שתף קטע נבחר

בכיר ברשות המים: בעתיד נוכל לספק מים לסוריה

האחראי על תאגידי מים ברשות המים אמר ל-ynet: "כיוון שכל המדינות סביבנו - בעיקר סוריה וירדן - במצוקות מים קשות מאוד, יש הגיון בכך שישראל תספק להן בעתיד מים מותפלים"

המזרח התיכון החדש של פרס יקרום עור וגידים? "ישראל יכולה להיות בעתיד ספקית מים למדינות האזור, בעיקר לירדן וסוריה", כך אמר היום (א') ל-ynet האחראי על תאגידי מים ברשות המים, יונתן ריכטר.

 

ריכטר הסביר ש"מדינת ישראל נחשבת למתקדמת מאוד בנושא של התפלת מי ים, וכיוון שכל המדינות סביבנו - בעיקר

 סוריה וירדן - במצוקות מים קשות מאוד ובעלות גישה מאוד מוגבלת לים. יש הרבה מאוד הגיון בכך שישראל תספק להן בעתיד מים מותפלים".

 

ריכטר צפוי לומר את הדברים מחר במהלך כנס איגודי המים השנתי, שיתקיים בכפר המכביה. לדבריו, "סוגיית המים תהפוך בעתיד הקרוב לנושא למשא ומתן ולא לנושא למלחמה". הוא הסביר כי מדינות האזור יבינו שאין ברירה, אלא לשתף פעולה. "מהנקודה הזו אין שום סיבה שישראל תסתפק בלהיות ספקית ידע וטכנולוגיה". לשאלה אם ידוע לו על מגעים קונקרטיים בנושא שמתקיימים, למשל מול ירדן, השיב ריכטר בשלילה.

 

לרוח הדברים מצטרף גם נציב המים לשעבר, שמעון טל, שאמר ל-ynet: "אינני יודע אם ישראל תהיה זו שתספק מים לשכנים, אבל ברור שבעתיד יהיו מערכות מים אזוריות שיובילו מים מאזורינו למדינות הסמוכות.

 הסיבה קשורה בכך שישראל 'יושבת' על מקור מים מרכזי, שהוא הים התיכון. לכן לא יהיה מנוס, אלא להוביל מים מכאן לאזורים שיש בהם מחסור".

 

על תחום ההתפלה, אמר ריכטר כי בשמונה השנים האחרונות הצליחה לישראל למקם אותה בחזית, על ידי הקמת שלושה מתקני התפלה גדולים בתפוקה של כ-300 מליון מ"ק בשנה. "בקרוב יוקמו שני מתקנים נוספים, מהגדולים מסוגם בעולם", הוא אמר. "לצד נושא ההתפלה, ישראל הוכיחה כי גם בתחום השבת שפכים לשימוש חוזר - היא בעלת הישגים גבוהים במיוחד. אנו ממחזרים מעל 75% מהשפכים לטובת השקיה בחקלאות. לשם ההשוואה המדינה הבאה בתור היא ספרד, עם מחזור שפכים להשקיה בהיקף של כ-20% בלבד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יונתן ריכטר. חזון
צילום: איריס ריכטר
צילום: נמרוד גליקמן
מתקן התפלה. ארכיון
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים