שתף קטע נבחר

 
צילום: AFP

ועדי ההורים בדרום: לא לשלוח הילדים ללימודים

בבאר שבע, באשדוד, גן יבנה וקריית גת לא יתקיימו לימודים, אבל עיריות אשקלון, שדרות וקריית מלאכי מסרבות להשבית את הלימודים לנוכח הירי מעזה. ההורים: לא לשלוח התלמידים לבתי הספר ולגנים. תושבת ב"ש: "תחושת ביטחון כשהילדים לידי"

ועדי ההורים באזור הדרום הקימו ועד משותף בעקבות ההסלמה בגבול רצועת עזה וקראו להורים לא לשלוח את התלמידים הבוקר (יום ו') ללימודים בבתי הספר ובגנים - בחלק מהמקרים בניגוד לעמדת הרשויות המקומיות.

 

הסלמה בדרום - הכותרות האחרונות ב-ynet:

עדכונים שוטפים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

במקביל נפגשו אמש ראשי הרשויות באזור, אך לא הצליחו להגיע להחלטה משותפת. בבאר שבע, באשדוד, גן יבנה וקריית גת הוחלט שלא יתקיימו לימודים. באשקלון, שדרות וקריית מלאכי לעומת זאת, הוחלט לשמור על השגרה ולקיים את הלימודים כרגיל. ראשי הרשויות סיכמו להיפגש ביום ראשון עם ראש הממשלה ושר הביטחון כדי לדון במצב.

  

ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ', סיפר כי ראשי הרשויות קיימו התייעצויות ודיונים בנוגע למצב. לדבריו, "כל ראש רשות הביע את דעתו ואת המצב ביישוב שלו. החלטנו לקיים הערב עוד הערכת מצב נוספת באשר למחר. עם זאת, הנטייה שלנו היא לחזור לשגרה מלאה ביום ראשון הקרוב".


"לא יוצאים מהבית מרוב חשש". גראד בבאר שבע (צילום: הרצל יוסף)

 

במהלך הישיבה באשקלון התקשר לראשי הרשויות ראש הממשלה בנימין נתניהו, השוהה ברוסיה, במטרה לחזק אותם. ראש העיר אשקלון, בני וקנין, סיפר כי נתניהו הביע תמיכה בהחלטתו שלא להשבית את הלימודים בשל ירי הרקטות ופצצות המרגמה מרצועת עזה.

 

"ראש הממשלה אמר לי שההחלטה שקיבלתי להמשיך את השגרה ולקיים לימודים היא

החלטה נבונה וכך צריך לנהוג", אמר וקנין, "אני חושב שצריך להמשיך ולקיים את הלימודים והתלמידים צריכים ללמוד במערכת החינוך כרגיל. השגרה מאוד חשובה לתלמידים. גם שר החינוך ושרי ממשלה אחרים התקשרו אליי ואמרו לי שהם תומכים בהחלטתי".

 

ראש העיר שדרות, דוד בוסקילה, אמר כי גם אצלו הלימודים יתקיימו כרגיל היום. הוא הסביר שיש לקיים את השגרה ולשמור על ערנות. ראש העיר אשדוד, יחיאל לסרי, אמר כי בעיר לא יתקיימו היום לימודים, ובמוצ"ש תתקיים הערכת מצב לגבי השבוע הבא.

 

דרור אהרון, ראש מועצת גן יבנה, אמר כי "אם היינו מקבלים הוראות ברורות, יכול להיות שהיינו פועלים אחרת. כרגע ההחלטה שלנו להשבית את מערכת הלימודים עומדת בעינה. אנחנו מכבדים החלטות של ראשי רשויות שהחליטו לא להשבית, מקווים שעד יום ראשון נקבל יותר מידע וקשר עם גורמי ביטחון".

 

סגן יו"ר הנהגת ההורים העירונית בבאר שבע, מוטי גלר, אמר שהוא סבור שהשבתת הלימודים היא הדבר הנכון לעשות. "אנחנו לא יודעים איך המצב יתפתח", הסביר, "אי אפשר לצפות פעולות של אנשים מטורפים. אנחנו רוצים להיות בצד הבטוח".

 

"לא לכל המסגרות יש מענה בטיחותי" 

גלר, אב לילדים בני 14, 13 ו-5, הודה שהמצב לא פשוט. "אחת נשארה אצל הסבתא, השנייה נותרה בבית. לעבודה אנחנו צריכים ללכת, כי אפשר להתנתק לגמרי. אז המחבלים ינצחו. אני מעדיף למצוא פיתרון לילדים שיהיה לי קשה, מאשר שאשלח את הילד לבית הספר, שם יש מאות ואלפי תלמידים בלי מרחבים מוגנים".

 

"לא לכל מסגרות בית הספר יש מענה בטיחותי מלא לתלמידים", אמר יו"ר הנהגת ההורים, אבנר ביטון. "יש הפסקות וכאשר התלמידים יוצאים, הם חשופים. חלק מההורים לא הלכו היום לעבודה, אבל עדיף ככה מאשר שיהיו בחוץ. במידה ולא יתקיימו לימודים לאורך זמן נצטרך לחשוב איך אנחנו נערכים". אלון גולדין, אב לילדים בני 11 ו-6, אמר כי גם אם העירייה לא הייתה משביתה את הלימודים, לא היה שולח את ילדיו לבית הספר.  

 

מיכל אפלבאום, אם לילדים בני 7, 5 ושנה וחצי, הסבירה כי היא שקטה יותר כאשר הם נמצאים איתה ולא בלימודים. "יש לי תחושת ביטחון כשהם לידי, מבלי שאצטרך לדאוג להם אם הגיעו לחדר ממוגן או לא". לדבריה, רוב ההורים שהיא מכירה מעדיפים להשאיר את הילדים בבית ולא לשלוח אותם לבית הספר, "עם כל הקושי שבדבר".


 

מבנה שנפגע בתקיפת צה"ל ברצועת עזה, השבוע (צילום: רויטרס)

 

מילי שוורצמן, ששניים מילדיה לומדים במערכת החינוך בגן יבנה, סיפרה שבכל מקרה לא תכננה לשלוח את אחד מהם לבית הספר בגלל איום הרקטות. "דעתי שונה לגבי ילדים שנמצאים בגני הילדים בטרום חובה וחובה, שם מדובר במספר ילדים קטן שרובם נמצאים בגנים מוגנים והם בטוחים" אמרה.

 

שוורצמן סיפרה כי ידוע לה על ילדים רבים ביישובה אשר ישנים בממ"ד כבר יומיים. לדבריה, ביום ראשון תצטרך הרשות המקומית להפעיל שיקול דעת רציני יותר, שכן בניגוד להשבתת הלימודים ביום שישי בו רוב ההורים אינם עובדים, במהלך השבוע מדובר במצב בעייתי יותר וההורים ייאלצו לממן מכיסם על בייביסיטר או פעילות לילדים בזמן שהם עובדים. 

 

"לא באמת חופש" 

רונית דרורי, תושבת קריית גת ואם לתלמיד בחטיבת הביניים, הזכירה כי הסיכון קיים גם בבית. "זה יכול לתפוס אותנו בכל שעה ובכל מקום, אני לא מקנאה במי שיש לו ילדים קטנים, כי בעבודה לא כל כך מבינים היעדרויות בשל סיבות כאלו. מדובר בהפסד ימי עבודה למשק וזו לא החלטה שצריכה להתקבל בקלות כל כך".

 

ואיך התלמידים מתמודדים עם השביתה? ליאור, בן 14 מבאר שבע הלומד בכתה ח', סיפר כי היה מעדיף

ללכת ללימודים. "משעמם לי בבית וזה סתם מלחיץ אותי. אמנם בבית הספר אין מרחבים מוגנים, אבל אם הגיעו למצב שצריך לבטל את הלימודים זה עוד יותר מלחיץ", אמר, "החברים שלי לא יוצאים מהבית מרוב חשש. אני גם פוחד לצאת, אבל בית הספר נותן תחושה של ביטחון".

 

גם עמית, בן 17, נותר בבית - אך החליט לא לוותר על הפעילויות הלימודיות. אתמול יצא לפעילות חינוכית של ארגון מעגלים בירושלים, אשר נועדה להכין את בני הנוער לשירות צבאי משמעותי. "אין טעם ללכת לבית הספר ולהיות חסרי ריכוז כשרקטות נופלות", אמר, "עדיף להישאר בבית מאשר אם תהיה אזעקה בבית הספר יתקשרו ההורים כדי לשאול אותנו אם הכל בסדר. אין אחד שלא נהנה מחופש, אבל חופש כזה זה לא באמת חופש. פתאום חוששים כשיש אזעקה, רצים למרחב המוגן. אבל מנסים לשכוח ולא לחשוב על זה".

 

בהכנת הידיעה השתתפו שמוליק חדד, אילנה קוריאל, טובה דדון ואטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גראד באשדוד
צילום: פולינה פרלמן
דנילוביץ'. אין לימודים בבאר-שבע
צילום: הרצל יוסף
מומלצים