בבת ים: ריקוד פלאש מוב המוני למען הסביבה
כנס הילדים השנתי של החברה להגנת הטבע, שיתקיים השנה בבת ים בשיתוף העירייה, יכלול לראשונה גם ריקוד המוני בהשתתפותם של 3,000 ילדים. הריקוד, שיועלה בהמשך לרשת, יכלול מסרים "ירוקים" למען מיחזור וצריכה אחראית
ריקוד הפלאש מוב הגדול בעולם, עומד להיות מבוצע בישראל, על ידי אלפי תלמידי בתי ספר יסודיים - שיעבירו באמצעותו מסר "ירוק" של מיחזור וצריכה אחראית.
הריקוד צפוי להתקיים במסגרת כנס הילדים השנתי של החברה להגנת הטבע, שיתקיים ביום שני הקרוב בבת ים. הכנס, המתקיים זו השנה ה-11, יערך בשיתוף עיריית בת ים ובהשתתפות השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, ונציגי החברה להגנת הטבע. בחברה ציינו כי נושא הכנס הוא "צריכה מקיימת", כלומר צריכה מתוך חשיבה על הדורות הבאים, ועל ההשלכות על הסביבה.
גולת הכותרת של הכנס תהיה כאמור ריקוד הפלאש מוב הגדול בעולם. פלאש מוב הוא השם שניתן להתכנסות של קבוצת אנשים גדולה במקום ציבורי כלשהו, המבצעים פעולה יוצאת דופן, בדרך כלל ריקוד המוני, למשך זמן נתון.
בשנים האחרונות הפכו סרטוני פלאש מוב לפופולריים מאוד באתר יו טיוב ולכאלה שזוכים למיליוני צפיות. עם זאת, עד כה טרם התבצע ריקוד בסדר גודל כזה בישראל, ובכלל. הריקוד המתוכנן יבוצע על ידי כ–3000 תלמידי כיתות ד'-ו' מכל רחבי הארץ. בחברה ציינו כי בחודש האחרון למדו הילדים תנועות הריקוד, בסיוע רקדנים מקצועיים.
"במהלך הריקוד הילדים יחזיקו בקבוקים, פחיות, גליונות עיתון, דיסקים משומשים וסוללות, על מנת להעביר מסר של מחזור ושימוש חוזר", נמסר.
השנה ירקדו. כנס הילדים בשנה שעברה (צילום: החברה להגנת הטבע)
הכנס השנה יתקיים באתרים שונים בעיר, ושיאו במתחם האמפיתיאטרון פיס המתשרע בטיילת בבת ים. במסגרת היום יקיימו הילדים מגוון פעילויות בסימן סביבתי. בין השאר במופע נגינה על כלים מחומרים ממוחזרים וכן בתערוכה של פטנטים והמצאות לאורח חיים מקיים בבית.
חן פורטוגלי, רכזת החינוך הסביבתי הארצית בחברה, סיפרה כי "הכנס מהווה יום שיא לפעילות סביבתית שעושים הילדים באופן שוטף, לאורך כל השנה, גם בבתי הספר וגם בבית. אנו אמינים כי השינוי מגיע מלמטה, באמצעות החינוך ודרך הילדים".
לדברי ארז פודמסקי שקד, סמנכ"ל ארגון ותכנון בעיריית בת ים, "בת ים מובילה בשנים האחרונות בפעילותה למען איכות החיים העירונית. אנו שמחים לארח את כנס הילדים השנתי של החברה להגנת הטבע, בשבוע איכות החיים העירונית בבת ים, כחלק בלתי נפרד מהעשייה הענפה בתחום איכות הסביבה בכלל ובמערכת החינוך בפרט".