על כוונת הציידים: 468 אלף כלבי ים בקנדה
ארגונים למען בעלי חיים תוקפים את ממשלת קנדה לאחר שאישרה לצוד השנה 468 אלף כלבי ים. שרת המדגה והימים הקנדית טוענת כי מדובר בדאגה לפרנסת התושבים ובארגונים משיבים מנגד כי מדובר בציד אכזרי. עונת הציד שהחלה לאחרונה, אמורה להגיע לשיאה בחודשיים הקרובים
ממשלת קנדה הכריזה בסוף השבוע כי החליטה להעלות את מכסות הציד המותרות של כלבי ים השנה ל-468 אלף כלב ים ממינים שונים – 400 אלף כלבי ים ממין הארפ וכ-60 אלף כלבי ים אפורים.
עונת הציד שהחלה לפני מספר שבועות על אש קטנה, במהלכה ניצודו עד כה אלפים בודדים של כלבי ים, אמורה להגיע לשיאה בחודשיים הקרובים. סוגיית הציד מעוררת מחלוקת רבת שנים בין ארגונים למען בעלי חיים לממשלה, לאחר שבשנה שעברה אושרה מכסת ציד של כ-388 אלף כלבי ים.
אזהרה: תמונות קשות לצפייה!
אשתקד עונת הציד הסתיימה מוקדם מן הצפוי, לאחר שקנדה סבלה מאחד החורפים החמים ביותר בתולדותיה, דבר שגרם למיעוט של שטחי קרח יציבים. בשילוב עם החרם שהטיל בשנה האיחוד האירופאי על סחר ושיווק מוצרים שמקורם בכלבי ים, הביאו לכך שכאלפי הציידים נותרו כמעט מובטלים לאחר שלא מצאו מספיק קונים לפרוות ובסך הכל ניצודו פחות מ-60 אלף כלבי ים בלבד.
לדברי ממשלת קנדה, תעשיית ציד כלבי הים המספקת תעסוקה לכ-6,000 עובדים ומניבה רווחים של עשרה מיליון דולר מדי שנה, כשרבע מהרווחים מגיעים תודות לייצוא מוצרים לאירופה. אך החרם שהטיל האיחוד האירופאי, לא מונע מקנדה להילחם על זכותה הכלכלית להמשיך לצוד כלבי ים ולמכור את התוצרת לשווקים בעולם.
ארגונים למען בע"ח: זו הכרזת מלחמה על כלבי הים בקנדה
בארגונים הפועלים לרווחת בעלי חיים, ביניהם האגודה ההומאנית בארה"ב וקנדה (HSUS) והקרן העולמית לרווחת בעלי חיים (IFAW), ממשיכים לטעון כי מדובר בציד אכזרי, שמתבצע גם באזורים של שמורות טבע מוגנות.
באגודה ההומאנית בארה"ב וקנדה האשימו את החלטת הממשלה בראשותו של סטיבן הארפר, כחסרת אחריות ואף "כהכרזת מלחמה על כלבי הים בקנדה". רבּקה אלדוורת', מנהלת השלוחה הקנדית של "האגודה ההומאנית בארה"ב" (HSUS) אחד הארגונים הגדולים בעולם למען זכויות בעלי חיים טוענת כי מדובר בשיקולים פוליטיים לקראת הבחירות על חשבונם של מאות אלפי גורי כלבי ים.
בארגונים טוענים כי מדובר באחת ממכסות הציד הגבוהות ביותר בהיסטוריית הציד הקנדית וכי סקרים מוכיחים כי מרבית מהעם הקנדי מתנגד לציד של החיות ובשימוש שנעשה בכספי המיסים כדי לעודד את המשך קיום תעשיית הסחר בכלבי הים. הם מדגישים כי רק החודש התקבלו שתי הצעות חוק בפרלמנט מועצת צירי העם בסין, שמטרתן לאסור סחר במוצרים שמקורם בכלבי ים.
חשש נוסף של הארגונים הוא ממיעוט של גורמי פיקוח על הציידים שיבטיחו את התקנות שנכנסו לתוקפן לפני כשלוש שנים. התקנות מחייבות את הציידים להשלים תהליך בן שלושה שלבים עליו המליץ צוות וטרינרים עצמאי. לאחר ירייה או חבטה בכלב הים, הצייד מחוייב לבדוק מקרוב את עיניו של כלב הים, על מנת לוודא כי הוא אכן מת. אם יגלה שכלב הים עדיין בחיים, יידרש הצייד לחתוך את העורקים הראשים של היונק הימי.
ממשלת קנדה: נלחמים למען פרנסת התושבים
בתחילת השנה, הכריזה שרת המדגה והימים הקנדית, גייל שיאה, כי נרקמה עסקה עם סין, שתרכוש את בשר כלבי הים ומוצרי קוסמטיקה ותוספי תזונה שמקורם בכלבי הים, בתקווה כי השווקים החדשים יוכלו לאושש את התעשייה המקומית, המספקת פרנסה לאלפי אנשים במדינה, החיים באזורים מרוחקים ונידחים.
עם זאת, ממשלת קנדה מנסה לעקוף את מגבלות שהטיל האיחוד האירופאי ובסוף השבוע, התבשרה כי בעקבות הגשת בקשה רשמית, ארגון הסחר העולמי יקיים בדיקה משפטית בנוגע לציד כלבי הים וחוקיות החרם שהטיל האיחוד האירופאי בנושא. על פי הערכות, החלטה בנושא תתקבל בשנה הקרובה, עד אז אמורים הציידים לפעול ללא מגבלות. בממשלה טוענים כי אוכלוסיית כלבי הים אינה בסכנת הכחדה והיא מונה כתשעה מיליון פרטים, אך מדענים עצמאיים טוענים כי הציד עשוי לפגוע קשות בהתאוששות העתידית של אוכלוסיות כלבי הים באזור.
לדברי הפעילים למען בעלי חיים, כלבי הים זקוקים למשטחי קרח גדולים ויציבים על מנת שיוכלו להתרבות ולהמליט את הגורים, ולהיניק אותם. ללא קרח, גורים רבים יטבעו למוות. "כלבי הים מסוג הארפ תלויים בקרח לקיומם והם עומדים בפני אובדן עצום של גורים כתוצאה מההתחממות הגלובלית. ממשלה אחראית היתה נוקטת בפעולות כדי להגן על אוכלוסיית כלבי הים, מאשר לעודד טבח מסחרי חסר אחריות", מסכמת אלדוורת' ומציינת כי גם השנה בכוונת הארגון לתעד את מעשי הציד של כלבי הים במטרה להגביר את הלחץ הציבורי בעולם להפסקת הציד.