יפן: קרינה ברמה גבוהה במי ים, "אין הידרדרות"
ביפן חוששים מדליפה ישירה מפוקושימה לאוקיינוס, לאחר שיוד רדיואקטיבי ברמה גבוהה פי 1,250 מהרגיל התגלה במי ים. לדברי מזכיר הממשלה, אין הידרדרות במתקן, "אך יש לשמור על דריכות". ארה"ב שולחת מים חיים לקירור מוטות הדלק
יוד רדיואקטיבי ברמה גבוהה פי 1,250 מהרגיל התגלה בסוף השבוע במי הים ליד מתקן הגרעין פוקושימה ביפן, שם נאבקים הטכנאים כבר שבועיים בניסיון למנוע אסון גרעיני. מזכיר הממשלה יוקי אדנו הודיע כי המצב בפוקושימה לא מידרדר, אך יש לשמור על דריכות.
סכנה אטומית - הכותרות האחרונות ב-ynet:
- בדרך ליפן: 2 מטוסים ישראליים עם 80 טון סיוע
- גיישה בת 85: אשוב להופיע למרות האסון
- חלקיקי נשורת מיפן באיסלנד
- טוקיו נותרה ללא מים מינרלים
עדכונים שוטפים גם בפייסבוק של ynet
יותר מ-700 טכנאים עובדים במשמרות בפוקושימה בניסיון לייצב את המצב במתקן ולמנוע התחממות יתר של מוטות הדלק הגרעיניים. שניים מששת הכורים כעת בשליטה, אך היתר בלתי יציבים ולעתים פוליטים אדים ועשן. עם זאת, בסוכנות לבטיחות גרעינית אומרים כי הטמפרטורה והלחץ בכל הכורים התייצבה.
ייתכן שהרמה הגבוהה של יוד רדיואקטיבי מצביעה על דליפה ישירה מפוקושימה לתוך האוקיינוס. גורם בחברת TEPCO, המפעילה את המתקן, אמר כי אין הסבר למגמה המדאיגה וכי לא סביר שהיוד הגיע למים רק דרך הפליטה לאטמוספירה והגשמים. גורמים רשמיים ביפן אמרו כי הם בודקים את רמות הקרינה במי הים, אך הם משוכנעים כי יוכח שאין שום סיבה לדאגה.
גורם בסוכנות לבטיחות גרעינית אמר כי למרות ששתיית מי הים המזוהמים מסוכנת ועלולה
לגרום לסרטן, הפגיעה בבעלי החיים והצמחים שמתחת לפני הים יכולה להיות מינימלית, מפני שרמת הקרינה במים יורדת ככל שמתרחקים מהחוף. עם זאת, הפגיעה הפוטנציאלית בענף הדייג ביפן עלולה להיות משמעותית ביותר.
בינתיים, דוברות אמריקניות הנושאות מים חיים מתקרבות לפוקושימה, כדי לסייע במאמצים לקרר את הכורים. בחברת TEPCO חוששים שמי הים שבהם עשו שימוש עד כה, יגרמו לתהליך של שיתוך (קוריוזה) במתקן.
רעש האדמה והצונאמי שהיכו ביפן ב-11 במרס, והובילו למשבר הגרעין, גבו את חייהם של לפחות 10,151 בני אדם. יותר מ-17 אלף בני אדם נעדרים, וברשויות מעריכים כי מניין ההרוגים הסופי יהיה יותר מ-18 אלף.