מחאות בכל רחבי סוריה: לפחות 30 הרוגים
רשתות טלוויזיה ערביות וגורמי אופוזיציה סוריים דיווחו על עימותים קשים שפרצו בעיר דרעא. לפחות 15 בני אדם נהרגו. הפגנות אלימות פרצו גם בסנמין, חלב, לטקיה וערים נוספות
אחרי תפילות יום השישי - העימותים בסוריה מחריפים: רשתות טלוויזיה ערביות, ארגוני אופוזיציה וזכויות אדם ועדי ראייה דיווחו אחר הצהריים (יום ו') כי לפחות 30 בני אדם נהרגו בהפגנות שפרצו בכל רחבי סוריה נגד משטרו של הנשיא בשאר אסד.
הפגנות ברחבי סוריה - צפו בסרטונים מרחבי המדינה:
- הפגנה במסגד הגדול בדמשק
- הפגנה בחמאת
- הפגנה בחלב
- הפגנה בא-רקיה
- עדכונים שוטפים גם בעמוד הפייסבוק של ynet
בעיר דרעא, שם הפגינו אלפים סמוך לבית המושל, פרצו חילופי אש ולפחות 15 בני אדם נהרגו. על-פי אחד הדיווחים המפגינים הציתו את פסלו של הנשיא לשעבר חאפז אל-אסד, ונהדפו בגז מדמיע. עד לפרוץ המהומות היום, נהרגו בשבוע של הפגנות בדרעא לפחות 44 בני אדם. מקביל דיווחו רשתות הטלוויזיה אל-ג'זירה ואל-ערביה כי לפחות 20 בני אדם נהרגו בעיירה סנמין, כ-40 קילומטרים צפונית לדרעא.
ההפגנה בדמשק
דרעא היא עיר שמרבית תושביה סונים, הנוטרים טינה עמוקה לאליטה הנשלטת על-ידי המיעוט העלוואי. בהפגנות היום נשמעו בין היתר קריאות גנאי נגד מאהר אסד, אחיו של הנשיא אסד וראש המשמר הנשיאותי, ונגד ראמי מכלוף - בן דודו של אסד הנתפס במערב כדמות מושחתת. נשמעו גם הקנטות נגד כישלונו של אסד להשיב את רמת הגולן מידי ישראל. "מאהר, אתה פחדן. שלח חיילך לגולן".
בעיר חלב שבצפון סוריה ובעיירה תלכלח - כ-45 קילומטרים מערבית לחומס - יצאו גם כן אלפי מפגינים לרחובות וקראו נגד אסד ומשפחתו "גנבים". רשתות הטלוויזיה אל-ג'זירה ואל-ערביה דיווחו כי לפחות 20 בני אדם נהרגו בעיירה סנמין, כ-40 קילומטרים צפונית לדרעא. דיווחים על הפגנות וחילופי אש התקבלו גם מהערים חומס, ג'אסם, לטקיה, א-רקה ומהעיר בניאס שלחוף הים התיכון.
הפגנות התקיימו גם בבירה דמשק. מאות בני אדם הפגינו במרכז הבירה הסורית לאות הזדהות עם גל ההפגנות בדרעא שהחל לפני כשבוע. מתחת לאפו של הנשיא בשאר, קראו המפגינים: "העם רוצה להפיל את השלטון". כוחות הביטחון ירו באוויר ופיזרו בכוח את המתקהלים. המשטרה החשאית עצרה עשרות.
הפגנה בעיר ג'אסם, היום
בסרטון שהופץ ביוטיוב נראים מפגינים כשהם מתקהלים בתוך המסגד הגדול בדמשק וקוראים: "ברוח ודם, נפדה אותך דרעא", וגם את הקריאות "בשקט, בשקט, סוריה, אללה, חרות". תהלוכת הזדהות נוספת עם המפגינים בדרעא נערכה בכיכר "אל-מרג'ה" בבירה הסורית וסמוך לכיכר "קאסר סוסא". בדמשק התקיימה גם הפגנה של תומכי הנשיא אסד.
בעיר חמאת, שבה דיכא אסד האב התקוממות איסלאמית ב-1982 במחיר של אלפי קורבנות, סיפרו עדי ראייה כי המוני מפגינים מילאו את הרחובות בתום התפילות כשהם קוראים את הסיסמא "החופש קורא לנו".
זוהי אחת הסיסמאות שבהן משתמשים מפגינים בכל המדינות שבהן פרצו התקוממויות, מאז ניצתה אש המרד בתוניסיה לפני כשלושה חודשים.
בניסיון לרכך את מחאת האופוזיציה, הבטיח אתמול אסד כי ישקול לערוך רפורמות במערכת הפוליטית. כמו כן, הודיע הממשל הסורי כי החליט להעלות באופן מיידי את משכורותיהם של עובדי המדינה, למצוא מימון לביטוח רפואי עבורם, ולמצוא מקורות מימון ליצירת מקומות תעסוקה. טורקיה קראה לסוריה לפתוח בשורת רפורמות מהירה, על-רקע הפגנה של אזרחים טורקים התקיימה מחוץ לקונסוליה הסורית באיסטנבול. ממשרד החוץ באנקרה נמסר כי הרפורמות צריכות להתמשש "מבלי לאבד זמן".