שתף קטע נבחר
 

חבל לזרוק: 5 מתכונים לאורז מאתמול

קשה לנחש כמה אורז בדיוק צריך להכין לפי מספר הפיות האוכלים, לכן כמעט תמיד נשארת כמות לא מבוטלת של אורז שביום שאחרי כבר לא ממש טעים. מור אלזון מצאה 5 אפשרויות שמרעננות את הגרגירים הלבנים

אם מישהו יוכל לספר לי איך בדיוק מתכננים את כמות האורז שתצא מספיקה לכמות אנשים מוגדרת, אני בטוחה שצפוי לו עתיד בקבלת פרס נובל לשלום. לא משנה כמה מתכונים אני אמצא בספרים ובאינטרנט, לא חשוב כמה פעמים אימא שלי תתקשר אלי ותסביר לי את עניין היחסים, ולא משנה כמה שפים שאני פוגשת במהלך העבודה יגלו לי את הסודות המקצועיים שלהם לאורז הכי טעים ובכמות הנכונה - זה אף פעם לא יעבוד.

 

ההיסטוריה שלי עם האורז מתחילה לפני המון שנים, כשהוא עוד היה ברשימה של המאכלים השנואים עלי - יבש, חסר חיים וחיוור כמו סיד. זה ממש לא יעבוד בינינו, הודעתי לו קבל עם וסיר והמשכתי לחפור בתפוחי אדמה. אבל יש סוף לכמות תפוחי האדמה שאפשר לאכול, ובעודי חוששת מכך שאשנא את התפודים לעד, החלטתי לנסות את האורז, מה גם שאימא שלי פתאום התחילה להכין אורז שהדיף ניחוחות מעולים - נזכרה בדיוק כשעברתי לדירה משלי..


חיוור אבל טעים (צילום: אסף רונן) 

 

מאז ועד היום כבר הספקתי לחרוך אינספור סירים, להפוך אורז לבן לחום, למדוד זמנים ולטעות, לשים שמן, להוסיף בצל, לטגן קצת וגם לזרוק המון לפח. אבל בסוף הצלחתי - ללא שום עזרה - מצאתי את המתכון שהסיר שלי מעדיף והוא גם נחמד מספיק שלא להדביק את עצמו לאורז בתחתית כמו ילד לרגל של אימא ביום הראשון בגן.

 

אבל, הבעיה היתה ועודנה בכמויות שמכינים, ומילא שנגמר האורז ואנשים עוד רעבים, אבל מה עושים עם כל האורז שנשאר? הרי אחרי בילוי במקרר הוא הופך לקשה וחסר טעם, וחימום מהיר במיקרוגל עושה אותו דביק ולא טעים. מסתבר שיש כמה דברים שמצילים את המצב:

 

אורז בביצה

זה עובד מצוין גם עם פסטה קרה.

 

המרכיבים:

האורז שנשאר

1 ביצה, טרופה

מלח

פלפל

פטרוזיליה לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן זית במחבת, שופכים את האורז, מערבבים ומטגנים מעט.
  2. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהביצה מבושלת דיה.
  3. מפזרים מעל מעט פטרוזיליה ומגישים.


אורז בביצה (צילום: shutterstock) 

 

אורז ברוטב שמנת

המרכיבים:

האורז שנשאר (בסביבות 3 כוסות)

1 קופסה (250 מ"ל) שמנת לבישול - אפשר במקום שמנת להשתמש בחלב קוקוס

זסט מ-1/2 לימון

1 בצל לבן, פרוס

תבלין קארי (למי שאין או לא רוצה, מסתפקים בפלפל שחור)

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת עמוקה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את פרוסות הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את האורז ושופכים מעליו את השמנת, מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את התבלינים ואת זסט הלימון. מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  4. אפשר לקשט עם פיסטוקים ואפשר גם להוסיף פרחי ברוקולי מאודים.


אורז בשמנת (צילום: index open) 

 

אורז מטוגן וירקות

המרכיבים (לפי כמות האורז שנשאר בסיר): 

אורז

פרחי ברוקולי מאודים כ-10 דקות במים רותחים ולאחר מכן שטופים במים קרים

תירס גמדי

לקט אפונה וגזר, לאחר שבושלו במים עד לריכוך, או מקופסת שימורים

בצל לבן, פרוס

בצל ירוק, קצוץ

פטריות פרוסות

עגבניות חתוכות לפרוסות גסות

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת עמוקה וגדולה מחממים שמן זית ומטגנים מעט את פרוסות הבצל, עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את לקט האפונה והגזר ואת התירס הגמדי ומערבבים. מוסיפים את האורז ומערבבים שוב. מטגנים עד שהאורז מקבל גוון זהוב.
  3. מפזרים את הפטריות, הברוקולי והבצל הירוק, מערבבים ומקפיצים כ-5 דקות.
  4. מניחים בצלחת ומפזרים מעל חתיכות עגבנייה.
  5. אפשר להחליף את הירקות בכל ירק אחר.


אורז וירקות (צילום: sutterstock) 

 

קציצות אורז

המרכיבים:

2 כוסות אורז

2 ביצים

1 בצל לבן גדול, קצוץ דק

1 כוס גבינת קשקבל מגוררת

פירורי לחם

מלח

פלפל

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את האורז, הביצים, הבצל, הגבינה ופירורי הלחם.
  2. יוצרים קציצות הדוקות מהתערובת ומטגנים במחבת.


קציצות אורז (צילום: Index open) 

 

אורז בסוכר וקינמון

ותודה לאיוי לרר על הרעיון.

 

המרכיבים: 

לגרסה המורכבת:

האורז שנשאר

קינמון

סוכר

חלב (כ-1/2 כוס לכוס של אורז)

לגרסה הסטלנית:

האורז שנשאר

קינמון

סוכר

 

אופן ההכנה: 

  1. הגרסה המושקעת: מחממים בסיר את החלב, כשמתחילים לעלות אדים מהחלב מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. כשהנוזלים רותחים, מוסיפים קינמון וסוכר, לפי הטעם, מערבבים היטב. מגישים חם.
  2. הגרסה הסטלנית: מניחים את האורז בצלחת, מפזרים קינמון וסוכר לפי הטעם ואוכלים.


הגרסה המושקעת, אורז בחלב חם (צילום: shutterstock) 

 

מה אתם עושים עם האורז שנשאר בסיר? טקבקו לנו

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים