוסף, שירותי אחסון מקוונים במחירים שהולכים ויורדים, וכוננים חיצוניים קטנים וזולים יחסית (200 שקל לכונן של 500 גיגה, בחלק מהחנויות) מצמצמים אפילו יותר את הצורך בכוננים גדולים.

 

המחשב הזה? יריץ כל משחק שתרצו

שקר. ראשית, מחשב נייד הוא ממש לא פלטפורמה מומלצת למשחקים. המסך קטן יחסית, והמקלדת פחות נוחה ממקלדת של שולחני. שנית, רוב המשחקים החדשים מצריכים חומרה חזקה כדי לפעול בצורה חלקה ומכובדת. המעבד צריך להיות i5 במהירות 2.8 גיגהרץ ומעלה, הכרטיס מסך צריך חצי גיגה של זיכרון ייעודי ויותר, והזיכרון צריך להיות בנפח של ארבעה גיגה.

 


מחשב גיימרים של AlienWare

 

לחלק ממחשבי המיינסטרים (מסכי 15.6 אינץ') שנמצאים בשליש העליון של הקטגוריה יש את הנתונים האלה. לשאר לא; אל תתנו לאף אחד לספר לכם שנטבוק או מחשב דק וקל הם מכונת משחקים משומנת. בישראל נמכרים גם מחשבי גיימרים שבאמת יכולים להריץ כל משחק שתרצו בצורה מושלמת. יהיה לכם קל לזהות אותם: אלו הגדולים הכבדים שעולים יותר מ-15 אלף שקל.

 

זה מחשב שיתאים לך לשנה מקסימום, קנה משהו חזק יותר

שקר. הישראלי הממוצע חושש שהמחשב שיש לו היום יהיה חלש ולא רלוונטי בתוך זמן קצר. המוכר יודע את זה, וינסה למכור לכם מחשב חזק יותר ממה שאתם צריכים, שלגמרי במקרה גם עולה יותר.

 


הנה אחד שהגיע הזמן לשדרג
 

מגמת הפיתוח היא מחשבים יעילים יותר, מערכות הפעלה קלות יותר, ומקסימום שירותים מקוונים. מה זה אומר? שמחשב נייד שקניתם היום יוכל לשרת אתכם נאמנה גם בעוד שלוש שנים ויותר אם אין בו תקלות. עוד דבר שהמוכר לאו דווקא יספר לכם הוא שכמעט כל לפטופ שנמכר בישראל ניתן לשדרוג חלקי - אפשר להוסיף להם זיכרון, להגדיל את הכונן הקשיח ועוד.

 

כן, הוא לא זול. אבל זה מותג, ואיכות עולה כסף

שקר. אפל, HP, לנובו, טושיבה, אסוס וכל שאר היצרניות משתמשות באותם מעבדים, אותם זכרונות, אותם כוננים קשיחים ואותם כרטיסי מסך. למעשה, גם המחשבים עצמם מיוצרים כולם באותם מפעלים בסין וטייוואן, זה לצד זה. ההבדל הוא באיכות ההרכבה, בעיצוב, במשקל, בארכיטקטורה הפנימית (שמשפיעה על מידת ההתחממות, למשל) ובזמן הסוללה. האמת? לא כל המשתמשים צריכים את הטוב ביותר.

 

נסו שלא להסתנוור ממותגים מפורסמים. לרוב מדובר במחשב שאינו שונה משמעותית ממחשב שייצרה חברה פחות מוכרת. כל עוד לחברה יש תמיכה ואחריות טובה ונוחה בארץ, נסו להעדיף לפטופ נוח על פני מחשב ממותג.

 

מכירים את חברות MSI, גיגבייט ו-Hassee? כולן יצרניות פחות מוכרות, שמציעות למכירה ניידים לא רעים. זה נכון שאיכות עולה כסף, אבל יתכן שאתם יכולים להסתפק במחשב חלש ופשוט יותר, במקום לרוץ ולקנות מחשב אולטרא-לייט אופנתי ב-12 אלף שקל.

 

הדגם הזה גם קל, גם חזק מאוד וגם מחזיק יום שלם!

שקר. כלומר, אלא אם כן מדובר במחשב שעולה בערך כמו קטנוע מנהלים חדש. ככה זה בחיים: תמיד צריך לוותר על משהו. מחשב קל מאוד שמחזיק יותר משמונה שעות מצליח לעשות את זה בזכות מעבד חסכוני - שלא יכול להיות חזק. מחשבים חזקים זוללים זמן סוללה, ומחזיקים לא יותר משעתיים שלוש.

 

הוא מגיע עם כל התוכנות שאתה צריך

שקר. במחשבים זולים יותר תקבלו גירסה בסיסית של Office, שכוללת וורד, פאוור פוינט ואקסל עם פרסומות בצד ואפשרויות מוגבלות. יש דגמים שעליהם אפילו את זה לא התקינו. רוב החברות מתקינות גם אנטי וירוס, סקייפ, וחבילת תוכנות ייעודיות - כלי גיבוי, שחזור מערכת, חיבור לשירות תמיכה מקוון ועוד. בחלק מהמחשבים אין אפילו תוכנת שליטה במצלמה או תוכנות בסיסיות אחרות. לפני שאתם בולעים את הלוקש של "הכל כלול", דאגו לברר אילו תוכנות אתם בעצם צריכים.

 

ומה לגבי מחשבים שולחניים?

קניית מחשב שולחני היא עולם ומלואו. הרבה ישראלים מעדיפים לקנות מחשב מוכן, ולא לבחור חלקים ולהרכיב בעצמם (או לתת לטכנאי שלהם להרכיב). הרבה מרשתות השיווק מחזיקות מחשבי מותג שולחניים, ומציגות אותן לראווה בתור הטובים והמשתלמים מסוגם. נחשו מה? גם זה שקר.

 

חשוב לזכור שכשמדובר במחשב שולחני, המחשבים הממותגים הם בזבוז של כסף. הרכיבים הפנימיים זהים למדי. כאן אין שום צורך בעיצוב ייחודי או זמן סוללה; המחשב הוא קופסה שמונחת על השולחן או מתחתיו. לכן, זה ממש לא משנה אם על חלקו הקדמי כתוב "מרצדס" או "סוסיתא".

 

מי שמחפש מחשב קטן במיוחד, בעיצוב בולט או "הכל באחד", יאלץ לשלם יותר ולבחור במותג (אסוס, HP, דל, פקרד בל ואחרים) - לתצורות אלה אין עדיין חיקויים זולים ומשתלמים (לפחות לא בארץ). בכל מקרה, זיכרון שאת המחשב השולחני הרבה יותר קל ופשוט לשדרג, ולכן לא צריך למהר ולקנות את החזק והיקר ביותר.

 

כדי שלא יעבדו עליכם, חשוב לבוא חמושים בכמה שיותר מידע. קשה להטעות את מי שיודע מה הוא מחפש. איך בוחרים מחשב נייד? היכנסו לקרוא את המדריך המלא שלנו.

 

סקירה: באטלסטאר גלקטיקה לדפדפן שלכם >>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלא יעבדו עליך - 10 שקרים של מוכרי מחשבים
צילום: index open
מומלצים